Programma Archief

juni 2019

So What!? (Geweest)

| Tienergroep Musicalstudio Batico
vrijdag 14 juni 2019 | 20:00 uur
zaterdag 15 juni 2019 | 20:00 uur

Geïnspireerd door verschillende tienerverhalen en musicals heeft Batico een zelfgeschreven musical gemaakt, genaamd So What?!

Als tiener zit je in een tijd dat er veel met je gebeurt. Een ontdekkingstocht in “wie ben ik” en “wie ben jij”. Thema’s zoals respect, waardering, vertrouwen en alles wat dat met zich meebrengt, zijn allemaal verwerkt in deze musical.

Ben jezelf een tiener of ouder die dit herkent? Kom dan kijken naar deze fantastische musical. Gespeeld door onze hardwerkende talentvolle tieners.

De koningin van ijs (Geweest)

, | Jeugdgroep Toneelstichting Ons Eygen Landt
vrijdag 7 juni 2019 | 19:30 uur
zaterdag 8 juni 2019 | 19:30 uur

Een prins, Noormannen en ijsmensen…
Het bekende sprookje ‘de ijskoningin’ van Hans Christian Andersen krijgt een nieuw jasje aan, in de vorm van het mooie toneelstuk ‘ De koningin van ijs’ gespeeld door de jongste jeugd van Ons Eygen Landt.
De realiteit en het sprookje lopen naast en door elkaar heen. Een mooie voorstelling over vriendschap en moed. Zou jij je beste vriend achterna reizen naar het koude noorden om hem te redden uit de ijskoude greep van de koningin van ijs? Gerda gaat dit avontuur aan, zal het haar lukken om Kai te vinden?

Soepconcert juni – Pure Song (Geweest)

, | Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke
zondag 2 juni 2019 | 11:30 uur

’t Tejaterke heeft dit seizoen een nieuwe reeks concerten op de zondagochtend: De Soepconcerten.

Voor het huidige theaterseizoen heeft ’t Tejaterke de Soepconcerten tot leven gewekt. Een muzikaal concert op zondagochtend, met afsluitend een goed gevulde kop soep. Dat is in een handomdraai waar de soepconcerten voor staan. Op de 5 verschillende zondagen waarop de Soepconcerten bij te wonen zijn, zal de muziek door verschillende artiesten worden verzorgd. De soep wordt verzorgd door Heerlijck. Op zondag 2 juni vind het laatste soepconcert van dit theaterseizoen plaats.

mei 2019

25 jaar Gehandicapten Platform Best met “Drempelvrees” (Geweest)

| Gehandicapten Platform Best
vrijdag 31 mei 2019 | 20:00 uur

Ja u leest het goed. 25 jaar bezig met aandacht vragen voor verbeteringen van straten toegang tot openbare gebouwen, winkels, horeca; voorlichting geven, overleg met de gemeente en nog veel meer.

Dit vieren wij op een ludieke manier met een kleine toneelvoorstelling met als titel “Drempelvrees” Na ontvangst met een kopje koffie of thee nemen wij u op een satirische manier mee over alle drempels die genomen moeten worden als je een beperking hebt. Leden van toneelvereniging de Narrekap spelen samen met ons dit stuk. De titel is al veelzeggend dus gaan we niet te veel verraden. Het wordt lachen. Da’s een ding wat zeker is.

Daarna is het tijd voor een drankje met een snackje onder het genot van live muziek met Anita van Hoof olv Jannes van der Velde. Dan is er gelegenheid om kennis te maken of een praatje te maken met leden van ons platform.

Tot de 31e mei!

Groencursus “4 seizoenen” zomer (Geweest)

| IVN Best
donderdag 23 mei 2019 | 20:00 uur -22.00 uur
donderdag 6 juni 2019 | 20:00 uur -22.00 uur
donderdag 20 juni 2019 | 20:00 uur -22.00 uur

Groencursus “De 4 Seizoenen”  zomer door Rini Kerstens.

