Programma Archief

april 2020

St. Caecilia meets Lichtstad Brass (Afgelast)

, | Harmonie St. Caecilia Best
vrijdag 17 april 2020 | 20:00 uur

Let op! Deze uitvoering is naar aanleiding van de besluiten van het RIVM ten aanzien van het Coronavirus afgelast.

Harmonie St Caecilia verzorgt graag concerten samen met andere verenigingen. Op 17 april hebben we een hele mooie “sparring-partner”: Lichtstad Brass! Dit is een nieuwe vereniging in Eindhoven. Het orkest is onderdeel geweest van de Philips Harmonie, maar is sinds 2017 een zelfstandig orkest. Lichtstad Brass is een koperblaasorkest dat bestaat uit dertig gemotiveerde muzikanten die instrumenten bespelen zoals trompet, bugel, althoorn, trombone, euphonium, tuba of slagwerk. Doordat er uitsluitend koperblazers en slagwerkers in het orkest zitten, ontstaat er een unieke samenklank. Er worden vele stijlen muziek gespeeld, maar de focus ligt vooral op lichte muziek, filmmuziek, popmuziek, marsmuziek, dansmuziek en swing. Samen met St Caecilia staan zijn garant voor een heerlijke muziekavond, met voor ieder wat wils!

maart 2020

Leonardo da Vinci (Afgelast)

| Theater Lumière
zondag 3 mei 2020 | 15:00 uur

Let op! Deze uitvoering is naar aanleiding van de besluiten van het RIVM ten aanzien van het Coronavirus afgelast.

Leonardo da Vinci is beroemd om de Mona Lisa, Het laatste avondmaal ,om zijn vele anatomische tekeningen en wonderlijke uitvindingen. Minder bekend is dat zich tussen al de schetsen ook een reeks fabels bevindt, zelf bedachte verhaaltjes, gegroeid uit zijn natuurobservaties en zijn aandacht voor alles wat leeft en beweegt. De wijze lessen die er in de humoristische fabels verborgen zitten zijn nog onverminderd actueel.

Soepconcert april – John Desmares et ses Amis (Afgelast)

, | Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke
zondag 19 april 2020 | 11:30 uur

Let op! Deze uitvoering is naar aanleiding van de besluiten van het RIVM ten aanzien van het Coronavirus afgelast.

Ook dit seizoen zijn er een vijftal Soepconcerten gepland in ’t Tejaterke. Op zondag 19 april wordt het concert verzorgd door het drie man sterke John Desmares et ses Amis.

Het motto bij deze 3 mans formatie is vooral gezellig muziek maken. Drie gemotiveerde muzikanten die hun sporen in de muziek ruimschoots hebben verdiend . Het trio bestaat uit 2 gitaren en toetsen. Door alle drie wordt gezongen.

De flexibiliteit van deze groep uit zich in een zeer gevarieerd programma. Het repertoire is opgebouwd uit diverse genres: easy listening, dansmuziek, Rock and Roll, etc.. Van Zuid-Amerikaans, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Jazz, Duits en Nederlands. Hoofdzakelijk uit de jaren 60, 70 en 80, dus heel herkenbaar bij een grote doelgroep.

 

Uw kaartje is inclusief een heerlijke kop soep en broodje, verzorgd door Heerlijck catering.

Kolder in de Polder (Afgelast)

| KBO-Best, De Jeugd van Vroeger
donderdag 12 maart 2020 | 14:00 uur
vrijdag 13 maart 2020 | 20:00 uur
zaterdag 14 maart 2020 | 20:00 uur
zondag 15 maart 2020 | 20:00 uur

Let op! Deze uitvoering is naar aanleiding van de besluiten van het RIVM ten aanzien van het Coronavirus afgelast.

Helaas hebben wij bericht gehad dat het evenement Kolder in de Polder geen doorgang kan vinden i.v.m. de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. De bezoekers die al een entreebewijs gekocht hebben worden zo spoedig mogelijk benaderd. Wij hebben van de organisatie het volgende bericht ontvangen:

KBO BEST NEEMT HAAR VERANTWOORDELIJKHEID
TONEELUITVOERINGEN “KOLDER IN DE POLDER” GAAN NIET DOOR

In de afgelopen dagen zijn er veel berichten over het Coronavirus voorbij gekomen.

Het bestuur van KBO Best heeft de laatste dagen dan ook frequent met diverse relevante partijen contact gehad over het al dan niet laten doorgaan van de voorstellingen van de toneelgroep “De jeugd van vroeger”.

Haar verantwoordelijkheidsgevoel, voor al dan niet bij haar aangesloten senioren, heeft tot dit bestuursbesluit geleid. Senioren in het algemeen maar vooral de ouderen onder hen vormen een meer kwetsbare groep. Het bestuur wil risico’s die de gezondheid van senioren in gevaar kunnen brengen zoveel mogelijk beperken.

Mensen die een toegangskaartje hebben gekocht worden verzocht deze goed te bewaren. Het kaartje geeft recht op het bijwonen van een toneeluitvoering op een nader te bepalen tijdstip. We houden u op de hoogte via onze Nieuwsbrief, onze website www.kbobest.nl en onze facebookpagina.

Bestuur van KBO Best

Tomastafel (Geweest)

| Stichting Tomastafel / Mariënburg
donderdag 5 maart 2020 | 20:00 uur - 22:00
zondag 8 maart 2020 | 10:00 uur - 12:00

Tomastafel is geïnspireerd door Eindhoven in Dialoog en Best in Dialoog.

