Programma Archief

oktober 2021

Smartphone/Tablet/PC: een handig hulpmiddel, maar wat kan ik ermee (Geweest)

| SeniorenRaadBest
woensdag 20 oktober 2021 | 14:00 uur tot 15:30 uur

Op 20 oktober organiseert de SeniorenRaadBest samen met SeniorWeb een gezellige bijeenkomst in ’t Tejaterke waar wij je van harte voor uitnodigen. Inloop om 14:00 uur, aanvang 14:30 uur. Bij een kopje koffie of thee krijg je uitleg over allerlei handige elektronische hulpmiddelen en wordt getoond wat je ermee kan. Leuke handigheden met je telefoon, hoe maak ik eenvoudig mijn DigiD aan, hoe kom ik aan mijn QR-code of hoe vind ik mijn auto terug op de parkeerplaats.

Lunchconcert De Vlinder (Geweest)

| de Vlinder
zondag 17 oktober 2021 | 11:30 uur

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met Corona Toegangs Bewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier,  een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest van niet ouder dan 24 uur. Een van deze drie bewijzen moet u samen met uw identiteitsbewijs kunnen laten zien. Dit geld voor 13 jaar en ouder.

Team De Vlinder organiseert op 17 oktober voor de vijfde keer een lunchconcert in ‘t Tejaterke. De Backyard Big Band verzorgt de muzikale aankleding. Zij spelen van 11:30 tot 13:00. Direct na het concert wordt een heerlijke lunch verzorgt. Het belooft wederom een muzikaal én culinair geslaagde happening te worden voor jong en oud!

De Backyard Big Band uit Best staat bekend om hun afwisselend repertoire voor een breed publiek. De band bestaat uit een 20-tal goede muzikanten. Wij staan garant voor een goed stuk muziek met een flinke portie enthousiasme! Onder de muzikale leiding van Daan Morris brengen ze diverse muziekstijlen, zoals Swing, Latin en Jazz, met af en toe een uitstapje naar Pop, Jazzrock en Soul.

’t Tejaterke stelt haar ruimte beschikbaar om het concert mogelijk te maken. Daar zijn we blij mee! Zo wordt het lunchconcert in een professionele omgeving aan u gepresenteerd! De zaal is open vanaf 11:00 uur.

De innerlijke mens zal goed verzorgd worden. Met hulp van de vele vrijwilligers van Team De Vlinder zal aansluitend aan het concert een lunch plaatsvinden in de horecaruimte van ’t Tejaterke. Van een heerlijk soepje tot rijkelijk belegde broodjes; de gasten zal niets tekortkomen! U kunt onbeperkt lunchen en ook de koffie, thee, melk en jus d’orange zijn inclusief!

Het lunchconcert is het afsluitingsevenement van Team de Vlinder voor dit bewogen jaar. ​De beklimming van de Mont Ventoux is dit jaar niet doorgegaan maar wel zijn er diverse andere activiteiten gedaan binnen de mogelijkheden die de coronamaatregelen boden. Het team komt deze dag samen om samen met u van een fantastisch lunchconcert te genieten en de sponsorinkomsten een laatste boost te geven. De entreeprijs van € 17,50 p.p. is inclusief concert en lunch. Kaarten zijn te bestellen op de site www.bestindebenen.nl. U komt toch ook?

PVGE-Best Infomarkt Senioren Vereniging (Geweest)

| PVGE afdeling Best
vrijdag 15 oktober 2021 | 14:00 uur
PVGE is een vereniging van 50 plussers, die graag actief in het leven staan. De leden zelf organiseren allerlei culturele, creatieve en ontspannende activiteiten, die zij samen met leeftijdsgenoten ondernemen.
Vrijdagmiddag 15 oktober laat PVGE-Best aan zijn leden en andere geïnteresseerden zien wat ze te bieden hebben. Dat zijn meer dan 30 clubs, 25 evenementen per jaar, een 10-tal trein- en busreizen in binnen- en buitenland, restaurant-etentjes, winkelkorting, hulp bij belastingen, thuisadministratie, hulp bij klussen en nog veel meer.
Alle organisatoren, begeleiders en uitvoerders van de activiteiten van PVGE-Best zijn op deze informatiemarkt aanwezig in hun kraampjes om U een indruk te geven van hun activiteiten, om al uw vragen te beantwoorden en te luisteren naar uw eventuele suggesties.
U wordt ontvangen met koffie of thee en er worden filmpjes getoond. Het is een gezellige middag, kortom Plezierig, Verrassend, Gezellig en Enerverend.

