Soepconcert oktober – The Mummers

| Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke
zondag 16 oktober 2022 | 11:30 uur
Entree: €8,50

Het theaterprogramma is niet compleet zonder Soepconcerten! Ook dit seizoen zijn er een vijftal Soepconcerten gepland in ’t Tejaterke. Het concept blijft zoals u gewend bent. Na ontvangst in de foyer gaat u luisteren naar een concert van een lokale artiest. Na afloop staat er een heerlijke kop soep en een broodje voor u klaar verzorgd door Heerlijck Catering.

The Mummers maken Keltische folkmuziek (Iers, Schots) met uitstapjes naar Noord-Amerikaanse en Bretonse (F) verhalende liederen en melodieën. De bijbehorende sferen variëren van zeer gevoelig tot uitermate opzwepend.

Op zondag 16 oktober komen The Mummers het Soepconcert verzorgen!

The Mummers zijn negen muzikanten die in 2015 voor een optreden op het Bevrijdingsfestival in Best bij elkaar kwamen. Alle muzikanten zijn oude bekenden uit diverse muziekgroepen en lokale en regionale projecten. Anne Conneely (zang), Marty van der Staak (o.a. accordeon) en Tom Bruijns (gitaar, zang) speelden o.a. in de folkgroep Emigrant’s Daughter (2000-2004). Enkele jaren geleden organiseerden zij een Keltisch Kerstconcert met muzikanten uit Best en omstreken die ook nu weer meespelen:  Walther Goethals (contrabas), Mariska de Bruijn (diverse fluiten en zang), Kees Kraaijeveld (viool) en Juulcy Goethals (dwarsfluit). Lloyd Fasting (piano) en Gerard Ardon (slagwerk) maken de groep compleet en vertoonden al eerder hun muzikale kunsten in groot- en kleinschalige projecten in Best. In 2016  speelden The Mummers in ´t Tejaterke hun avondvullende concert ‘Thousands are sailing’ tot twee keer toe voor een uitverkochte zaal.

Zie ook