Dat betekent dat iedereen aan vijf tot zeven tafelgenoten een eigen persoonlijk verhaal vertelt waarop de anderen reageren met open vragen zonder een discussie uit te lokken. Rond het thema zelfopoffering is elk verhaal uniek en toch ook algemeen menselijk. Het maakt niet uit wat voor beroep je hebt of hebt gehad. Het is evenmin belangrijk of je katholiek, protestant, Islamiet, Boeddhist of iets anders bent of bent geweest. Het gaat om een stuk persoonlijke levenservaring.

Voor aanvang van de gesprekken is er gratis koffie/thee en een krentenbol.

JW Roy – Hier is het Goed – Tour 2020 (Geweest)

| JW Roy
vrijdag 6 maart 2020 | 20:30 uur

Naar aanleiding van het uitkomen van de dubbel LP Laagstraat 443/Ach, Zalig Man

JW zingt in het Engels, in het Nederlands of in het Brabants. Hij speelt solo, of met band. Maar altijd vanuit het hart en de nummers die op dat moment goed voor hem voelen. In augustus 2019 stuurde JW ’s morgens om half 8 een sms-bericht naar zijn boekingskantoor en manager:

“Ik lag vannacht wakker en luisterde Laagstraat 443 en Ach, Zalig Man. Prachtig.

Bedacht me dat ik het zo leuk zou vinden om die liedjes weer te gaan spelen samen met Ruud en Gabriël. En zullen we beide albums op vinyl uitbrengen?
Geen idee of de mensen dat leuk vinden…”

Zij dachten gelijk: “Natuurlijk! Als JW de mensen weet te raken dan is het wel in zijn moerstaal.” 

februari 2020

De Koning van Katoren (Geweest)

, | Jeugdgroep Ons Eygen Landt
zaterdag 15 februari 2020 | 20:00 uur
zondag 16 februari 2020 | 15:00 uur

Beleef het mee in deze echte familievoorstelling voor het hele gezin en neem opa en oma mee!
Het land Katoren heeft al 17 jaar geen koning meer. Sinds de vorige koning overleed, wordt het land bestuurd door drie zure ministers, die niets doen om een nieuwe koning te vinden. Dan verschijnt de jonge Stach. Hij wil graag de nieuwe koning worden, maar de ministers verzinnen steeds iets dat hij zich moet bewijzen met een aantal onmogelijke opdrachten. Ondertussen wordt hij verliefd op Kim, de dochter van de burgemeester. Stach zet alles op alles om Koning van Katoren te worden en het land weer gelukkig te maken. Verslaat Stach de Draak van Smook? Is hij slimmer dan de tovenaar van Ekilibrië? En hoe bevrijdt hij Afzette-Rije van de gemene Tara’s?

Soepconcert februari – Vocalgroep NRG (Uitverkocht) (Geweest)

, | Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke
zondag 16 februari 2020 | 11:30 uur

De Soepconcerten zijn terug!

Ook dit seizoen zijn er een vijftal Soepconcerten gepland in ’t Tejaterke. 16 Februari is het aan NRG om het soepconcert te verzorgen.

Vocalgroep NRG (energy) bestaat uit 9 vriendinnen, waarvan 8 zangeressen en een pianiste. Het repertoire bestaat uit Nederlands- en Engelstalige popsongs, met een boodschap die de leden raakt en die zij graag willen overbrengen op hun publiek.

Mooche meets Muchoss (Geweest)

| Vocal Group Mooche
zondag 9 februari 2020 | 14:00 uur

De drie dames en drie heren van de Bestse vocal group Mooche delen het podium graag. Te gast zijn dit keer de twaalf dames van Muchoss, de verrassend veelzijdige vrouwen a capellagroep uit Oss die onder leiding staat van Don Henken.

Een optreden van Muchoss betekent: een beetje glamour, humor en veel gevoel. Mooche staat garant voor een optreden vol mooie, grappige en soms zelfs ontroerende vocale muziek. “Mooche meets Muchoss” biedt het beste van beide groepen in een afwisselende middag met prachtige a capellazang!

Best Dance Choreografiewedstrijd 2020 (Geweest)

| Dans-à-Lon en Gymvereniging Best
zaterdag 8 februari 2020 | 15:30 uur

Voor alle enthousiaste dansers van Best.

In Best wonen veel dansers van jong en oud die diverse dansstijlen beoefenen.

Om iedereen met eenzelfde passie bij elkaar te brengen en de Bestse gemeente te kunnen laten zien wat er allemaal aan talent in Best rondloopt, organiseert Dans-à-Lon in samenwerking met Gymvereniging Best ‘Best Dance’.

januari 2020

Tim Hartog – Schadevrije jaren (Geweest)

| Tim Hartog
vrijdag 31 januari 2020 | 20:30 uur

Vroeg of laat lopen we allemaal wel een keer schade op. In de liefde, vriendschappen of als ouders van een opgroeiend kind. De vraag is hoe om te gaan met deze schade.

Hoe groot is het en kun je ermee door blijven lopen? Of maak je er melding van een vervallen daarmee je schadevrije jaren en is iedereen bovendien op de hoogte van je krasjes? In deze voorstelling onderzoekt Tim hoe we kunnen voorkomen dat we eindigen als onzekere over-verzekerden die zelfs zichzelf niet meer vertrouwen.

Binnenkort in 't Tejaterke