Lezing Insecten, groots in het klein (Geweest)

| IVN Best
donderdag 14 oktober 2021 | 20:00 uur tot 21:30 uur

Je hoort de laatste jaren dat het niet goed gaat met de insecten. Ze gaan niet alleen achteruit in aantallen, maar hele soorten verdwijnen uit Nederland. Aan de hand van prachtige foto’s toont Bjorn van Lieshout, natuurfotograaf en IVN natuurgids, de onmiskenbare schoonheid van deze kleine dieren en vertelt hij over wat hen zo bijzonder maakt en waarom ze zo onmisbaar zijn.
Hij kijkt naar insecten door de lens van de camera. De wereld die hij ziet is een bijzondere plek van kleine wezens die in staat zijn tot grootse dingen. Tijdens deze lezing neemt hij je mee naar deze verborgen wereld. Het is een lezing over verwondering en passie.

GezondBest samen fit (Geweest)

| SeniorenRaadBest
donderdag 14 oktober 2021 | 14:00 uur
Gezond Best samen fit is een nieuw omvangrijk project van een aantal samenwerkende organisaties in Best dat vandaag van start gaat en volgend jaar volop zal gaan lopen.
Dit project richt zich op iedereen, ongeacht leeftijd, die tot deze gelukkige groep wil gaan behoren en graag gezonder wil gaan leven.
Daarom nodigen wij graag iedereen uit om deel te nemen aan de start- en informatiebijeenkomst van het project. De opening zal worden gedaan door de wethouders Van der Hamsvoord en Dijkhoff. Uiteraard is er vooraf een lekker kopje koffie of thee en is er genoeg ruimte om zelf ook bij te praten.  Een groot aantal aanbieders werken in het project samen om een maatwerk programma aan te bieden waar je in klein groepsverband aan kan meedoen. Deze ondersteuning wordt gegeven door een netwerk van diëtisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, sportcoaches en lifestyle-coaches en sluit aan op het aanbod van de verenigingen in Best.
Dit project is een gezamenlijk initiatief van de SeniorenRaadBest (met daarin de seniorenverenigingen PVGE-Best als trekker van het project en KBO-Best), Gezond Best-Oirschot en Fysiotherapie G. Daane en wordt ondersteund door de Gemeente Best en vele professionals zoals huisartsen, praktijkondersteuners, diëtisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, sportcoaches en lifestylecoaches.
U kunt zich aanmelden voor (kosteloos) deelnemen aan de informatiebijeenkomst op 14 oktober bij mevrouw Wilma Hartman: www.hartmancoaching.com of telefonisch: 0683992267.

Feex (Geweest)

| Toneelstichting Ons Eygen Landt
vrijdag 8 oktober 2021 | 20:00 uur
zondag 10 oktober 2021 | 15:00 uur

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met Corona Toegangs Bewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier,  een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest van niet ouder dan 24 uur. Een van deze drie bewijzen moet u samen met uw identiteitsbewijs kunnen laten zien. Dit geld voor 13 jaar en ouder.

#timetochange
Wat maakt een vrouw een vrouw?
Wat maakt een man een man?
En is dat wel zo belangrijk als je ook gewoon ‘mens’ kunt zijn?

Soepconcert oktober – Anita van Hoof (Geweest)

zondag 3 oktober 2021 | 11:30 uur

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met Corona Toegangs Bewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier,  een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest van niet ouder dan 24 uur. Een van deze drie bewijzen moet u samen met uw identiteitsbewijs kunnen laten zien. Dit geld voor 13 jaar en ouder.

De Soepconcerten zijn terug!