Op de breedtegraad waar wij wonen, kennen we verschillende seizoenen. De natuur is dan steeds weer anders, ander licht, andere planten en dieren. Maar steeds is het de moeite waard. Tijdens deze groencursus beleven we de seizoenen in vier blokken, 3 lesavonden en 2 excursies. De lesavonden bestaan uit een geïllustreerde inleiding en een aantal kleine, praktische opdrachten. Ze vormen de basis en de achtergrond voor de excursies. De excursies worden gehouden in de directe omgeving van Best. Doel van deze groencursus is om kennis te maken met de verschillende gezichten van de natuur dicht bij huis, om meer in de natuur te leren zien en iets van de samenhang te ontdekken.

Forever 27 (Geweest)

| Beatrice van der Poel & Erwin van Ligten
zaterdag 11 mei 2019 | 20:00 uur

De muzikanten die stierven op 27 jarige leeftijd, ook wel genoemd de 27 Club, inspireren nog steeds en spreken voor velen tot de verbeelding. Zo ook voor Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten (beide 27+) die er voor gekozen hebben een programma samen te stellen met songs van deze club 27, en daarmee het theater in te gaan. Zowel de verhalen achter de muzikanten als hun muziek zijn geweldige bouwstenen voor een inspirerend theaterconcert.

Erwin en Beatrice interpreteren de songs op een eigen manier, waarbij het karakter en herkenbaarheid van het stuk bewaard blijft, maar de muziek een extra dimensie krijgt door het creatieve bluesy gitaarspel van Erwin en de warme gloedvolle stem van Beatrice. Door de intieme ambiance, de verhalen die verteld worden en het prachtige subtiele gitaarspel en soulvolle zang is Forever 27 een blijvende herinnering en hommage aan de fantastische musici die te vroeg afscheid namen en daarmee altijd jong blijven!

april 2019

Vrouwen van nu Volksdansavond (Geweest)

| Vrouwen van Nu
dinsdag 23 april 2019 | 20:00 uur

De volksdansgroepen uit Best, Oirschot, Oerle, Budel, Sterksel en Oost West Middelbeers laten hun dansen zien, en er is ook een gastoptreden. De avond wordt afgesloten met een finale verzorgd door de volksdansleidsters.

Voor informatie en toegangskaarten kunt u contact opnemen met Ria van de Sande – van Overbeek, per telefoon: 0499 – 396522 of 06 27124684 of per email: fransvandesande@tiscali.nl

Beste Opa’s & Oma’s 4.0 Reprise (Geweest)

, | Heerbeeck College Best i.s.m. Lions Club & Mies-en-Scène
donderdag 18 april 2019 | 20:15 uur

De jaarlijkse voorstelling Beste Opa’s & Oma’s is inmiddels een begrip en wordt zowel binnen als buiten het Heerbeeck College met veel enthousiasme ontvangen. Dit jaar zijn we alweer toe aan de vierde editie.
In de voorstelling Beste Opa’s en Oma’s 4.0 nemen leerlingen van het Heerbeeck College ons samen met hun opa’s en oma’s mee op een reis door het verleden en het heden. Ook spelen dit jaar echte ervaringsdeskundigen mee, mantelzorgers en medewerkers uit de ouderenzorg. Beste Opa’s & Oma’s 4.0 staat dit jaar namelijk in het teken van dementie, wat natuurlijk prachtig aansluit bij onze dementievriendelijke gemeente Best. Verhalen over de jeugd, ouder worden, het verschil in generaties en de moeilijke, maar ook grappige situaties die ontstaan door dementie, worden op eigentijdse manier aan elkaar geregen en afgewisseld met mooie beelden en muziek. Het resultaat is een vlotte en ontroerende documentaire voorstelling, waarbij leeftijd er niet meer toe doet.

Wegens groot succes en mede mogelijk gemaakt door Lions Club Best – Oirschot presenteert het Heerbeeck College de reprise van Beste Opa’s en Oma’s 4.0, onder leiding van regisseur Michèle Rijzewijk, op donderdag 18 april om 20.15u in het Tejaterke in Best. Toegang €3,00, consumptie inbegrepen. Reserveren kan via: ine-meijer@hotmail.nl

Jubileumconcert Adri Tempelaars (Geweest)

| Harmonie St. Caecilia
zaterdag 13 april 2019 | 20:00 uur

Adri Tempelaars, al ruim elf jaar artistiek leider van Harmonie St Caecilia, viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum als dirigent, en hij wil dit graag met ál zijn muzikanten én zijn publiek vieren. Daarom is voor hem en mét hem een feestje georganiseerd, en kunt u op zaterdag 13 april in één voorstelling genieten van alle drie de orkesten die Adri op dit moment onder zijn hoede heeft: Harmonie Les Echos de Dorplein, Harmonie Excelsior Zeilberg en Harmonie St Caecilia Best. Het belooft een zeer gevarieerde avond te worden, met voor elk wat wils, waarin de orkesten apart én gezamenlijk zullen spelen.

