Programma Archief

juni 2023

Soepconcert juni Pur Song (Geweest)

| 't Tejaterke
zondag 4 juni 2023 | 11:30 uur tot 12:30 uur

Het theaterprogramma is niet compleet zonder Soepconcerten! Ook dit seizoen zijn er een vijftal Soepconcerten gepland in ’t Tejaterke. Het concept blijft zoals u gewend bent. Na ontvangst in de foyer gaat u luisteren naar een concert van een lokale artiest. Na afloop staat er een heerlijke kop soep en een broodje voor u klaar verzorgd door Grandcafé de Bank.

Vlinders en Libellen (Geweest)

| I.V.N. afdeling Best
donderdag 1 juni 2023 | 20:00 uur tot 22:00 uur
Tijdens deze lezing gegeven door Kars Veling zullen we een kijkje nemen in de intrigerende levenswijze van vlinders en libellen. Kars is allrounder en ecoloog. Hij werkt al sinds de beginjaren bij De Vlinderstichting en is in de loop der tijd bij heel veel projecten betrokken geweest.
De Vlinderstichting zet zich in voor het behoud en herstel van vlinders in ons land.
Vlinders zijn geliefde insecten bij veel mensen. Ze hebben een hoge aaibaarheidsfactor en mooie kleuren. Toch gaat het in Nederland niet zo goed met de vlinders. Van de 70 soorten die ons land rijk was, zijn er 18 uitgestorven terwijl 30 van de overgebleven soorten op de rode lijst staan.

mei 2023

Mark van de Veerdonk – Podiumbeest ontsnapt! (Geweest)

| Tejaterke
vrijdag 19 mei 2023 | 20:30 uur
zaterdag 20 mei 2023 | 20:30 uur

In het jaar 1876 was hij winnaar van het Leids Cabaretfestival. Zijn hele verdere leven heeft hij gegeten van de lach, het applaus en alle aandacht. Gegroeid in het licht van de volgspot, heeft hij vele moordende recensies overleefd. Maar nu, duizenden voorstellingen verder, is Het Podiumbeest kaal, krom en versleten en wil hij eindelijk op weg naar de uitgang. Mocht hij die vinden, dan is hij vastbesloten de deur met een onvergetelijke KNAL achter zich dicht te smijten. Het zal niet onopgemerkt blijven! Maar gaat hem dat lukken? En zal dit solitaire zoogdier ook buiten zijn veilige leefgebied kunnen overleven, met weet ik hoeveel mensen met een jachtvergunning?

List en bedrog in de natuur (Geweest)

, , | I.V.N. afdeling Best
donderdag 11 mei 2023 | 20:00 uur tot 22:00 uur
In deze lezing zal onze spreker, Rini Kerstens, bioloog, de aanwezigen kennis laten maken met een trukendoos van list en bedrog.
De natuur vormt voor velen een bron van inspiratie. Er is altijd wat te zien, te horen en te beleven. Elk seizoen is anders en boeiend en op een eigen manier mooi.
Als je wat verder kijkt, blijkt de natuur een ware “slangenkuil” te zijn, waarin hevig strijd wordt geleverd. Aan de kost komen, vijanden ontlopen en een partner bemachtigen in de strijd om het (voort)bestaan. Een grote mond, snel uit de voeten kunnen en passionele paringsdrift zijn daarbij niet toereikend.
Om te overleven hebben veel dieren een aantal uiteenlopende bijzondere talenten en vaardigheden ontwikkeld. Sommige organismen zijn een “open boek”, andere bedienen zich van slinkse en sluwe methodes. Camouflage, imponeren, afschrikken, op het verkeerde been zetten, botweg bedriegen en misleiden zijn daarbij geraffineerde verleidingstechnieken. Ook in de ons direct omringende natuur kom je dat allemaal tegen.
Ben je ook benieuwd naar zoveel list en bedrog in de natuur, geef je dan op via de website www.ivn.nl/Best
U kunt als niet lid bij de ingang betalen.

april 2023

Soepconcert april – Liederentafel Santé (Geweest)

| Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke
zondag 23 april 2023 | 11:30 uur 12:45

LET OP: AANVANGSTIJD IS 11:30 uur. 