Ook dit seizoen zijn er een vijftal Soepconcerten gepland in ’t Tejaterke. Het concept blijft zoals u gewend bent. Na ontvangst in de foyer gaat u luisteren naar een concert van 1 á 1,5 uur. Na afloop staat er een heerlijke kop soep en een broodje voor u klaar verzorgd door Heerlijck Catering.

Het concert zal verzorgd worden door Anita van Hoof.

Christel de Laat – Zijn daar nog vragen over? (Geweest)

vrijdag 1 oktober 2021 | 20:30 uur

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met Corona Toegangs Bewijs. Dit is een QR code op telefoon of papier,  een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest van niet ouder dan 24 uur. Een van deze drie bewijzen moet u samen met uw identiteitsbewijs kunnen laten zien. Dit geld voor 13 jaar en ouder.

In tegenstelling tot eerder bericht zal Christel de Laat haar programma “Zijn daar nog vragen over?” spelen i.p.v. haar nieuwe programma “Hoe dan?!”.

In de afgelopen theaterseizoenen heeft Christel de Laat de lachspieren van haar bezoekers zodanig goed opgewarmd dat een vervolg niet uit kon blijven. De titel van haar show Zijn daar nog vragen over? geeft aan dat zij de interactie met haar publiek niet uit de weg gaat.

september 2021

Schuldig (Geweest)

| Jong Volwassenen Toneelstichting Ons Eygen Landt
zaterdag 25 september 2021 | 20:00 uur
zondag 26 september 2021 | 15:00 uur

LET OP: toegang alleen maar mogelijk met de Corona check app of de papieren QR code,  een negatief coronatestbewijs of een bewijs dat u bent hersteld van corona.

Schuldig is een bewerking van het boek Spijt van Carry Slee over een jongen op de middelbare school die gepest wordt.
In 1998 werd het boek bekroond en in 2013 verfilmd. In 2014 werd het al eens met succes gespeeld door de Jong Volwassenen van Toneelstichting Ons Eygen Landt.
Deze versie van regisseur Sietske Oosthout laat je het verhaal ervaren in 2021.

Jeroens Clan – Tere zieltjes – try out (Geweest)

| Jeroens Clan
zaterdag 18 september 2021 | 19:00 uur
zaterdag 18 september 2021 | 21:00 uur

De voorstelling:

Het uur van de waarheid is aangebroken. Vanavond maakt Jeroens Clan korte metten met alles wat los en vast zit. Want je mag toch helemaal niks meer? Jeroens Clan bestaat uit Bram Kroon, Jip de Poorter en Matthias Tuns. In 2018 stonden ze in de finale van het Leids Cabaret Festival. Na een succesvolle finalistentournee is het trio terug om u eens even flink de waarheid te vertellen. Dus maak je klaar voor een revolutie vol nietsontziende scènes, snelle liedjes en messcherpe danspasjes. Kom nou!

juni 2021

Super Soul Saturday (Geweest)

| The Flaming Sambucas Soulband
zaterdag 27 juni 2020 | 20:30 uur - 23:00 (Wordt verplaatst)

Let op! Deze uitvoering kan naar aanleiding van de aangescherpte besluiten van het RIVM ten aanzien van het Coronavirus geen doorgang vinden op 27 juni 2020. Binnenkort volgt een nieuwe datum.

The Flaming Sambucas is een achtkoppige Eindhovense soulband, geïnspireerd door vintage Northern Soul en labels als Stax, Atlantic en Daptones. We spelen stoere en dansbare covers uit de beginjaren van de Soul Music! Authentieke soulplaten om op te dansen, mee mee te zingen en de jaren ’60 en ’70 te herbeleven! Gewoon ouderwets heerlijk swingen op enthousiaste en opzwepende soulcovers. Met de prachtig onstuimige stem van Willeke, de groovy gitaarpartijen van Jelle, het gedreven ritme van Jordi en Teunl en de volle melodieën vanuit de blazerssectie, worden de onverwoestbare soulhits uit de jaren ’60 en ’70 nieuw leven ingeblazen.

Kortom ” Soul with a capital S”

Binnenkort in 't Tejaterke