Programma Archief

januari 2022

Soepconcert januari – The Mummers (Afgelast)

| Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke
zondag 23 januari 2022 | 11:30 uur

De Soepconcerten zijn terug!

Ook dit seizoen zijn er een vijftal Soepconcerten gepland in ’t Tejaterke. Het concept blijft zoals u gewend bent. Na ontvangst in de foyer gaat u luisteren naar een concert van 1 á 1,5 uur. Na afloop staat er een heerlijke kop soep en een broodje voor u klaar verzorgd door Heerlijck Catering.

The Mummers maken Keltische folkmuziek (Iers, Schots) met uitstapjes naar Noord-Amerikaanse en Bretonse (F) verhalende liederen en melodieën. De bijbehorende sferen variëren van zeer gevoelig tot uitermate opzwepend.

Pieter Jouke – Laars Lappen – try out (Geweest)

zaterdag 15 januari 2022 | 20:30 uur

In Laars Lappen trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op interessante inzichten en hilarische grappen. Volgens het NRC is “Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn”  en ‘…zijn associaties zijn geestig en vindingrijk…’.

Nieuwjaarsconcert Harmonie St. Caecilia (Geweest)

zondag 9 januari 2022 | 13:00 uur

LET OP: Voorstelling gaat wegens de Lockdown niet door. 

 

Traditiegetrouw verzorgt de Bestse harmonie ook dit jaar weer een Nieuwjaarsconcert.

Het is ondertussen een goed gebruik dat tijdens dit concert alle orkesten van de harmonie aan bod komen. Om 14.00 uur wordt gestart met het Beginnersorkest, de allerkleinsten. Vervolgens komt het ‘Klein’ Orkest aan bod. ‘Klein’ staat hier tussen aanhalingstekens omdat dit opleidingsorkest al lang niet echt klein meer is; het is een volwaardig orkest met meest jonge, maar ook enkele volwassen muzikanten die bijna allemaal nog in de muziekopleiding zitten. Deze twee orkesten staan onder leiding van dirigent Marcel Verbruggen. Na de pauze volgt tenslotte het concert van het Groot Orkest, o.l.v. Adri Tempelaars. Dit concert wordt een fraaie mix van diverse muziekstijlen, waarbij uiteraard de meest traditionele nieuwjaarskraker niet zal ontbreken.

Het concert vindt plaats in ’t Tejaterke, aan de Max de Bossustraat 1 in Best, en begint zoals gezegd om 14.00 uur. De toegang voor dit feest voor jong en oud is (en ook dát is traditie) geheel gratis. Wel is het verstandig om van tevoren even uw plekje te reserveren via www.tejaterke.nl

december 2021

Symfonie Orkest Best & Ghassan Alaboud (Geweest)

| Symfonie Orkest Best
vrijdag 3 december 2021 | 20:00 uur tot 21:15 uur

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met Corona Toegangs Bewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier,  een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest van niet ouder dan 24 uur. Een van deze drie bewijzen moet u samen met uw identiteitsbewijs kunnen laten zien. Dit geld voor 13 jaar en ouder.

We spelen werken van Fauré, Borodin en Beethoven.

Tevens de première van de compositie die Jasper de Bock uit Best speciaal voor ons orkest heeft geschreven.

S.W.I.T.C.H. (Geweest)

| Ons Eygen Landt
vrijdag 18 februari 2022 | 19:30 uur tot 21:00 uur
zondag 20 februari 2022 | 14:30 uur tot 16:00 uur

LET OP:

Helaas is de voorstelling verplaatst naar 18 en 20 februari

In ’t Tejaterke is vanaf 13 jaar en ouder het dragen van een mondkapje verplicht. Toegang is alleen maar mogelijk met Corona ToegangsBewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier. Dit geld voor 14 jaar en ouder.

