MOVE: Een Belevenis!

De show "MOVE", door Zanggroep SPIRIT uit Best, tijdens het afgelopen weekend op de planken gebracht, stond als een huis. Meteen vanaf het begin straalde de groep, onder muzikale leiding van dirigent Don Henken, enthousiasme en energie uit.

"Uptown Funk", een van de eerste nummers, werd met veel dynamiek gebracht. Het inmiddels tot in den treuren gecoverde nummer "Fields of Gold" (Sting) was in de uitvoering van SPIRIT de moeite van het aanhoren meer dan waard. Het lied "Mannenharten" (BLØF & Nielson) werd uiteraard door de mannen ten uitvoer gebracht maar die lieten zich zo her en der toch nog wel van hun muzikale apropos brengen door de streken van hun vrouwelijke collega's. Dat muziek uit de 16-de eeuw een ereplaats kan vinden tussen de moderne composities werd wederom aangetoond door de combinatie van het prachtige "Ecce Quomodo Moritur Justus" van Jacob Handl met "Will you be there"  van Michel Jackson. Tijdens de show werden uiteindelijk ook de vrouwen in het publiek in de spotlights gezet (by the way: voortreffelijke belichting en geluid!) en vrolijk benaderd door de mannen met "Ik zou zo graag" (Jurk!).

Een groot compliment voor de band onder leiding van Joost Kraaijeveld, waaruit bassist Thijs en gitarist Niels nog even op de voorgrond traden om in een instrumentaal duel te belanden. De regie was in handen van Anne Simkens. Chapeau!! voor SPIRIT.