Het theaterprogramma is niet compleet zonder Soepconcerten! Ook dit seizoen zijn er een vijftal Soepconcerten gepland in ’t Tejaterke. Het concept blijft zoals u gewend bent. Na ontvangst in de foyer gaat u luisteren naar een concert van een lokale artiest. Na afloop staat er een heerlijke kop soep en een broodje voor u klaar verzorgd door Grandcafé de Bank.

Dit keer is het de beurt aan Liedertafel Santé uit Oirschot

Caecilia meets Dommelecho (Geweest)

| Harmonie St Caecilia
zaterdag 22 april 2023 | 20:00 uur tot 22:00 uur

Dit concert wordt verzorgd door harmonie St. Caecilia uit Best samen met harmonie De Dommelecho uit Dommelen. Elk orkest zal de helft van de avond verzorgen.

St. Caecilia, onder leiding van Adri Tempelaars, zal weer een gevarieerd programma brengen.

Daarbij komen ook twee stukken aan de orde die gebruikt gaan worden bij het concours in Veldhoven, waaraan St. Caecilia in november hoopt deel te nemen. Dat zijn ‘Virginia’ en ‘Alvamar’. Daarnaast wordt ook Franse muziek gespeeld, zoals ‘Paris Montmartre’ en ‘Une belle histoire’.

 

Voor Harmonie De Dommelecho staat 2023 vooral in het teken van de twee-jaarlijkse theateruitvoering, die in de volksmond ‘Friends’ heet. In november verwachten we weer meerdere voorstellingen neer te zetten, ditmaal met het thema ‘Dance in Harmonie’, waarin, de titel zegt het al, allerlei facetten rondom dans te horen en te zien zullen zijn.

Een aantal van de stukken die dan worden uitgevoerd ligt nu al op de lessenaar. Deze stukken vormen dan ook de basis voor het Dommelecho-deel van het concert. Zo zal bijvoorbeeld de ‘Danse Macabre’ te horen zijn (U kent ‘m wel van de Efteling), maar er is ook ruimte voor Klezmer-muziek. Daarnaast hebben we een prachtig solo-stuk voor saxofoon op het programma staan.

De Dommelecho staat onder leiding van Jos Kuipers.

 

We kijken er naar uit voor u te mogen optreden.

Milène van der Smissen – Voor mijn part Dolly (Geweest)

vrijdag 21 april 2023 | 20:30 uur

Een spoedcursus over Dolly Parton door haar grootste fan Milène van der Smissen (bekend van TV: SBS’s Beat Me) krijgt je voorgeschoteld in de theatrale muziekvoorstelling Voor mijn part Dolly. Met hits als 9 to 5, Jolene en andere verrassende arrangementen maakt Milène een muzikale reis vol stoute mannen en sterke vrouwen.

2 Gether: dubbelconcert van Zanggroep Spirit en Vocalgroup Just Us (Geweest)

, | Just Us en zanggroep Spirit
zaterdag 15 april 2023 | 20:00 uur tot 22:30 uur
Zanggroep Spirit en Vocal Group Just Us geven een dubbelconcert in ’t Tejaterke te Best.
Vocal Group Just Us uit Veldhoven en Zanggroep Spirit uit Best verzorgen samen een sfeervol concert met hun prachtige stemmen en mooie muziek.
De combinatie van deze twee getalenteerde en veelbelovende groepen belooft een avond te worden om niet te vergeten. Laat u verrassen!
Just Us staat bekend om haar prachtige a capella gezongen nummers, terwijl Spirit een bijzondere mix brengt van breekbare luisterliedjes en swingende pop.
Koop nu uw tickets en sluit u bij ons aan voor een avond vol muzikale passie in het ’t Tejaterke .Wij kunnen niet wachten om u daar te zien!

