Lezing: Mark Donders, Afval (Geweest)

| IVN Best
dinsdag 19 maart 2019 | 20:00 uur

Duur: 2 uur

door Mark Donders, projectleider afval van de afdeling beheer van de gemeente Best die zich bezighoudt met afval binnen de gemeente Best.

Wie kent niet de opmerking op een verjaardagsfeestje dat het helemaal geen zin heeft om afval te scheiden, omdat aan het eind van de rit toch alles op één grote hoop wordt gegooid? Om dat misverstand  uit de weg te ruimen, organiseert IVN Best een lezing over afval. Dat er van tuinafval compost wordt gemaakt, die gratis op de gemeentewerf kan worden opgehaald, is vrij algemeen bekend. Maar wat gebeurt er met luiers, met plastic/metaal/drankkartons, met groente-/fruit-/tuinafval, met glas en vooral met restafval? In een powerpoint presentatie, met bewegende beelden gaat Mark Donders hier uitgebreid antwoord op geven. Hij laat ons ook zelf oefenen met het scheiden van afval. Na deze presentatie zal het duidelijk zijn dat afval op grote schaal wordt gerecycled tot allerlei bruikbare grondstoffen. Afval is dan ineens kostbaar materiaal dat men kan hergebruiken. Dit is een belangrijke wetenschap in een tijd dat er nog steeds veel voedsel wordt weggegooid en open water ernstig vervuild begint te raken met plastic.

Het IVN wil met deze lezing inzicht verschaffen in de diverse afvalstromen en een bijdrage leveren aan de motivatie om zo zorgvuldig mogelijk afval te gaan of blijven scheiden.

Kaarten te koop aan de deur.