Programma Archief

januari 2020

Ameezing 2020 (Geweest)

| Klompengat Best
zaterdag 18 januari 2020 | 20:00 uur

Op zaterdag 18 januari wordt voor de tweede “ Ameezing Klompengat “ georganiseerd.

Een avond vol meezingplezier van de Beste (Bestse) carnavals- en feestliedjes. We vieren deze avond op 18 januari in het Tejaterke, met medewerking van een aantal ludieke koren, een leuke presentator en de bekende Bestse Feest-dj Staal. Laagdrempelig, zodat iedereen die wil kan meezingen, ook omdat vals zingen niet uitmaakt. Je moet gewoonweg wel meezingen! Aanstekelijk, vrolijk, gek, ludiek en bovenal gezellig!

Patrick Nederkoorn – Ik betreur de ophef (Geweest)

| Patrick Nederkoorn
vrijdag 17 januari 2020 | 20:30 uur

Het derde avondvullende programma van Patrick Nederkoorn (nominatie Neerlands Hoop 2017 en winnaar Annie M.G. Schmidtprijs 2018) gaat over liefde en politiek. Deze verhalenverteller pur sang gaat op zoek naar wat hem bezielde om ooit gemeenteraadslid te worden. Welke abjecte standpunten heeft hij verdedigd? Welke lege woorden sprak hij uit? Hoe kan je jezelf kwijtraken in iets waar je zo in gelooft en hoe vind je jezelf daarna weer terug? Ik betreur de ophef is een even grappig als pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens.

december 2019

Soepconcert december – Harmonie St. Caecilia (Geweest)

| Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke
zondag 15 december 2019 | 11:30 uur

De Soepconcerten zijn terug!

Ook dit seizoen zijn er een vijftal Soepconcerten gepland in ’t Tejaterke. Harmonie St. Caecilia bereidt zich voor op het Soepconcert van zondag 15 december.

Met de kerstdagen in zicht zal Harmonie St. Caecilia een kerstconcert voor u verzorgen.

Wat kun jij NU doen om de kans te verkleinen om LATER dementie te krijgen? (Uitverkocht!) (Geweest)

, , | Lionsclub Best Oirschot
dinsdag 10 december 2019 | 19:15 uur - 22:30 uur incl. pauze

Een prikkelende avond voor het brein met cabaret, zang en inspiratie

Judith Wilmer is klinisch geriater bij het Catharina Ziekenhuis. Zij vertelt in hoeverre leefstijl de kans op dementie kan verminderen en wat we allemaal kunnen doen om dementievriendelijker te worden.

Er komt steeds meer bewijs voor de positieve effecten van het luisteren naar voorkeursmuziek bij mensen met dementie. Het beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken. Zangkoor Memories is speciaal bedoeld voor mensen uit de regio Best met geheugenproblemen, beginnende dementie of niet aangeboren hersenletsel. Het zangkoor geeft een kort optreden en meezingen mag.

Jeroens Clan bestaat uit Bram Kroon, Jip de Poorter en Matthias Tuns uit Best. In 2018 stonden ze in de finale van het Leids Cabaret Festival. Na een succesvolle finalistentournee is het trio terug met een nieuw programma om eens even flink uw brein te prikkelen!

Klets Kindercabaret – KLETSKOUSEN! (6+) (Geweest)

, | Klets Kindercabaret
zondag 8 december 2019 | 14:30 uur

Kletskousen is een snelle, interactieve, dynamische en muzikale voorstelling vol humor, leuke liedjes en gekke sketches. In KLETSKOUSEN! komen Freek, Charlotte en Dookje plotseling terecht in een wereld zonder beeldschermen, telefoons en social media en dat is in deze tijd nogal een uitdaging. Maar deze drie eigenwijze kletskousen kletsen en zingen zich er wel doorheen. Deze voorstelling is leuk voor iedereen van 6 jaar tot en met 99 jaar, net als Rummikub, maar bij Rummikub zit je stil en hier niet.

Sinterklaas en de GROTE machine (Geweest)

| Stichting Sinterbest
zaterdag 23 november 2019 | 13:00 uur
zaterdag 23 november 2019 | 15:00 uur
zondag 24 november 2019 | 11:00 uur
woensdag 27 november 2019 | 13:00 uur
woensdag 27 november 2019 | 15:00 uur
zaterdag 30 november 2019 | 13:00 uur
zaterdag 30 november 2019 | 15:00 uur
zondag 1 december 2019 | 11:00 uur

“Sinterklaas en de Grote Machine”

Dat is de titel van de voorstelling van 2019. In het Pietenhuis staat dit jaar wel een heel grote machine. De band is op vakantie en Sinterklaas lijkt veel te vergeten… Wat gebeurt daar toch allemaal?

Dit jaar zullen er 2 nieuwe pieten ten tonele verschijnen. Piet Bonita een piet die wel erg veel met haar telefoon bezig is. Samen met Opa Piet komt zij naar Nederland. Naast deze 2 pieten komt er een bijzondere klusjesman te voorschijn. Hij zou alles kunnen maken…

Ook dit jaar weer een spannende Sinterklaas show met de bekende én met nieuwe Pieten en natuurlijk Mien Poets en de Commissaris!
Live band en gratis limonade voor de kinderen. Na afloop met de int op de foto en voor elk kind een cadeautje en snoepgoed!

november 2019

Hairspray (Uitverkocht) (Geweest)

| Musicalstudio Batico
vrijdag 15 november 2019 | 20:00 uur (Uitverkocht!)
zaterdag 16 november 2019 | 20:00 uur (Uitverkocht!)
zondag 17 november 2019 | 14:30 uur (Uitverkocht!)
zondag 17 november 2019 | 19:30 uur (Uitverkocht!)

