Programma Archief

april 2019

Jubileumconcert Adri Tempelaars (Geweest)

| Harmonie St. Caecilia
zaterdag 13 april 2019 | 20:00 uur

Adri Tempelaars, al ruim elf jaar artistiek leider van Harmonie St Caecilia, viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum als dirigent, en hij wil dit graag met ál zijn muzikanten én zijn publiek vieren. Daarom is voor hem en mét hem een feestje georganiseerd, en kunt u op zaterdag 13 april in één voorstelling genieten van alle drie de orkesten die Adri op dit moment onder zijn hoede heeft: Harmonie Les Echos de Dorplein, Harmonie Excelsior Zeilberg en Harmonie St Caecilia Best. Het belooft een zeer gevarieerde avond te worden, met voor elk wat wils, waarin de orkesten apart én gezamenlijk zullen spelen.

De Wachtkamer (Geweest)

, | Freedom Theatre Eindhoven
donderdag 11 april 2019 | 19:15 uur , voorstelling 20:30 uur

De voorstelling “De wachtkamer” bestaat uit een tweeluik, de Documentaire, en een toneel voorstelling beiden worden achter elkaar vertoond met daartussen een pauze.

Cluedo (Geweest)

, | Jeugdgroep Toneelstichting Ons Eygen Landt
vrijdag 5 april 2019 | 20:00 uur
zaterdag 6 april 2019 | 20:00 uur

Op Slot Swaenensteyn wordt een gemaskerd bal georganiseerd ter ere van mevrouw Black. Echter laat de eregast op zich wachten, waar blijft ze toch? Tot het moment dat meneer Black het buffet opent is er nog geen enkel teken van zijn vrouw. Dan vult de ruimte zich met een angstige schreeuw… het zal toch niet…

Best Dance, Choreografiewedstrijd (Geweest)

| Dans-à-Lon
zaterdag 6 april 2019 | 16:00 uur

Best heeft veel dansers van jong en oud die diverse dansstijlen beoefenen.
Om iedereen met eenzelfde passie bij elkaar te brengen en de Bestse gemeente te kunnen laten zien wat er allemaal aan talent in Best rondloopt, organiseert Dans-à-Lon ‘Best Dance’.

‘Best Dance’ is een choreografiewedstrijd waarin alle dansers uit Best hun kunsten kunnen komen vertonen aan een speciaal daarvoor geselecteerde jury.
Iedereen van 5 tot en met 25 jaar kan deelnemen met een dansstijl naar keuze en dansers van alle niveaus zijn welkom. De juryleden hebben allemaal hun eigen stijl en brengen dus diversiteit aan tafel. Zij komen allemaal van buiten Best en zijn niet verbonden aan de organisator van het evenement, zodat alle deelnemers gelijke kansen hebben.

Kaarten te koop aan de deur.

maart 2019

Het schilderij van tante Henriëtte (Geweest)

| KBO Best: De Jeugd van Vroeger
donderdag 28 maart 2019 | 14:00 uur
vrijdag 29 maart 2019 | 20:00 uur
zaterdag 30 maart 2019 | 20:00 uur
zondag 31 maart 2019 | 20:00 uur

De Jeugd van Vroeger speelt ‘Het schilderij van tante Henriëtte’

Tante Henriëtte is gestorven. Ze leefde een teruggetrokken leven, in een dorpje in de middle of nowhere, samen met haar trouwe butler en huishoudster.

Maar….. tante Henriëtte was stinkend rijk, altijd heel zuinig geleefd. En haar neven en nichten hebben wel het idee, dat er flink wat geld te erven is bij tante, die ze al heel lang niet eens meer gezien hebben.

