Wat zou je doen met een miljoen (Geweest)

, | Stichting Ons Eygen Landt
zaterdag 1 april 2023 | 20:00 uur tot 21:15 uur
zondag 2 april 2023 | 14:30 uur tot 15:45 uur

Duur: 75 minuten geen pauze
Wat zou je doen met een miljoen?
Je zou maar het winnende lot hebben gekocht en die vervolgens verliezen… Een geluksvogel is in een pechvogel verandert. Alle straten zoekt hij af naar zijn verloren lot. Het is bovendien het winnende lot! Hij komt een jongen genaamd Pim op straat tegen en vraagt hem uit te kijken naar het lottoticket.
Dan gebeurt er iets wat Pim niet voor mogelijk had gehouden. Lotte vindt een lottoticket. Zou dit een winnend lot zijn? De meeste kinderen beginnen al meteen te dromen over een toekomst als miljonair. Pim houdt wijselijk zijn mond en probeert samen met zijn vriendin Fien het lot in handen te krijgen. Helaas heeft hij concurrentie van zijn klasgenoten, die allemaal wel een idee hebben over wat je met een miljoen kan doen.
Lotte, die het lot in handen heeft, staat voor verschillende dilemma’s. Wat wil je doen of worden als alles opeens kan? Wat is belangrijk in het leven? Iedere droom beschrijft een andere weg naar ultiem geluk. Je kan de wereld ontdekken, beroemd worden, nog rijker worden, altijd plezier maken of juist helemaal niks meer doen. Lotte laat zich meeslepen met de ideeën van anderen, maar komt maar niet bij het juiste pad uit. Hoe weet je wie je echte vrienden zijn en wie je kan vertrouwen? Als iedereen opeens iets van je wil, of je probeert te overtuigen, slaat de twijfel toe.
In dit speelse toneelstuk over geluk en toekomstdromen, vriendschap en ruzie neemt de kindergroep van Ons Eygen Landt je mee in verschillende scenario’s. Ondertussen stel je jezelf vast wel een keer de vraag: wat zou ík doen met een miljoen?
geschreven door Catherine Neggers & Iris Wijnands
Regie: Eryn van Kekem

 

Zie ook