De Wachtkamer (Geweest)

, | Freedom Theatre Eindhoven
donderdag 11 april 2019 | 19:15 uur , voorstelling 20:30 uur

De voorstelling “De wachtkamer” bestaat uit een tweeluik, de Documentaire, en een toneel voorstelling beiden worden achter elkaar vertoond met daartussen een pauze.

Cluedo (Geweest)

, | Jeugdgroep Toneelstichting Ons Eygen Landt
vrijdag 5 april 2019 | 20:00 uur
zaterdag 6 april 2019 | 20:00 uur

Op Slot Swaenensteyn wordt een gemaskerd bal georganiseerd ter ere van mevrouw Black. Echter laat de eregast op zich wachten, waar blijft ze toch? Tot het moment dat meneer Black het buffet opent is er nog geen enkel teken van zijn vrouw. Dan vult de ruimte zich met een angstige schreeuw… het zal toch niet…

Best Dance, Choreografiewedstrijd (Geweest)

| Dans-à-Lon
zaterdag 6 april 2019 | 16:00 uur

Best heeft veel dansers van jong en oud die diverse dansstijlen beoefenen.
Om iedereen met eenzelfde passie bij elkaar te brengen en de Bestse gemeente te kunnen laten zien wat er allemaal aan talent in Best rondloopt, organiseert Dans-à-Lon ‘Best Dance’.

‘Best Dance’ is een choreografiewedstrijd waarin alle dansers uit Best hun kunsten kunnen komen vertonen aan een speciaal daarvoor geselecteerde jury.
Iedereen van 5 tot en met 25 jaar kan deelnemen met een dansstijl naar keuze en dansers van alle niveaus zijn welkom. De juryleden hebben allemaal hun eigen stijl en brengen dus diversiteit aan tafel. Zij komen allemaal van buiten Best en zijn niet verbonden aan de organisator van het evenement, zodat alle deelnemers gelijke kansen hebben.

Kaarten te koop aan de deur.

maart 2019

Het schilderij van tante Henriëtte (Geweest)

| KBO Best: De Jeugd van Vroeger
donderdag 28 maart 2019 | 14:00 uur
vrijdag 29 maart 2019 | 20:00 uur
zaterdag 30 maart 2019 | 20:00 uur
zondag 31 maart 2019 | 20:00 uur

De Jeugd van Vroeger speelt ‘Het schilderij van tante Henriëtte’

Tante Henriëtte is gestorven. Ze leefde een teruggetrokken leven, in een dorpje in de middle of nowhere, samen met haar trouwe butler en huishoudster.

Maar….. tante Henriëtte was stinkend rijk, altijd heel zuinig geleefd. En haar neven en nichten hebben wel het idee, dat er flink wat geld te erven is bij tante, die ze al heel lang niet eens meer gezien hebben.

Mark van de Veerdonk – Geen Viking (Try out) (Geweest)

, | Mark van de Veerdonk
donderdag 21 maart 2019 | 20:15 uur
vrijdag 22 maart 2019 | 20:15 uur

Verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen. Zie hier het handelsmerk van cabaretier Mark van de Veerdonk. Ook zijn nieuwe voorstelling belooft weer een ware flipperkast vol stuiterende grappen te worden. Tweemaal 50 minuten ontiegelijk lachen, onder het motto “Het leven is geen grap, je moet het er zelf van maken”. In “Geen Viking” doet de Brabander wederom verslag van een bizar incident uit zijn persoonlijke leven waar hij misschien niet sterker maar wel veel joliger uit is gekomen. En dat is ook wat waard.

Lezing: Mark Donders, Afval (Geweest)

| IVN Best
dinsdag 19 maart 2019 | 20:00 uur

door Mark Donders, projectleider afval van de afdeling beheer van de gemeente Best die zich bezighoudt met afval binnen de gemeente Best.