Wat zou je doen met een miljoen (Geweest)

, | Stichting Ons Eygen Landt
zaterdag 1 april 2023 | 20:00 uur tot 21:15 uur
zondag 2 april 2023 | 14:30 uur tot 15:45 uur
Wat zou je doen met een miljoen?
Je zou maar het winnende lot hebben gekocht en die vervolgens verliezen… Een geluksvogel is in een pechvogel verandert. Alle straten zoekt hij af naar zijn verloren lot. Het is bovendien het winnende lot! Hij komt een jongen genaamd Pim op straat tegen en vraagt hem uit te kijken naar het lottoticket.
Dan gebeurt er iets wat Pim niet voor mogelijk had gehouden. Lotte vindt een lottoticket. Zou dit een winnend lot zijn? De meeste kinderen beginnen al meteen te dromen over een toekomst als miljonair. Pim houdt wijselijk zijn mond en probeert samen met zijn vriendin Fien het lot in handen te krijgen. Helaas heeft hij concurrentie van zijn klasgenoten, die allemaal wel een idee hebben over wat je met een miljoen kan doen.
Lotte, die het lot in handen heeft, staat voor verschillende dilemma’s. Wat wil je doen of worden als alles opeens kan? Wat is belangrijk in het leven? Iedere droom beschrijft een andere weg naar ultiem geluk. Je kan de wereld ontdekken, beroemd worden, nog rijker worden, altijd plezier maken of juist helemaal niks meer doen. Lotte laat zich meeslepen met de ideeën van anderen, maar komt maar niet bij het juiste pad uit. Hoe weet je wie je echte vrienden zijn en wie je kan vertrouwen? Als iedereen opeens iets van je wil, of je probeert te overtuigen, slaat de twijfel toe.
In dit speelse toneelstuk over geluk en toekomstdromen, vriendschap en ruzie neemt de kindergroep van Ons Eygen Landt je mee in verschillende scenario’s. Ondertussen stel je jezelf vast wel een keer de vraag: wat zou ík doen met een miljoen?
geschreven door Catherine Neggers & Iris Wijnands
Regie: Eryn van Kekem

 

maart 2023

Best Tribute: Back on track – Joe Cocker Tribute (Geweest)

zaterdag 25 maart 2023 | 19:30 uur

Dit seizoen brengt ’t Tejaterke u maar liefst drie tribute bands onder de noemer “Best Tribute”. Op deze derde avond brengt Back on Track een tribute aan Joe Cocker!

De enthousiaste 9- koppige band met een 10e bandlid in de persoon van een eigen geluidsman en met zijn thuisbasis Son-Breugel. Back on Track is een band met 2 gezichten, het 1e gezicht is dat van Joe Cocker. De Joe Cocker fans komen dan ook uitgebreid aan hun trekken, het 2e gezicht is dat van een Rockband uit de jaren 60-70 met songs van Deep Purple, Eric Clapton, Free, Santana, ZZ Top, Cream, Golden Earring,The Doors en nog veel meer herkenbare songs….Volop genieten dus…even terug in die tijd!

Thijs van de Meeberg – Meer dan mogelijk (Geweest)

vrijdag 24 maart 2023 | 20:30 uur

Alle problemen leken als sneeuw voor de zon verdwenen. Als iemand klaar was voor een leven na corona, was het Thijs wel. Toch jammer dat zijn onhandelbare coronapuppy de compleet nieuwe inboedel sloopt, waardoor hij alsnog thuis moet zitten. In Meer dan mogelijk zoekt Thijs van de Meeberg, te midden van een levend, komisch en troostrijk decor, naar een manier om van waarde te zijn. Dat lukt hem niet alleen. Hij heeft jouw advies hard nodig. Want er is een probleem boven zijn hoofd gegroeid waardoor alles stagneert en vastloopt. Pas als dat is opgelost, is alles mogelijk en misschien wel meer dan dat.