Een voorstelling gespeeld door de jongste jeugd (8-12 jaar) van Ons Eygen Landt geschreven door Ino Mijland en onder regie van Lena Aarts. We nemen u terug naar een heerlijke zomervakantie. Drie families op de camping leven onder elkaar, met elkaar en vooral langs elkaar. Deze voorstelling is humoristisch voor kinderen, herkenbaar voor de ouders maar misschien ook wel leerzaam. Vergeet niet je opa en oma uit te nodigen of je lievelings oom en tante. Voor hun is het herkenbaar én humoristisch.

Sinterklaasvoorstelling – Piet Gezocht (Geweest)

| SinterBest
zondag 21 november 2021 | 15:00 uur tot 15:45 uur
woensdag 24 november 2021 | 13:30 uur tot 14:15 uur
zaterdag 27 november 2021 | 13:00 uur tot 13:45 uur
zaterdag 27 november 2021 | 15:00 uur tot 15:45 uur
zondag 28 november 2021 | 13:00 uur tot 13:45 uur
zondag 28 november 2021 | 15:00 uur tot 15:45 uur
woensdag 1 december 2021 | 14:00 uur tot 14:45 uur
woensdag 1 december 2021 | 16:00 uur tot 16:45 uur

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met Corona Toegangs Bewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier,  een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest van niet ouder dan 24 uur. Een van deze drie bewijzen moet u samen met uw identiteitsbewijs kunnen laten zien. Dit geldt voor 13 jaar en ouder.

Sinterklaas met zijn Pieten komen dit jaar weer terug naar het Tejaterke. Met de voorstelling “Piet gezocht!” vertellen ze een energiek verhaal vol liedjes en gekke fratsen.

Piet Pedro ziet dat alles goed gaat, maar kan dat wel? Als Piet Pepita en Piet Martino vinden dat Sinterklaas mee moet gaan met zijn tijd en dat ze daar een nieuwe, jonge, snelle piet voor nodig hebben, zorgt dat voor een hoop chaos. Is dat echt nodig, een nieuwe piet? en waar vinden zie die dan? en wat gaat er dan met de andere pieten gebeuren?
Er wordt een talentenjacht georganiseerd “Piet Gezocht”. Wie zal daar aan mee doen?
Er gebeurt weer genoeg voor een leuke, interactieve voorstelling.
Uiteraard neemt Sinterklaas weer een kleinigheidje mee.

Ranja voor de kinderen gratis.
Kinderen mogen voor op de matten zitten.
Na de voorstelling is er ruimte voor een meet en greet.

november 2021

Concert Harmonie St. Caecilia (Geweest)

| Harmonie St. Caecilia
zaterdag 20 november 2021 | 20:00 uur

Het concert van harmonie St. Caecilia a.s. zaterdag 20 november gaat door!!!  In verband met de corona-regels zijn er wel extra beperkingen.

De bar is maar tot 20.00 uur open. Dat wil zeggen dat voorafgaand aan het concert wel koffie, thee en fris kunnen worden gebruikt (wat is inbegrepen in de toegangsprijs). Maar helaas zal in de pauze en na afloop van het concert de bar gesloten zijn.

 

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met Corona Toegangs Bewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier,  een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest van niet ouder dan 24 uur. Een van deze drie bewijzen moet u samen met uw identiteitsbewijs kunnen laten zien. Dit geldt voor 13 jaar en ouder.

Het Groot Orkest van de harmonie, o.l.v. dirigent Adri Tempelaars, brengt voor het eerst sinds begin 2020 weer een avondvullend concert, waarbij allerlei muziekstijlen de revue passeren. Van modern tot vrolijk klassiek, van swingend tot ingetogen. U zult bekende, maar ook prachtige minder bekende melodieën voorbij horen komen. Kom gewoon maar weer eens een avondje ouderwets genieten! Bij binnenkomst krijgt u een gratis kopje koffie/thee of een glaasje fris van de Harmonie aangeboden.

