Programma Archief

augustus 2019

Naastenbest Muziek/dansmiddag (Geweest)

| Bewoners Overleg Naastenbest
zondag 18 augustus 2019 | 13:00 uur - 18:00 uur.

Op 18 augustus in de middag is er in het Tejaterke een muziekmiddag voor alle bewoners van Naastenbest e.o.  Er treden twee bandjes op, een koor en een buut-spreker.

Optredens van het duo Bach en Brocoli, Wichard Benis en als afsluiting Trio John Desmaris. Tussendoor zullen er een paar sprekers een zeer korte toespraak houden zodat er volop ruimte is om met elkaar een praatje te maken en een dansje te doen

juli 2019

CMWDS CALIBER SHOW (Geweest)

| Carlton Marks Walden Dance Studio
zondag 7 juli 2019 | 13:00 uur
zondag 7 juli 2019 | 16:00 uur
zondag 7 juli 2019 | 19:30 uur

HipHop Choreograaf Carlton, samen met dans crew C-Fam in ’t Tejaterke!

De Eindhovense dansgroep C-Fam is dit jaar wederom te zien met een gloednieuwe show op zondag 7 juli in het Tejaterke in Best.

Voor dansliefhebbers is C-Fam niet onbekend. De 2-voudig Europees & Wereldkampioenen hiphop zijn te zien op één plek en delen hun passie live met jou! Je wilt deze voorstelling met fantastische talenten van Carlton Marks Walden Dance Studio niet missen.

Dit is je kans om te genieten van een exclusieve show vol Kwaliteit!

juni 2019

Classic meets Rock (Geweest)

| Klein Orkest Harmonie St. Caecilia
zondag 23 juni 2019 | 11:00 uur

Het Klein Orkest van Harmonie St Caecilia brengt een spetterende voorstelling waarbij stevige rock wordt afgewisseld met klassiekers uit een ver verleden. Het ene moment wordt u meegenomen naar nostalgie en magie van een betoverend ballet, het volgende moment stampt u mee met meer recente muziek. Voor dit sensationele concert kunt u op zondag 23 juni om 11.00 uur terecht in ’t Tejaterke.

So What!? (Geweest)

| Tienergroep Musicalstudio Batico
vrijdag 14 juni 2019 | 20:00 uur
zaterdag 15 juni 2019 | 20:00 uur

Geïnspireerd door verschillende tienerverhalen en musicals heeft Batico een zelfgeschreven musical gemaakt, genaamd So What?!

Als tiener zit je in een tijd dat er veel met je gebeurt. Een ontdekkingstocht in “wie ben ik” en “wie ben jij”. Thema’s zoals respect, waardering, vertrouwen en alles wat dat met zich meebrengt, zijn allemaal verwerkt in deze musical.

Ben jezelf een tiener of ouder die dit herkent? Kom dan kijken naar deze fantastische musical. Gespeeld door onze hardwerkende talentvolle tieners.

De koningin van ijs (Geweest)

, | Jeugdgroep Toneelstichting Ons Eygen Landt
vrijdag 7 juni 2019 | 19:30 uur
zaterdag 8 juni 2019 | 19:30 uur

Een prins, Noormannen en ijsmensen…
Het bekende sprookje ‘de ijskoningin’ van Hans Christian Andersen krijgt een nieuw jasje aan, in de vorm van het mooie toneelstuk ‘ De koningin van ijs’ gespeeld door de jongste jeugd van Ons Eygen Landt.
De realiteit en het sprookje lopen naast en door elkaar heen. Een mooie voorstelling over vriendschap en moed. Zou jij je beste vriend achterna reizen naar het koude noorden om hem te redden uit de ijskoude greep van de koningin van ijs? Gerda gaat dit avontuur aan, zal het haar lukken om Kai te vinden?

Soepconcert juni – Pure Song (Geweest)

, | Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke
zondag 2 juni 2019 | 11:30 uur

’t Tejaterke heeft dit seizoen een nieuwe reeks concerten op de zondagochtend: De Soepconcerten.