Wie kent niet de opmerking op een verjaardagsfeestje dat het helemaal geen zin heeft om afval te scheiden, omdat aan het eind van de rit toch alles op één grote hoop wordt gegooid? Om dat misverstand  uit de weg te ruimen, organiseert IVN Best een lezing over afval. Dat er van tuinafval compost wordt gemaakt, die gratis op de gemeentewerf kan worden opgehaald, is vrij algemeen bekend. Maar wat gebeurt er met luiers, met plastic/metaal/drankkartons, met groente-/fruit-/tuinafval, met glas en vooral met restafval? In een powerpoint presentatie, met bewegende beelden gaat Mark Donders hier uitgebreid antwoord op geven. Hij laat ons ook zelf oefenen met het scheiden van afval. Na deze presentatie zal het duidelijk zijn dat afval op grote schaal wordt gerecycled tot allerlei bruikbare grondstoffen. Afval is dan ineens kostbaar materiaal dat men kan hergebruiken. Dit is een belangrijke wetenschap in een tijd dat er nog steeds veel voedsel wordt weggegooid en open water ernstig vervuild begint te raken met plastic.

Groencursus “4 seizoenen” lente door Rini Kerstens (Geweest)

| IVN Best
donderdag 14 maart 2019 | 20:00 uur - 22:00 (Start cursus)

Op de breedtegraad waar wij wonen, kennen we verschillende seizoenen. De natuur is dan telkens weer anders, ander licht, andere planten en dieren. Maar steeds is het de moeite waard. Tijdens deze groencursus beleven we de seizoenen in vier blokken met telkens 3 lesavonden en 2 excursies. De lesavonden bestaan uit een geïllustreerde inleiding en een aantal kleine, praktische opdrachten. Ze vormen de basis en de achtergrond voor de excursies. De excursies worden gehouden in de directe omgeving van Best. Doel van deze groencursus is om kennis te maken met de verschillende gezichten van de natuur dicht bij huis, om meer in de natuur te leren zien en iets van de samenhang te ontdekken.

De lesavonden bestaan uit een geïllustreerde inleiding en een aantal kleine, praktische opdrachten. Ze vormen de basis en de achtergrond voor de excursies. Doel is om meer in de natuur te leren zien en ook om iets van de samenhang te ontdekken. Dit alles om “buiten” nog beter “te beleven” .

Soepconcert maart – The Right Choice (Geweest)

, | Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke
zondag 10 maart 2019 | 11:30 uur

’t Tejaterke heeft dit seizoen een nieuwe reeks concerten op de zondagochtend: De Soepconcerten.

Voor het huidige theaterseizoen heeft ’t Tejaterke de Soepconcerten tot leven gewekt. Een muzikaal concert op zondagochtend, met afsluitend een goed gevulde kop soep. Dat is in een handomdraai waar de soepconcerten voor staan. Op de 5 verschillende zondagen waarop de Soepconcerten bij te wonen zijn, zal de muziek door verschillende artiesten worden verzorgd.  Hierdoor kan het muziekgenre en de setting per Soepconcert verschillen.

februari 2019

Het Avontuur van Pippi (Geweest)

| Kindergroep Musicalstudio Batico
zaterdag 23 februari 2019 | 19:30 uur
zondag 24 februari 2019 | 14:30 uur (Uitverkocht)

Musicalstudio Batico presteert Het Avontuur van Pippi!

Geïnspireerd door het boek van Pippi Langkous, geschreven door Astrid Lindgren, heeft Musicalstudio Batico een eigen bewerkt verhaal geschreven rondom dit bekende meisje met haar rode vlechten. En niet te vergeten het bekende aapje Meneer Nilson en het paard Witje. Samen met haar vriendinnen ontdekken ze een schatkist. Dit is het begin van een heel groot avontuur waar niet iedereen in het dorp, waar ze woont, blij mee zijn.

De schatkist blijkt uiteindelijk de weg te zijn naar Pippi’s vader, die al heel lang kapitein is op het eiland Taka Tukaland. Zal het Pippi lukken om de reis te gaan maken? En zal ze haar vader vinden? Kom dan kijken naar onze musical ‘Het avontuur van Pippi’.

Binnenkort in 't Tejaterke