 

Cameretten Festival – try out (Geweest)

vrijdag 19 november 2021 | 20:30 uur

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met Corona Toegangs Bewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier,  een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest van niet ouder dan 24 uur. Een van deze drie bewijzen moet u samen met uw identiteitsbewijs kunnen laten zien. Dit geldt voor 13 jaar en ouder.

Het oudste en een van de grootste cabaretfestivals van Nederland komt naar ’t Tejaterke. Wie worden de opvolgers van Brigitte Kaandorp, Guido Weijers en Patrick Laureij?
Cameretten is voor humorliefhebbers die houden van iets nieuws uitproberen. Deze cabaretwedstrijd biedt een grote diversiteit op het gebied van komische acts. Van oneliners tot persoonlijke verhalen en van geëngageerde liedjes tot rauwe stand-upcomedy: dit is een avontuurlijke avond voor mensen die een leven vol humor nastreven en zichzelf graag zien als talentontdekker.

Afrekenen met het negatieve beeld van alle kraaiachtigen (Afgelast)

| IVN Best
donderdag 18 november 2021 | 20:00 uur tot 21:30 uur

LET OP: Deze Lezing is helaas afgelast

 

Van oudsher staan zwarte vogels te boek als brengers van ongeluk, ziekte en dood. Kraaiachtigen hebben nog altijd geen geweldige reputatie. Gerard Compiet, een veelzijdig natuurfotograaf, wil dit negatieve beeld wat nuanceren door er een lezing over te houden. Hij zal aandacht besteden aan hun grote leer- en aanpassingsvermogen, hun vrij ingewikkelde sociale leefwijze, de manier van voedsel verzamelen, de  broedbiologie en het spanningsveld tussen mens en kraaiachtigen.
Ieder soort afzonderlijk (zwarte kraai, bonte kraai, roek, kauw, gaai, raaf, ekster en notenkraker) wordt voor het voetlicht gebracht, zodat u meer te weten komt over deze interessante vogels.

Veilig wonen in en om je eigen huis (Geweest)

woensdag 17 november 2021 | 14:00 uur
LET OP: toegang alleen maar mogelijk met Corona Toegangs Bewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier,  een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest van niet ouder dan 24 uur. Een van deze drie bewijzen moet u samen met uw identiteitsbewijs kunnen laten zien. Dit geldt voor 13 jaar en ouder.
Stichting bewonersoverleg organiseert een bijeenkomst voor tips om bedrog en ongelukken te voorkomen.

Veiligheid is voor iedereen belangrijk. En zeker ook in en om je eigen huis. In het eigen huis gebeuren de meeste ongelukjes. En rondom het huis is een boel onveiligheid. In Best worden elke week fietsen gestolen en elke maand zijn er inbraken in huizen en auto’s. En aan de deur worden elke maand mensen bedrogen met trucs voor pishing of bedrog bij verkoop

*Het programma begint met een uitleg van Ruud Verstegen (de wijkagent).

*Daarna zal Peter de Leeuw (LEV groep) vertellen hoe je hierin positief samen kunt werken met je buren.

*Als laatste zal Sjef v Gastel (bewonersoverleg) ingaan op de vele on gelukken die gebeuren in en om het huis
Er is veel ruimte voor vragen en in de pauzes kunt u de sprekers ook persoonlijk iets vragen.
De toegang en koffie en fris zijn gratis.

Vogelshow (Geweest)

Vogelvereniging de Vogelvriend Best
vrijdag 12 november 2021 | 20:00 uur 22:00 uur
zaterdag 13 november 2021 | 10:00 uur 18:00 uur
zondag 14 november 2021 | 10:00 uur 17:00 uur

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met Corona Toegangs Bewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier,  een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest van niet ouder dan 24 uur. Een van deze drie bewijzen moet u samen met uw identiteitsbewijs kunnen laten zien. Dit geldt voor 13 jaar en ouder.

Soepconcert november – Vocal group Mooche (Geweest)

| Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke
zondag 7 november 2021 | 11:30 uur

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met Corona Toegangs Bewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier,  een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest van niet ouder dan 24 uur. Een van deze drie bewijzen moet u samen met uw identiteitsbewijs kunnen laten zien. Dit geldt voor 13 jaar en ouder.