Voor het huidige theaterseizoen heeft ’t Tejaterke de Soepconcerten tot leven gewekt. Een muzikaal concert op zondagochtend, met afsluitend een goed gevulde kop soep. Dat is in een handomdraai waar de soepconcerten voor staan. Op de 5 verschillende zondagen waarop de Soepconcerten bij te wonen zijn, zal de muziek door verschillende artiesten worden verzorgd. De soep wordt verzorgd door Heerlijck. Op zondag 2 juni vind het laatste soepconcert van dit theaterseizoen plaats.

mei 2019

25 jaar Gehandicapten Platform Best met “Drempelvrees” (Geweest)

| Gehandicapten Platform Best
vrijdag 31 mei 2019 | 20:00 uur

Ja u leest het goed. 25 jaar bezig met aandacht vragen voor verbeteringen van straten toegang tot openbare gebouwen, winkels, horeca; voorlichting geven, overleg met de gemeente en nog veel meer.

Dit vieren wij op een ludieke manier met een kleine toneelvoorstelling met als titel “Drempelvrees” Na ontvangst met een kopje koffie of thee nemen wij u op een satirische manier mee over alle drempels die genomen moeten worden als je een beperking hebt. Leden van toneelvereniging de Narrekap spelen samen met ons dit stuk. De titel is al veelzeggend dus gaan we niet te veel verraden. Het wordt lachen. Da’s een ding wat zeker is.

Daarna is het tijd voor een drankje met een snackje onder het genot van live muziek met Anita van Hoof olv Jannes van der Velde. Dan is er gelegenheid om kennis te maken of een praatje te maken met leden van ons platform.

Tot de 31e mei!

Groencursus “4 seizoenen” zomer (Geweest)

| IVN Best
donderdag 23 mei 2019 | 20:00 uur -22.00 uur
donderdag 6 juni 2019 | 20:00 uur -22.00 uur
donderdag 20 juni 2019 | 20:00 uur -22.00 uur

Groencursus “De 4 Seizoenen”  zomer door Rini Kerstens.

Op de breedtegraad waar wij wonen, kennen we verschillende seizoenen. De natuur is dan steeds weer anders, ander licht, andere planten en dieren. Maar steeds is het de moeite waard. Tijdens deze groencursus beleven we de seizoenen in vier blokken, 3 lesavonden en 2 excursies. De lesavonden bestaan uit een geïllustreerde inleiding en een aantal kleine, praktische opdrachten. Ze vormen de basis en de achtergrond voor de excursies. De excursies worden gehouden in de directe omgeving van Best. Doel van deze groencursus is om kennis te maken met de verschillende gezichten van de natuur dicht bij huis, om meer in de natuur te leren zien en iets van de samenhang te ontdekken.

Forever 27 (Geweest)

| Beatrice van der Poel & Erwin van Ligten
zaterdag 11 mei 2019 | 20:00 uur

De muzikanten die stierven op 27 jarige leeftijd, ook wel genoemd de 27 Club, inspireren nog steeds en spreken voor velen tot de verbeelding. Zo ook voor Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten (beide 27+) die er voor gekozen hebben een programma samen te stellen met songs van deze club 27, en daarmee het theater in te gaan. Zowel de verhalen achter de muzikanten als hun muziek zijn geweldige bouwstenen voor een inspirerend theaterconcert.

Erwin en Beatrice interpreteren de songs op een eigen manier, waarbij het karakter en herkenbaarheid van het stuk bewaard blijft, maar de muziek een extra dimensie krijgt door het creatieve bluesy gitaarspel van Erwin en de warme gloedvolle stem van Beatrice. Door de intieme ambiance, de verhalen die verteld worden en het prachtige subtiele gitaarspel en soulvolle zang is Forever 27 een blijvende herinnering en hommage aan de fantastische musici die te vroeg afscheid namen en daarmee altijd jong blijven!

Binnenkort in 't Tejaterke