Mark van de Veerdonk – Geen Viking (Try out) (Geweest)

, | Mark van de Veerdonk
donderdag 21 maart 2019 | 20:15 uur
vrijdag 22 maart 2019 | 20:15 uur

Verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen. Zie hier het handelsmerk van cabaretier Mark van de Veerdonk. Ook zijn nieuwe voorstelling belooft weer een ware flipperkast vol stuiterende grappen te worden. Tweemaal 50 minuten ontiegelijk lachen, onder het motto “Het leven is geen grap, je moet het er zelf van maken”. In “Geen Viking” doet de Brabander wederom verslag van een bizar incident uit zijn persoonlijke leven waar hij misschien niet sterker maar wel veel joliger uit is gekomen. En dat is ook wat waard.

Lezing: Mark Donders, Afval (Geweest)

| IVN Best
dinsdag 19 maart 2019 | 20:00 uur

door Mark Donders, projectleider afval van de afdeling beheer van de gemeente Best die zich bezighoudt met afval binnen de gemeente Best.

Wie kent niet de opmerking op een verjaardagsfeestje dat het helemaal geen zin heeft om afval te scheiden, omdat aan het eind van de rit toch alles op één grote hoop wordt gegooid? Om dat misverstand  uit de weg te ruimen, organiseert IVN Best een lezing over afval. Dat er van tuinafval compost wordt gemaakt, die gratis op de gemeentewerf kan worden opgehaald, is vrij algemeen bekend. Maar wat gebeurt er met luiers, met plastic/metaal/drankkartons, met groente-/fruit-/tuinafval, met glas en vooral met restafval? In een powerpoint presentatie, met bewegende beelden gaat Mark Donders hier uitgebreid antwoord op geven. Hij laat ons ook zelf oefenen met het scheiden van afval. Na deze presentatie zal het duidelijk zijn dat afval op grote schaal wordt gerecycled tot allerlei bruikbare grondstoffen. Afval is dan ineens kostbaar materiaal dat men kan hergebruiken. Dit is een belangrijke wetenschap in een tijd dat er nog steeds veel voedsel wordt weggegooid en open water ernstig vervuild begint te raken met plastic.

Groencursus “4 seizoenen” lente door Rini Kerstens (Geweest)

| IVN Best
donderdag 14 maart 2019 | 20:00 uur - 22:00 (Start cursus)

Op de breedtegraad waar wij wonen, kennen we verschillende seizoenen. De natuur is dan telkens weer anders, ander licht, andere planten en dieren. Maar steeds is het de moeite waard. Tijdens deze groencursus beleven we de seizoenen in vier blokken met telkens 3 lesavonden en 2 excursies. De lesavonden bestaan uit een geïllustreerde inleiding en een aantal kleine, praktische opdrachten. Ze vormen de basis en de achtergrond voor de excursies. De excursies worden gehouden in de directe omgeving van Best. Doel van deze groencursus is om kennis te maken met de verschillende gezichten van de natuur dicht bij huis, om meer in de natuur te leren zien en iets van de samenhang te ontdekken.

De lesavonden bestaan uit een geïllustreerde inleiding en een aantal kleine, praktische opdrachten. Ze vormen de basis en de achtergrond voor de excursies. Doel is om meer in de natuur te leren zien en ook om iets van de samenhang te ontdekken. Dit alles om “buiten” nog beter “te beleven” .

Soepconcert maart – The Right Choice (Geweest)

, | Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke
zondag 10 maart 2019 | 11:30 uur

’t Tejaterke heeft dit seizoen een nieuwe reeks concerten op de zondagochtend: De Soepconcerten.

Voor het huidige theaterseizoen heeft ’t Tejaterke de Soepconcerten tot leven gewekt. Een muzikaal concert op zondagochtend, met afsluitend een goed gevulde kop soep. Dat is in een handomdraai waar de soepconcerten voor staan. Op de 5 verschillende zondagen waarop de Soepconcerten bij te wonen zijn, zal de muziek door verschillende artiesten worden verzorgd.  Hierdoor kan het muziekgenre en de setting per Soepconcert verschillen.

februari 2019

Het Avontuur van Pippi (Geweest)

| Kindergroep Musicalstudio Batico
zaterdag 23 februari 2019 | 19:30 uur
zondag 24 februari 2019 | 14:30 uur (Uitverkocht)

Musicalstudio Batico presteert Het Avontuur van Pippi!