De Soepconcerten zijn terug!

Ook dit seizoen zijn er een vijftal Soepconcerten gepland in ’t Tejaterke. Op zondag 7 november is de eer aan Vocal group Mooche om een Soepconcert te verzorgen.

Two is company, three is a crowd, six is… Mooche!

Vocal group Mooche, een unieke mix van Belgische, Ierse en Nederlandse stemmen.

Vrienden van Best Live (Geweest)

| Vrienden van Best Live
zaterdag 30 oktober 2021 | 20:00 uur tot 24:00 uur

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met Corona Toegangs Bewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier,  een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest van niet ouder dan 24 uur. Een van deze drie bewijzen moet u samen met uw identiteitsbewijs kunnen laten zien. Dit geld voor 13 jaar en ouder.

Elk najaar is het weer tijd voor Vrienden van Best Live! Dit jaar worden weer 3 bands door de organisatie uitgekozen. Elke band zal meerdere gastmuzikanten of artiesten welke woonachtig of op een andere manier verbonden zijn aan Best op het podium uitnodigen.
Onder het genot van een drankje mogen we weer gaan genieten van dit spannende verrassingselement van elke band. De combinatie en de afwisseling van de bands en hun gasten zal zorgen voor een fenomenale muzikale show!
’t Tejaterke is uitermate geschikt voor het evenement waarbij een fantastische akoestiek, een fenominale lichtshow en een groot podium in de grote Rabo-theaterzaal maximaal tot zijn recht komen voor publiek en muzikanten.
Kaartverkoop bij de verkoopadressen en aan de kassa.

oktober 2021

Smartphone/Tablet/PC: een handig hulpmiddel, maar wat kan ik ermee (Geweest)

| SeniorenRaadBest
woensdag 20 oktober 2021 | 14:00 uur tot 15:30 uur

Op 20 oktober organiseert de SeniorenRaadBest samen met SeniorWeb een gezellige bijeenkomst in ’t Tejaterke waar wij je van harte voor uitnodigen. Inloop om 14:00 uur, aanvang 14:30 uur. Bij een kopje koffie of thee krijg je uitleg over allerlei handige elektronische hulpmiddelen en wordt getoond wat je ermee kan. Leuke handigheden met je telefoon, hoe maak ik eenvoudig mijn DigiD aan, hoe kom ik aan mijn QR-code of hoe vind ik mijn auto terug op de parkeerplaats.

Lunchconcert De Vlinder (Geweest)

| de Vlinder
zondag 17 oktober 2021 | 11:30 uur

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met Corona Toegangs Bewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier,  een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest van niet ouder dan 24 uur. Een van deze drie bewijzen moet u samen met uw identiteitsbewijs kunnen laten zien. Dit geld voor 13 jaar en ouder.

Team De Vlinder organiseert op 17 oktober voor de vijfde keer een lunchconcert in ‘t Tejaterke. De Backyard Big Band verzorgt de muzikale aankleding. Zij spelen van 11:30 tot 13:00. Direct na het concert wordt een heerlijke lunch verzorgt. Het belooft wederom een muzikaal én culinair geslaagde happening te worden voor jong en oud!

De Backyard Big Band uit Best staat bekend om hun afwisselend repertoire voor een breed publiek. De band bestaat uit een 20-tal goede muzikanten. Wij staan garant voor een goed stuk muziek met een flinke portie enthousiasme! Onder de muzikale leiding van Daan Morris brengen ze diverse muziekstijlen, zoals Swing, Latin en Jazz, met af en toe een uitstapje naar Pop, Jazzrock en Soul.

’t Tejaterke stelt haar ruimte beschikbaar om het concert mogelijk te maken. Daar zijn we blij mee! Zo wordt het lunchconcert in een professionele omgeving aan u gepresenteerd! De zaal is open vanaf 11:00 uur.

