Leonardo da Vinci (Afgelast)

| Theater Lumière
zondag 3 mei 2020 | 15:00 uur

Let op! Deze uitvoering is naar aanleiding van de besluiten van het RIVM ten aanzien van het Coronavirus afgelast.

Leonardo da Vinci is beroemd om de Mona Lisa, Het laatste avondmaal ,om zijn vele anatomische tekeningen en wonderlijke uitvindingen. Minder bekend is dat zich tussen al de schetsen ook een reeks fabels bevindt, zelf bedachte verhaaltjes, gegroeid uit zijn natuurobservaties en zijn aandacht voor alles wat leeft en beweegt. De wijze lessen die er in de humoristische fabels verborgen zitten zijn nog onverminderd actueel.

Ook muziek had zijn aandacht. Hij bespeelde meerdere instrumenten en schreef en zong liedjes en bedacht nieuwe instrumenten. Aan de hoven van zijn broodheren, ‘s avonds bij het haardvuur luisterden zijn tijdgenoten met genoegen naar deze veelzijdige en oorspronkelijke kunstenaar.

In de voorstelling brengen actrice Margreet Blanken (bekend door haar rol van hoofdverpleegkundige Reini Hermans in de televisieserie Medisch Centrum West) en pianist/acteur Roeland Drost al lezend en musicerend hún versie van de fabels van de beroemde Florentijn. Het thema van een teruggevonden lied loopt als rode draad door de voorstelling. Vijfhonderd jaar na zijn overlijden een ode aan de literaire en muzikale talenten van de homo universalis Leonardo da Vinci.

Zie ook