De geschiedenis van de familie Avenier (Geweest)

| Toneelvereniging De Narrekap
vrijdag 10 maart 2023 | 20:00 uur tot 21:30 uur
zaterdag 11 maart 2023 | 20:00 uur tot 21:30 uur
zondag 12 maart 2023 | 14:00 uur tot 15:30 uur
vrijdag 17 maart 2023 | 20:00 uur tot 21:30 uur
zaterdag 18 maart 2023 | 20:00 uur tot 21:30 uur
zondag 19 maart 2023 | 14:00 uur tot 15:30 uur
U gaat kijken naar deel 3 uit het vierluik dat Maria Goos schreef over de Brabantse middenstandsfamilie Avenier.
Het is 1985. Janus Avenier – directeur van witgoedketen ‘Modern’, heeft het bedrijf verkocht. Veel van de familieleden hebben gewerkt in 1 van de 4 filialen. Iedereen rekent dan ook op een aanzienlijk deel van de grote som geld die voor ‘Modern’ betaald is. Na de feestelijke afscheidsavond op het bedrijf vertrekken ze met zijn allen naar de camping, waar Janus zal bekend maken wie er wat krijgt. Tenminste, daar gaat men van uit. Net aangekomen op de camping krijgt Janus slecht nieuws over de aandelen die hij gekocht heeft met de verkoopsom. Dat moet hij gaan vertellen aan de familie die vindt dat hij hen wel erg lang in spanning laat….

Leven met Oma (Geweest)

| Jeugd van Vroeger (KBO Best)
donderdag 2 maart 2023 | 14:00 uur tot 16:30 uur
vrijdag 3 maart 2023 | 20:00 uur tot 22:30 uur
zaterdag 4 maart 2023 | 20:00 uur tot 22:30 uur
zondag 5 maart 2023 | 20:00 uur tot 22:30 uur

Oudere mensen moeten zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Dat is de insteek van de regering en in de meeste gevallen ook van de ouderen zelf. Er zijn immers geen bejaardenhuizen meer en andere mogelijkheden zijn heel vaak beperkt voor deze doelgroep.

Josefa van den Buiten is zo’n dame op leeftijd, die nog altijd in haar eigen huis woont. Zij heeft twee zonen en een dochter, die zich niet vaak laten zien, maar gelukkig wordt ze door twee kleindochters dagelijks verzorgd. Maar die moeten weer aan het werk en naar school, want de vakantie is voorbij. Daarbij komt, dat Josefa wat kwaliteit van leven aan het verliezen is, zo af en toe laat haar geheugen haar in de steek. Ze heeft moeite met het onthouden van namen, gezichten en gebeurtenissen uit het verleden.
Terwijl zij jarenlang een gevierde musicalster is geweest, die in heel Europa rondreisde. Er hoeft maar wat gezegd te worden, waar ze iets over kan gaan zingen en ze begint. Er zal een familiebijeenkomst moeten plaatsvinden, om te beslissen, wat er met ‘oma’ moet gaan gebeuren, wie de zorg voor haar op zich gaat nemen.

 

Soepconcert maart – Zanggroep Dirk (Geweest)

| Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke
zondag 5 maart 2023 | 11:30 uur

Het theaterprogramma is niet compleet zonder Soepconcerten! Ook dit seizoen zijn er een vijftal Soepconcerten gepland in ’t Tejaterke. Het concept blijft zoals u gewend bent. Na ontvangst in de foyer gaat u luisteren naar een concert van een lokale artiest. Na afloop staat er een heerlijke kop soep en een broodje voor u klaar.

5 maart zal Zanggroep Dirk een concert voor u verzorgen!

Zanggroep Dirk is een popkoor uit Eindhoven. Dirk bestaat uit circa 30 enthousiaste zangers, zangeressen en muzikanten. Het repertoire van Zanggroep Dirk bevat hedendaagse en klassieke popsongs aangevuld met nummers uit bekende musicals. Zij zingen vijfstemmig: sopraan, hoge en lage alt, tenor en bas. Er wordt veel aandacht besteed aan zangkwaliteit, podiumpresentatie, tekstbeleving, houding en uitstraling.