De innerlijke mens zal goed verzorgd worden. Met hulp van de vele vrijwilligers van Team De Vlinder zal aansluitend aan het concert een lunch plaatsvinden in de horecaruimte van ’t Tejaterke. Van een heerlijk soepje tot rijkelijk belegde broodjes; de gasten zal niets tekortkomen! U kunt onbeperkt lunchen en ook de koffie, thee, melk en jus d’orange zijn inclusief!

Het lunchconcert is het afsluitingsevenement van Team de Vlinder voor dit bewogen jaar. ​De beklimming van de Mont Ventoux is dit jaar niet doorgegaan maar wel zijn er diverse andere activiteiten gedaan binnen de mogelijkheden die de coronamaatregelen boden. Het team komt deze dag samen om samen met u van een fantastisch lunchconcert te genieten en de sponsorinkomsten een laatste boost te geven. De entreeprijs van € 17,50 p.p. is inclusief concert en lunch. Kaarten zijn te bestellen op de site www.bestindebenen.nl. U komt toch ook?

PVGE-Best Infomarkt Senioren Vereniging (Geweest)

| PVGE afdeling Best
vrijdag 15 oktober 2021 | 14:00 uur
PVGE is een vereniging van 50 plussers, die graag actief in het leven staan. De leden zelf organiseren allerlei culturele, creatieve en ontspannende activiteiten, die zij samen met leeftijdsgenoten ondernemen.
Vrijdagmiddag 15 oktober laat PVGE-Best aan zijn leden en andere geïnteresseerden zien wat ze te bieden hebben. Dat zijn meer dan 30 clubs, 25 evenementen per jaar, een 10-tal trein- en busreizen in binnen- en buitenland, restaurant-etentjes, winkelkorting, hulp bij belastingen, thuisadministratie, hulp bij klussen en nog veel meer.
Alle organisatoren, begeleiders en uitvoerders van de activiteiten van PVGE-Best zijn op deze informatiemarkt aanwezig in hun kraampjes om U een indruk te geven van hun activiteiten, om al uw vragen te beantwoorden en te luisteren naar uw eventuele suggesties.
U wordt ontvangen met koffie of thee en er worden filmpjes getoond. Het is een gezellige middag, kortom Plezierig, Verrassend, Gezellig en Enerverend.

Lezing Insecten, groots in het klein (Geweest)

| IVN Best
donderdag 14 oktober 2021 | 20:00 uur tot 21:30 uur

Je hoort de laatste jaren dat het niet goed gaat met de insecten. Ze gaan niet alleen achteruit in aantallen, maar hele soorten verdwijnen uit Nederland. Aan de hand van prachtige foto’s toont Bjorn van Lieshout, natuurfotograaf en IVN natuurgids, de onmiskenbare schoonheid van deze kleine dieren en vertelt hij over wat hen zo bijzonder maakt en waarom ze zo onmisbaar zijn.
Hij kijkt naar insecten door de lens van de camera. De wereld die hij ziet is een bijzondere plek van kleine wezens die in staat zijn tot grootse dingen. Tijdens deze lezing neemt hij je mee naar deze verborgen wereld. Het is een lezing over verwondering en passie.

GezondBest samen fit (Geweest)