Geïnspireerd door het boek van Pippi Langkous, geschreven door Astrid Lindgren, heeft Musicalstudio Batico een eigen bewerkt verhaal geschreven rondom dit bekende meisje met haar rode vlechten. En niet te vergeten het bekende aapje Meneer Nilson en het paard Witje. Samen met haar vriendinnen ontdekken ze een schatkist. Dit is het begin van een heel groot avontuur waar niet iedereen in het dorp, waar ze woont, blij mee zijn.

De schatkist blijkt uiteindelijk de weg te zijn naar Pippi’s vader, die al heel lang kapitein is op het eiland Taka Tukaland. Zal het Pippi lukken om de reis te gaan maken? En zal ze haar vader vinden? Kom dan kijken naar onze musical ‘Het avontuur van Pippi’.

De Blote Billen Van De Koning (Geweest)

| Jongvolwassenengroep Toneelstichting Ons Eygen Landt
zaterdag 26 januari 2019 | 20:00 uur (UITVERKOCHT)
zondag 27 januari 2019 | 14:30 uur (UITVERKOCHT)
zondag 17 februari 2019 | 19:00 uur (Extra voorstelling)

Als koning heb je alles wat je hartje begeert zou je denken. Toch is dat bij deze koning niet het geval. Hij verschijnt maar niet in de roddelblaadjes, heeft een buikje en lang niet zo’n smeuïg leven als hij zou willen. Zonder spetterende garderobe is dat natuurlijk ook niet gek, DUH!

De hofdames, lakeien en de moeder van de koning zijn het gezeur van de majesteit meer dan beu. Maar dan op een dag bedenkt de koning himself dat hij een bal gaat organiseren waarbij hij alle vorsten uit de omgeving jaloers zal maken. En dan komen er ook nog eens spontaan drie kleermakers om de hoek kijken om een speciale outfit voor hem te maken. Bijna te mooi om waar te zijn zou je denken?! Kom zelf kijken hoe dit te gekke verhaal afloopt.

The Allman Brothers Tribe & GetBack2 Live Music (Geweest)

| Stichting Dorpsplein Evenementen
zaterdag 9 februari 2019 | 20:30 uur - 00:30 uur

Op deze avond zullen twee bands ervoor zorgen dat ’t Tejaterke tot de nok toe gevuld is met muziek. The Allman Brothers Tribe speelt, zoals de naam suggereert, de bekendere nummers van The Allman Brothers Band. Na het overlijden van Greg Allman in mei 2017 besloot de band om de nummers van de bekende band op hun manier te spelen. Met speels gemak brengt GetBack2 muziek uit de sixties en seventies weer tot leven. Moeiteloos worden stevige rocksongs afgewisseld met oorstrelende ballads, met kleine uitstapjes naar recente evergreens.

Kaarten tot 9 februari 2019 21:00 uur onine te koop. Daarna aan de deur.

Ameezing Klompengat (Geweest)

| Klompengat Best
zaterdag 2 februari 2019 | 20:00 uur

Op zaterdag 2 februari wordt er een nieuw evenement gelanceerd in ons goei Klompengat. De Bleravond heet voortaan “ Ameezing Klompengat “ !

Een avond vol meezingplezier van de Beste (Bestse) carnavals- en feestliedjes. We vieren deze avond op 2 februari in het Tejaterke, met medewerking van een aantal ludieke koren, een leuke presentator en de bekende Bestse Feest-dj Staal. Laagdrempelig, zodat iedereen die wil kan meezingen, ook omdat vals zingen niet uitmaakt. Je moet gewoonweg wel meezingen! Aanstekelijk, vrolijk, gek, ludiek en bovenal gezellig!

De Andersons – Hier dooft niets (verzet) (Geweest)

| De Andersons
vrijdag 1 februari 2019 | 20:00 uur

Helaas moeten wij mededelen dat door ziekte bij een van de twee Andersons de voorstelling “Hier Dooft Niets” niet door kan gaan.