Hairspray is een vrolijke, humoristische musical met een maatschappijkritisch randje, gespeeld door de productie groep van musicalstudio Batico. Vol met Rock ’n Roll en Rhythm & Blues. Een vrolijk blik in het verleden voor de hele familie.

Any Dream Will Do – Gemengd Koor Best (Geweest)

| Gemengd Koor Best
zondag 10 november 2019 | 14:00 uur

Met de “Technicolor dreamcoat” uit de musical Joseph in de hand, dromen we ons door operahuizen, alpenweiden en de achterbuurten van New York. Dit alles onder leiding van Mirjam Zweerts de dirigent. Het Symfonieorkest Best zal ons begeleiden bij sommige liedjes. En natuurlijk, Juliëtte Vermaes schittert bij de andere liederen weer op piano.

Het Symfonieorkest Best laat horen wat ze muzikaal in huis hebben onder leiding van Mari van Gils.

oktober 2019

Vrienden van Best Live (Geweest)

| Stichting Vrienden van Best Live 2019
zaterdag 26 oktober 2019 | 20:00 uur - 01:00 uur

Met trots mogen wij een nieuw jaarlijks muziekevenement in Best presenteren!
Op 26 oktober is de 1e editie van “VRIENDEN VAN BEST LIVE”!!

Weer of geen weer, ’t Tejaterke Best biedt een warm podium en een cultureel onderkomen voor het publiek (18+) en beschikt over een fantastische akoestiek! Dit zal elk jaar “de” gelegenheid voor drie Bestse live bands zijn om de zaal muzikaal te verwennen en verrassen!
Elke band zal namelijk meerdere gastmuzikanten of artiesten welke woonachtig of op een andere manier verbonden zijn aan Best op het podium uitnodigen. Onder het genot van een drankje mogen we gaan genieten van dit spannende verrassingselement van elke band. De combinatie en de afwisseling van de bands en hun gasten zal zorgen voor een fenomenale muzikale show!

The Best of the Blue Stars (Afgelast)

| The Blue Stars
vrijdag 25 oktober 2019 | 20:15 uur

Helaas is deze voorstelling door persoonlijke omstandigheden afgelast. Alle bezoekers die al een ticket gekocht hebben zijn reeds per email geïnformeerd.

Harrie Sijbers en Rob Verschuren zorgen voor de hilarische anekdotes, humorvolle bespiegelingen en grappen, met een grote muzikale rol en clowneske scenes voor Benjo Plandsoen en Joost Egmond en prachtige zang door Erica van Dijck en Ellen Sijbers. Zij maken er samen een avond van om niet meer te vergeten.

Muzikaal Cabaret met een ‘zweem van vroeger en een knipoog naar vandaag’.
De voorstellingen zijn een mix van cabaret, muziek, nostalgie en weemoed en dat alles in een vrolijke setting

Steven Brunswijk – Van Slaaf tot Meester (Geweest)

| Steven Brunswijk
zaterdag 19 oktober 2019 | 20:30 uur

De slavernij is iets wat deel uitmaakt van de Nederlandse geschiedenis en is vandaag de dag helaas nog steeds aanwezig in sommige delen van de wereld. Als je het in Nederland over de slavernij hebt ontstaat er altijd een krampachtige en serieuze sfeer. Terwijl het ondertussen 155 jaar geleden is! Maakt dat het minder erg? Nee absoluut niet! Kun je er dan wel grappen over maken? Het zal eens tijd worden! Maar kan het ook? En dat is dus ook exact waar Steven tijdens zijn voorstelling Van Slaaf tot Meester samen met het publiek achter gaat komen.

Carola Smit’s Muzikale reis (Geweest)

| Fanclub Carola Smit
zondag 13 oktober 2019 | 14:30 uur

Ex BZN-zangeres Carola Smit, toetsenist Dick Plat en gitarist Dennis Sier presenteren een muzikaal programma speciaal voor de fans van Carola Smit.

Carola zal natuurlijk het vocale gedeelte op zich nemen. Zij is bekend geworden als zangeres van BZN maar is nu op deze tour gegaan. meestal zal ze een korte medley van BZN -nummers doen maar verder zal ze haar eigen composities ter gehoren brengen. Kortom een muzikale reis van gevarieerde songs.

B-Soul – Soul on Stage (Geweest)

, | B-Soul
zaterdag 12 oktober 2019 | 20:30 uur

De zaal gaat open vanaf 20:30 uur. Vanaf 21:00 uur zal B-Soul u het repertoire laten horen wat bestaat uit swingende en spetterende soulmuziek uit diverse funk- en bluesnummers. Het programma is samen gesteld van klassiekers als Sweet Soul Music, I Feel Good en Hard to Handle, maar ook meer eigentijdse nummers van Alain Clark, Bruno Mars en Caro Emerald.

De naam  B-Soul is een verwijzing naar het hart en ziel dat de band in de muziek wil leggen en probeert over te brengen op het publiek. De band biedt sprankelende zang vol emotie van de drie zangeressen en een spetterende sound van de driemans blazerssectie. Dit alles wordt ondersteund door een strakke backline.

Binnenkort in 't Tejaterke