Coronavirus update 31 augustus

Diverse verenigingen zijn weer gestart met hun activiteiten in ‘t Tejaterke, helemaal volgens het coronaprotocol. Voor meer informatie over repetities, bijeenkomsten, lessen en cursussen kunt u contact opnemen met uw vereniging of dansschool.

Vanaf 1 september zullen er weer een aantal voorstellingen zijn. Zie voor meer informatie elders op deze website.

Wat betekent dat voor uw tickets?
Met betrekking tot de tickets die u heeft gekocht voor eerdere voorstellingen dit jaar,  heeft u van het Tejaterke een afzonderlijk bericht gehad.

Vanaf 1 september zijn weer tickets te koop voor de diverse voorstellingen.

Steuntje in de rug
We krijgen veel vragen of er ‘iets’ gedaan kan worden om de theatersector te steunen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat u, wanneer onze deuren opengaan, weer op bezoek komt in ’t Tejaterke.

We danken u voor uw begrip, geduld en het vertrouwen. Wij hopen we u bij een van de voorstellingen in goede gezondheid terug te zien!

Bestuur stichting ‘t Tejaterke

 Sociaal-Cultureel Centrum ’t Tejaterke gesloten in verband met het Coronavirus

’t Tejaterke is in verband met het Coronavirus tot zeker 20 mei 2020 gesloten. Dit geldt voor alle voorstellingen, repetities, bijeenkomsten, lessen en cursussen. Zodra er iets in deze situatie verandert, zullen wij dit op onze site bekend maken. Voor meer informatie over repetities, bijeenkomsten, lessen en cursussen kunt u contact opnemen met uw vereniging of dansschool.

Bestuur stichting ‘t Tejaterke

Tejaterkekrant eerste editie!

Via onderstaande link vind u de eerste editie van de Tejaterkekrant. In deze editie vindt u achtergrond informatie over onder andere de geschiedenis van ’t Tejaterke, de gebruikers en het programma. Neem na het lezen van deze krant gerust een kijkje op de website voor meer uitgebreide informatie over hét sociaal – culturele centrum van Best.

Bekijk Tejaterkekrant hier

Gebruikers halen geld op voor Serious Request 2018

De gebruikers van 't Tejaterke hebben zich de afgelopen tijd hard ingezet om geld op te halen voor Serious Request. Wij zijn namens 't Tejaterke hartstikke trots hierop!

De Narrekap heeft €52,- opgehaald tijdens hun generale repetitie.

Cursus kunsbeleving tekenen en schilderen heeft een prachtig schilderij gemaakt van Freddie Mercury en deze geveild voor maar liefst €500,-

In2Dance Best heeft een kerstparade gehouden met een gezellige kerstmarkt, workshops en 3 geweldige kerstshows! De opbrengst hiervan was maar liefst €1250,-!!

Musicalstudio Batico haalt Broadwaymusical HAIRSPRAY naar Best

Judith Postuma van Musicalstudio Batico is sinds september 2017 begonnen om naast haar kinder- en tienermusicalgroepen ook een grote musicalproductie neer te gaan zetten. Deze productie is voor jongeren en volwassenen tussen de 15 en 55 jaar.

Voor dit jaar is het gelukt om de officiële Broadwaymusical HAIRSPRAY van Marc O’Donnell/Thomas Meehan, vertaling van Allard Blom, naar Best te halen. Voor de musical zijn de liedteksten geschreven door Marc Shaiman en Scott Wittman en de muziek is van Marc Shaiman.
(Based on the new line cinema film written and directed by JOHN WATERS)

Voor de cast hebben we op meerdere niveaus jongeren en volwassenen nodig
We zoeken spelers voor grote rollen die kunnen zingen en muzikaal kunnen bewegen. Ook zijn wij op zoek naar leden voor het ensemble. Het ensemble houdt in: meezingen met koorstukken, meespelen in het spel en muzikaal kunnen meebewegen. 
Daarnaast zoeken we ook goede dansers/danseressen die grote dansstukken aankunnen en dansers/ danseressen die daarbij kunnen zingen.

Het Verhaal
Het speelt zich af in Baltimore, 1962. Tracy Turnblad heeft maar 1 droom, beroemd worden op de nationale televisie. Met haar onbedwongen enthousiasme en hippe danspasjes weet zij zonder probleem een plek in de The Corny Collins Show te bemachtigen, waar haar tieneridool Link Larkin ook werkt. Dit brengt heel wat te weeg bij haar ouders, maar ook bij de medewerkers van de televisiewereld. De strijd is begonnen om te laten zien wie Tracy is en waar zij voor staat. En dat is vechten tegen discriminatie in welke vorm dan ook. Of je nu dik of dun bent, groot of klein, wel of niet gekleurd, etc., het maakt niet uit. Iedereen mag er zijn. `Respect’. 
Een mooi moraal in dit verhaal dat tot op de dag vandaag nog steeds speelt in onze maatschappij.

Mocht je deze musical niet kennen, dan raad ik aan om de film Hairspray te gaan kijken. De musicalversie van een film is op een aantal vlakken echt anders, maar het verhaal, de rollen en de rode draad is hetzelfde.

Heb je altijd op toneel willen staan of is het altijd al je droom geweest omdat te gaan doen? Dan is dit nu je kans. Ook jong talent of leerlingen die graag in dit vak verder willen of volwassenen die hier veel mee gedaan hebben en hun talent weer willen oppakken, is dit een mooie opstap en ervaring.