De voorstelling is verplaatst naar vrijdag 21 juni 2019. Mocht u een ticket gekocht hebben, krijgt u nieuwe tickets voor deze datum(inclusief de gereserveerde stoelen). Mocht het zo zijn dat u graag een resitutie voor de tickets wil, kunt u contact met ons opnemen via tickets@tejaterke.nl.
Excuses voor het ongemak!

U kunt het nieuw evenement vinden via hier: Nieuwe voorstelling Andersons

januari 2019

Grenzeloze Liefde (Geweest)

| Internationaal dansensemble Paloina
zondag 20 januari 2019 | 14:30 uur

In Grenzeloze Liefde neemt Internationaal Dansensemble Paloina u mee naar een wereld vol dansante liefde. Liefde voor dansen of dansen voor de liefde, tussen één man en vrouw of als groep om de liefde te vieren. Tijdens onze voorstelling delen wij choreografieën uit onder andere Hongarije, Albanië en India met u.

Nieuwjaarsconcert 2019 Harmonie St. Caecilia (Geweest)

| Harmonie St. Caecilia
zondag 13 januari 2019 | 14:00 uur

Wij begroeten u graag op zondag 13 januari 2019 in de Rabo-theaterzaal van ‘t Tejaterke, aan de Max de Bossustraat in Best voor ons Nieuwjaarsconcert. Traditiegetrouw presenteert de harmonie dan al haar orkesten in één programma. Deze middag zal de Slagwerkgroep optreden en zullen onze kleinste muzikanten, die van het Beginnersorkest (BO), laten horen wat ze kunnen, gevolgd door een optreden van het Klein Orkest. Beide opleidingsorkesten staan onder leiding van Marcel Verbruggen.
Na de pauze volgt het concert van het Groot Orkest, onder leiding van Adri Tempelaars. De aanvang van het concert is 14.00 uur. De toegang is gratis.

 

Thijs van de Meeberg – Kom nou maar gewoon (Geweest)

| Thijs van de Meeberg
vrijdag 11 januari 2019 | 20:00 uur

De Volkskrant noemde Thijs van de Meeberg “een fijne Freek de Jonge-light”, De VARA gids sprak over ‘lef’ en Het Parool vroeg zich af of er “een verborgen steekje los aan hem is”.
In zijn tweede programma gaat deze winnaar van het Leids Cabaret Festival (jury- en publieksprijs 2015) proberen de ander te begrijpen.

Roll up for The Magical History Tour (Geweest)

| The Magical History Tour
zaterdag 5 januari 2019 | 21:00 uur

History…? Ja, The Beatles zijn geschiedenis. The Magical History Tour houdt die geschiedenis levend met Beatles-repertoire. In deze tijd geplaatst en gespeeld met dezelfde passie als The Fab Four.

The Magical History Tour zal deze avond de grote hits spelen uit de begin-periode waarmee The Beatles de wereld veroverden. Ook de bij het grote publiek minder bekende LP-liedjes en B-kantjes staan op het programma. Het eerbetoon aan The Fab Four strekt zich ook uit over de jaren die daarop volgden met live-vertolkingen van nummers van Sgt. Peppers, The White Album, Abbey Road en Let it be, muziek waarmee The Beatles zelf nooit op het podium hebben gestaan.

december 2018

Leve de Kerststal (Geweest)

| Toneelvereniging De Narrekap
donderdag 20 december 2018 | 20:30 uur
vrijdag 21 december 2018 | 20:30 uur
zaterdag 22 december 2018 | 20:30 uur
woensdag 26 december 2018 | 14:00 uur

Toneelvereniging De Narrekap brengt dit keer een kerstvoorstelling op de planken die speciaal voor de Narrekap is geschreven door Michel Verdaasdonk. Leve de Kerststal is een voorstelling waarin je herkenbare personages volgt, waarin gelachen zal worden en ook nog ergens een kerstgedachte in te vinden is. De regie van deze productie is in handen van Sonja Hoedeman.

Binnenkort in 't Tejaterke