Musicalstudio Batico haalt Broadwaymusical HAIRSPRAY naar Best

Judith Postuma van Musicalstudio Batico is sinds september 2017 begonnen om naast haar kinder- en tienermusicalgroepen ook een grote musicalproductie neer te gaan zetten. Deze productie is voor jongeren en volwassenen tussen de 15 en 55 jaar.

Voor dit jaar is het gelukt om de officiële Broadwaymusical HAIRSPRAY van Marc O’Donnell/Thomas Meehan, vertaling van Allard Blom, naar Best te halen. Voor de musical zijn de liedteksten geschreven door Marc Shaiman en Scott Wittman en de muziek is van Marc Shaiman.
(Based on the new line cinema film written and directed by JOHN WATERS)

Voor de cast hebben we op meerdere niveaus jongeren en volwassenen nodig
We zoeken spelers voor grote rollen die kunnen zingen en muzikaal kunnen bewegen. Ook zijn wij op zoek naar leden voor het ensemble. Het ensemble houdt in: meezingen met koorstukken, meespelen in het spel en muzikaal kunnen meebewegen. 
Daarnaast zoeken we ook goede dansers/danseressen die grote dansstukken aankunnen en dansers/ danseressen die daarbij kunnen zingen.

Het Verhaal
Het speelt zich af in Baltimore, 1962. Tracy Turnblad heeft maar 1 droom, beroemd worden op de nationale televisie. Met haar onbedwongen enthousiasme en hippe danspasjes weet zij zonder probleem een plek in de The Corny Collins Show te bemachtigen, waar haar tieneridool Link Larkin ook werkt. Dit brengt heel wat te weeg bij haar ouders, maar ook bij de medewerkers van de televisiewereld. De strijd is begonnen om te laten zien wie Tracy is en waar zij voor staat. En dat is vechten tegen discriminatie in welke vorm dan ook. Of je nu dik of dun bent, groot of klein, wel of niet gekleurd, etc., het maakt niet uit. Iedereen mag er zijn. `Respect’. 
Een mooi moraal in dit verhaal dat tot op de dag vandaag nog steeds speelt in onze maatschappij.

Mocht je deze musical niet kennen, dan raad ik aan om de film Hairspray te gaan kijken. De musicalversie van een film is op een aantal vlakken echt anders, maar het verhaal, de rollen en de rode draad is hetzelfde.

Heb je altijd op toneel willen staan of is het altijd al je droom geweest omdat te gaan doen? Dan is dit nu je kans. Ook jong talent of leerlingen die graag in dit vak verder willen of volwassenen die hier veel mee gedaan hebben en hun talent weer willen oppakken, is dit een mooie opstap en ervaring.

Audities starten vanaf vrijdag 7 september in het Tejaterke in Best.
Ben je enthousiast geworden of heb je vragen? Mail dan naar musicalstudio@batico.nl