| SeniorenRaadBest
donderdag 14 oktober 2021 | 14:00 uur
Gezond Best samen fit is een nieuw omvangrijk project van een aantal samenwerkende organisaties in Best dat vandaag van start gaat en volgend jaar volop zal gaan lopen.
Dit project richt zich op iedereen, ongeacht leeftijd, die tot deze gelukkige groep wil gaan behoren en graag gezonder wil gaan leven.
Daarom nodigen wij graag iedereen uit om deel te nemen aan de start- en informatiebijeenkomst van het project. De opening zal worden gedaan door de wethouders Van der Hamsvoord en Dijkhoff. Uiteraard is er vooraf een lekker kopje koffie of thee en is er genoeg ruimte om zelf ook bij te praten.  Een groot aantal aanbieders werken in het project samen om een maatwerk programma aan te bieden waar je in klein groepsverband aan kan meedoen. Deze ondersteuning wordt gegeven door een netwerk van diëtisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, sportcoaches en lifestyle-coaches en sluit aan op het aanbod van de verenigingen in Best.
Dit project is een gezamenlijk initiatief van de SeniorenRaadBest (met daarin de seniorenverenigingen PVGE-Best als trekker van het project en KBO-Best), Gezond Best-Oirschot en Fysiotherapie G. Daane en wordt ondersteund door de Gemeente Best en vele professionals zoals huisartsen, praktijkondersteuners, diëtisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, sportcoaches en lifestylecoaches.
U kunt zich aanmelden voor (kosteloos) deelnemen aan de informatiebijeenkomst op 14 oktober bij mevrouw Wilma Hartman: www.hartmancoaching.com of telefonisch: 0683992267.

Feex (Geweest)

| Toneelstichting Ons Eygen Landt
vrijdag 8 oktober 2021 | 20:00 uur
zondag 10 oktober 2021 | 15:00 uur

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met Corona Toegangs Bewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier,  een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest van niet ouder dan 24 uur. Een van deze drie bewijzen moet u samen met uw identiteitsbewijs kunnen laten zien. Dit geld voor 13 jaar en ouder.

#timetochange
Wat maakt een vrouw een vrouw?
Wat maakt een man een man?
En is dat wel zo belangrijk als je ook gewoon ‘mens’ kunt zijn?

Soepconcert oktober – Anita van Hoof (Geweest)

zondag 3 oktober 2021 | 11:30 uur

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met Corona Toegangs Bewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier,  een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest van niet ouder dan 24 uur. Een van deze drie bewijzen moet u samen met uw identiteitsbewijs kunnen laten zien. Dit geld voor 13 jaar en ouder.

De Soepconcerten zijn terug!

Ook dit seizoen zijn er een vijftal Soepconcerten gepland in ’t Tejaterke. Het concept blijft zoals u gewend bent. Na ontvangst in de foyer gaat u luisteren naar een concert van 1 á 1,5 uur. Na afloop staat er een heerlijke kop soep en een broodje voor u klaar verzorgd door Heerlijck Catering.

Het concert zal verzorgd worden door Anita van Hoof.

Christel de Laat – Zijn daar nog vragen over? (Geweest)

vrijdag 1 oktober 2021 | 20:30 uur

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met Corona Toegangs Bewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier,  een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest van niet ouder dan 24 uur. Een van deze drie bewijzen moet u samen met uw identiteitsbewijs kunnen laten zien. Dit geld voor 13 jaar en ouder.

In tegenstelling tot eerder bericht zal Christel de Laat haar programma “Zijn daar nog vragen over?” spelen i.p.v. haar nieuwe programma “Hoe dan?!”.

In de afgelopen theaterseizoenen heeft Christel de Laat de lachspieren van haar bezoekers zodanig goed opgewarmd dat een vervolg niet uit kon blijven. De titel van haar show Zijn daar nog vragen over? geeft aan dat zij de interactie met haar publiek niet uit de weg gaat.

september 2021

Schuldig (Geweest)

| Jong Volwassenen Toneelstichting Ons Eygen Landt
zaterdag 25 september 2021 | 20:00 uur
zondag 26 september 2021 | 15:00 uur

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met de Corona check app of de papieren QR code,  een negatief coronatestbewijs of een bewijs dat u bent hersteld van corona.

Schuldig is een bewerking van het boek Spijt van Carry Slee over een jongen op de middelbare school die gepest wordt.
In 1998 werd het boek bekroond en in 2013 verfilmd. In 2014 werd het al eens met succes gespeeld door de Jong Volwassenen van Toneelstichting Ons Eygen Landt.
Deze versie van regisseur Sietske Oosthout laat je het verhaal ervaren in 2021.

Binnenkort in 't Tejaterke