Audities starten vanaf vrijdag 7 september in het Tejaterke in Best.
Ben je enthousiast geworden of heb je vragen? Mail dan naar musicalstudio@batico.nl

Start nieuwe periode cursus kunstbeleving

Op maandag 10 september a.s. beginnen alle cursussen van Cursus Kunstbeleving tekenen en schilderen weer!

BASIS cursus:
MAANDAG avond 19.30 - 22.00 uur

TIENER cursus:
MAANDAG middag 17.00 – 19.00 uur

VERVOLG cursussen:
MAANDAG ochtend 9.15 – 11.45 uur /
WOENSDAG ochtend 9.15 – 11.45 uur /
WOENSDAG avond 19.30 - 22.00 uur /
DONDERDAG avond 19.00 – 21.30 uur

De basiscursus is een proeverij van tekenen en schilderen. Je leert er de basis en het goede ‘kijken’. Verder word je meegenomen in de ontwikkeling van de schilderkunst van de Gotiek tot en met het Post-impressionisme (Van Gogh) in een interessante kunstgeschiedenisles!

Heb je na deze 10 weken de smaak te pakken of ben je al gevorderd dan zijn er meerdere vervolgcursussen waarin veel technieken aan bod komen en jouw creativiteit verder ontplooid wordt.

Neem tijd voor jezelf en beleef het mee!

Aanmelden kan via onderstaande knop.

Meld je nu aan

Uitstapje Techniekgroep Carré

De Techniek groep van ‘t Tejaterke heeft het Koninklijk Theater Carré bezocht om te kijken hoe shows daar aangepakt worden en wat voor middelen hierbij ingezet worden. Kennis is zeker vergaard en is een erg leerzame dag geweest!

Trefpunt NAH in ’t Tejaterke

Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant start met een nieuw initiatief in 't Tejaterke: een contactgroep voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel en hun partners.

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan ontstaan door een beroerte, een hersentumor, een ziekte of langdurig zuurstoftekort. Het kan ook het gevolg zijn van een ongeval of geweld. Er is niet één hersenletsel gelijk aan het andere; voor iedereen zijn de gevolgen verschillend.

Breuk in de levenslijn
Het belangrijkste kenmerk van NAH is ‘de breuk in de levenslijn’. Het leven is niet meer zoals vóór het hersenletsel. Naast zichtbare gevolgen, zoals verlamming, zijn er ook veel onzichtbare gevolgen. Voorbeelden hiervan zijn: vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen, verhoogde prikkelgevoeligheid, verandering in karakter en gedrag en problemen met begrip en gebruik van taal (afasie). NAH is een chronische aandoening, je moet leren leven met de beperkingen. Ook de naasten moeten leren omgaan met een veranderde persoon en een veranderd leven. Hersenletsel heb je nooit alleen!

Herkenning, erkenning en begrip
Vooral de onzichtbare gevolgen van hersenletsel zijn nog te weinig bekend. Mensen met niet-aangeboren hersenletsel stuiten dan ook vaak op onbegrip.
Bij Trefpunt NAH heb je aan een half woord genoeg. De begeleiding is in handen van ervaringsdeskundigen, mensen die zelf niet-aangeboren hersenletsel hebben en al flinke stappen hebben gezet in hun verwerkingsproces. Je kunt in een vertrouwde omgeving ervaringen delen met elkaar en tips uitwisselen. Om elkaar te steunen en om van elkaar te leren. Je ervaart dat je niet de enige bent. Dat helpt, samen bereik je meer!

Waar en wanneer?
Trefpunt NAH vindt plaats in ’t Tejaterke, Max de Bossustraat 1. Iedere eerste dinsdag van de maand, van 20.00 tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Neem voor meer informatie contact op met het Zelfhulp Netwerk in Bestwijzer, tel. 06 - 195 193 21 of loop vrijblijvend binnen, Zonnewende 173. Een e-mail sturen naar best@zelfhulpnetwerk.nl kan ook.

Kijk voor meer informatie op www.zelfhulpnetwerk.nl

Discussie in het Gemeentehuis (2)

Besluit over subsidie uitgesteld tot september!!! Lees het artikel van Eindhovens Dagblad van 19 juli.

Discussie in het Gemeentehuis

Afgelopen maandagavond 27 juni vond in de Burgerzaal van het Gemeentehuis een informatieve sessie en discussiesessie plaats over het concept raadsbesluit om 't Tejaterke een lening te verstrekken van 175.000 euro. Een lening dus, in plaats van een eenmalige subsidie. Jan van de Meulengraaf gaf in zijn betoog, voorafgaande aan de discussie, aan dat dit de Stichting Abocuna en Stichting 't Tejaterke in een financieel onmogelijke positie zou brengen en dat daarmee ook het voorbestaan van het nog maar net opstartende sociaal-cultureel centrum, van meet af aan al in groot gevaar zou komen. De aanwezige raadsleden waren eensgezind zeer positief over wat er nu in de Max de Bossustraat staat en op de manier waarop dat met de vele vrijwilligers tot stand is gekomen. Van die vrijwilligers waren er zo’n twintig aanwezig in de zaal. Het merendeel van de raadsleden bleek voor gehele of gedeeltelijke subsidieverlening. Een enkeling volhardde in een 100 % lening. Op 18 juli wordt in een raadsvergadering het besluit over deze, voor ’t Tejaterke zeer belangrijke, kwestie genomen. Zorg dat je erbij bent op maandag 18 juli!!