februari 2023

Coronavaccinatie (Geweest)

| GGD
dinsdag 3 januari 2023 | 9:00 uur tot 12:00 uur
dinsdag 10 januari 2023 | 9:00 uur tot 12:00 uur
dinsdag 17 januari 2023 | 9:00 uur tot 12:00 uur
dinsdag 24 januari 2023 | 9:00 uur tot 12:00 uur
dinsdag 31 januari 2023 | 9:00 uur tot 12:00 uur
dinsdag 7 februari 2023 | 9:00 uur tot 12:00 uur
dinsdag 14 februari 2023 | 9:00 uur tot 12:00 uur
dinsdag 28 februari 2023 | 9:00 uur tot 12:00 uur

’t Tejaterke is op dinsdag 28 februari nog een keer een pop-uplocatie van de GGD waar u welkom bent voor (of informatie over) de herhaalprik tegen corona.

u hoeft geen afspraak te maken maar wilt u wel een geldig identiteitsbewijs meebrengen.

op locatie kunt u een vragenlijst invullen maar je kunt deze ook downloaden en thuis invullen.

het dragen van een mondkapje is verplicht.

voor meer informatie ga naar onderstaande website of bel 0800-7707707

Het Diner (extra voorstelling) (Geweest)

| Ons Eygen Landt
zondag 12 februari 2023 | 14:30 uur tot 16:00 uur
Na een overweldigend succes van de eerste voorstellingen speelt Ons Eygen Landt een extra voorstelling.
Mensen die het helaas verhinderd waren kunnen op 12 februari alsnog hun hart ophalen.
Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten:
werk, de laatste films, de oorlog, vakantieplannen, etcetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen.
De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten.
Twee mannen, twee vrouwen, twee zoons, wie durft een beslissing te nemen over de toekomst van zijn eigen kind?
Wat het nog ingewikkelder maakt is dat de vader van een van de jongens een nieuwe publieke topfunctie krijgt.
Het diner is de weergaloze en ambitieuze roman van Herman Koch en bewerkt voor toneel door Kees Prins, waarin de vraag centraal staat in hoeverre je
als ouder verantwoordelijk bent voor de daden van je eigen kind. Het is een bloedstollend verhaal dat zich binnen de tijdsspanne van een avond voltrekt.
Een toneelstuk met de tragiek van Festen wat OEL in 2016 zeer indrukwekkend heeft gespeeld. Het Diner is heel menselijk maar ook onafwendbaar op
het noodlot afstevenend.

Pinokkio (Geweest)

, | Ons Eigen Landt
zaterdag 11 februari 2023 | 20:00 uur 20:15 uur

“Het verhaal van Pinokkio begint met een stuk hout. Een stuk hout dat in de werkplaats van een oude timmerman terecht komt. Wanneer de timmerman er een tafelpoot van probeert te maken, komt het stuk hout tot leven. De oude timmerman schrikt en geeft het aan zijn vriend Geppetto. Geppetto snijdt er een prachtige marionet uit en Pinokkio is geboren.”

Pinokkio, een houten pop.

Een houten pop die een echte jongen wil worden.

Maar om een echte jongen te worden zul je braaf moeten zijn.

Zul je goed moeten luisteren.

Zul je je moeten aanpassen.

Aanpassen aan de maatschappij. En dat vind Pinokkio nog niet zo makkelijk. Zijn vrienden helpen ook niet echt mee, deze zijn meer bezig met blowen en graffiti spuiten. Als jeugdzorg dan ook nog langskomt, er twee valse ratten hun gezicht laten zien en de ouder/voogd van vogel van Pinokkio een ‘’echte jongen’’ wil maken is de chaos compleet.

Uit deze chaos rijst de volgende vraag: Moeten wij allemaal hetzelfde zijn? Moeten we ons aanpassen zodat we er bij horen? Moeten wij onszelf verloochenen, zodat wij in een malletje passen? En zo niet? Als je erbuiten valt? Wordt je dan geaccepteerd? Of wordt je dan toch, voor je eigen bestwil natuurlijk, hardhandig terug dat malletje in geduwd?

Binnenkort in 't Tejaterke