Gebruikers

't Tejaterke is de Thuisbasis van:

Toneelstichting Ons Eygen Landt

De stichting heeft als doel een brede vorm van toneel (toneel, muziek, dans en beweging) actief en passief te beoefenen. Het streven is hoogwaardige toneelproducties neer te zetten en uitdagingen worden aangegaan.

Toneelvereniging De Narrekap

In 1975 blies een aantal oude Narrekappers het toneelspelen opnieuw leven in. Op 25 april kwamen ze bij elkaar in het Jeugdcentrum, het oude patronaatsgebouw. Ze waren terug op de plaats waar het in 1956 al eens begonnen was.

Dansschool Batîco

Dansschool Batîco in Best is de dansschool waar jong en oud plezier hebben in het bewegen op muziek. Dit d.m.v. het aanleren van verschillende dansstijlen. Het einde van het school/lesjaar wordt altijd afgesloten met een spetterende dansshow.

Harmonie Sint Caecilia

Harmonie St. Caecilia is een muziekvereniging met een diepgewortelde traditie binnen de Bestse Gemeenschap. Meer dan 140 muzikanten van alle leeftijden en muzikaal niveau beleven wekelijks veel plezier aan hun muzikale hobby.

Muziekopleiding MOC

Wie muziekles neemt aan deze opleiding van Harmonie St Caecilia, geniet van een flink aantal voordelen zoals opleiding door conservatorium-geschoolde docenten, gratis bruikleen-instrument en korting op 't lesgeld voor leden St Caecilia.

Buurtvereniging Naastenbest

Deze buurtvereniging bestaat sinds de wijk is gebouwd, nu zo'n vijftig jaar geleden. De activiteiten van de buurtvereniging omvatten bijvoorbeeld kienavonden maar ook kaartspelen zoals rikken.

Art & Design Factor Y

Yvonne van Zon is al jaren actief als kunstenares en grafisch ontwerpster. Sinds 2014 geeft ze de cursus Kunstbeleving Tekenen & Schilderen en heeft met zeven dagdelen haar vaste intrek genomen in 't Tejaterke. 

IVN Best

IVN Best bestaat sinds 1970 en telt ruim 350 leden. Zij wil natuur een plek geven in het hart, het hoofd en de handen van mensen. Daarbij is er aandacht voor duurzaamheid. IVN Best organiseert wandelingen, excursies en lezingen over natuur en duurzaamheid. Daarbij zijn de leden actief in werkgroepen voor landschapsonderhoud, planten, vogels en natuurfotografie. Ook is er een Jeugd IVN.

ToTAAL in Balans

De drukte van de dag loslaten bij Yoga. Een extra les Engels voor meer zelfvertrouwen. In beweging komen voor ouderen, of een combinatie. Zo kwamen wij op ToTaal in Balans.

Hamblemos

Cursussen Spaans

Trefpunt NAH

Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant start met een nieuw initiatief in Best: een contactgroep voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel en hun partners.