Vrijwilligersconcert Stichting Muzikale Oktober Best (Geweest)

| Stichting Muzikale Oktober Best
zaterdag 8 december 2018 | 20:00 uur

Stichting Muzikale Oktober Best biedt een gratis concert aan voor alle vrijwilligers in Best. De Stichting Muzikale Oktober Best (M.O.B.) is opgericht in 2009 en beoogt iedere twee jaar een muziekfestival te organiseren in de gemeente Best. Dit festival vindt plaats rondom 24 oktober – de bevrijdingsdag van Best – van ieder oneven jaar en heeft tot doel om een breed spectrum van muzikale cultuur, muzikale tradities en muzikale expressie-middelen onder de aandacht te brengen van een groot publiek.

Alle concerten van M.O.B. zijn gratis toegankelijk. Evenals in 2016 biedt M.O.B.nu voor de tweede maal alle vrijwilligers een ontspannende avond aan, in de vorm van een concert met licht-klassieke pianomuziek.

Op zaterdag 8 december wordt door Stichting Muzikale Oktober een muzikale Kerstviering aangeboden voor alle vrijwilligers in Best. Voor dit concert zijn twee zeer getalenteerde studenten van het Rimski-Korsokov Conservatorium uitgenodigd; Vladislav Fedorov en Alina Fedoseeva. Beide pianisten genieten internationale bekendheid en hebben deelgenomen aan diverse concoursen, als duet en afzonderlijk als solist.

Alina Fedoseeva (1996)
De uit Moermansk afkomstige pianiste studeert -na het doorlopen van het Rimski-Korsakov Lyceum-, aan het Rimski-Korsakov Conservatorium in Sint Petersburg. Alina ontving 2 belangrijke studiebeurzen: in 2008 van de Rotari Society Moskou en in 2014 van de Scriabin Society Moskou. Alina was winnares van het internationaal Mozart pianoconcours in Rome in 2016. In 2017 won zij de eerste prijs van het Crescendo concours in de Verenigde Staten. Vele malen heeft zij als soliste opgetreden met het Symfonie orkest van Sint Petersburg.

Vladislav Fedorov(1997)
Vladislav is geboren in Sint Petersburg. Hij heeft eveneens het Rimsli-Korsakov Lyceum gevolgd en studeert piano aan het Rimski-Korsakov Conservatorium. Vladislav ontving in 2007 een beurs van de New Names foundation. In 2011 heeft hij een beurs gewonnen bij de Jonge Russische Talenten competitie van het Russische ministerie van cultuur. Vladislav was laureaat bij diverse internationale concoursen , hij verwierf o.a.de eerste prijs bij. het internationale Robert Schumann concours in Düsseldorf in 2016. Vladislav heeft vele recitals in diverse Europese en Aziatische landen gegeven.

Programma
Alina en Vladislav spelen licht klassieke nummers van o.a. Debussy, Hongaarse dansen van Brahms. Zij spelen duetten en solo pianowerken.

Zie ook