september 2018

Ons kan niks gebeuren

| Lionsclub Best-Oirschot
vrijdag 21 september 2018 | 20:00
Entree: €2,50 (incl. koffie/thee)

Een voorstelling over wat dementie teweeg kan brengen.

Paul en Janine worden geconfronteerd met een diagnose die ze niet willen horen: dementie. Janine wordt patiënt en Paul belandt in de rol van mantelzorger. Een onomkeerbaar proces van vallen en opstaan, met ongeloof, angst, boosheid en om het verdriet draagbaar te maken de nodige humor. Tot het verval compleet is…

Pythia Winia – Zorgeloos

| Stichting Dorpsplein Evenementen
zondag 23 september 2018 | 14:30
Entree: € 7,50

Na het succes van de aangrijpende en herkenbare voorstelling over dementie en wat het doet met je omgeving van Drs. Pythia Winia speelt zij nu de voorstelling “Zorgeloos”.

Pythia staat bekend als veelzijdig en inspirerend. Dit doet zich gelden in haar werk als theatermaker, schrijver, pedagoog, presentator en dagvoorzitter.

november 2018

Vasalis, altijd vandaag

, | Van der Vlugt & Co
zondag 4 november 2018 | 14:30
Entree: €15,00

De eerdere concertvertellingen van Van der Vlugt & Co waren autobiografisch, maar dit seizoen legt het gezelschap zich toe op het verwezenlijken van een droom van Nettie Blanken. Ooit werd zij verliefd op het werk van Vasalis, één van de meest geliefde dichters van ons land en winnares van onder meer de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs. Als psychiater, maar vooral als mens, kende zij onze zielenroerselen als de beste en haar poëzie leent zich bij uitstek om op muziek gezet te worden. Behalve haar gedichten spelen ook haar eigen worstelingen met het leven en met het schrijven een grote rol.
Janine Brogt, bekend van haar inventieve boekbewerkingen als Liefde Levenslang en Twee Vrouwen, schreef het script. Rasacteurs Bram van der Vlugt en Nettie Blanken zorgen voor het theatrale vuurwerk, begeleid door Floris van der Vlugt – zoon van – met zelf gecomponeerde muziek.

Naar het volledige programma