december 2022

Het Diner (Herman Koch)

| Ons Eygen Landt
vrijdag 9 december 2022 | 20:00 uur 21:30 uur (geen pauze)
zaterdag 10 december 2022 | 20:00 uur 21:30 uur (geen pauze)
Entree: € 12,50
Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, de oorlog, vakantieplannen, et cetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen.
De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten. Twee mannen, twee vrouwen, twee zoons, wie durft een beslissing te nemen over de toekomst van zijn eigen kind? Wat het nog ingewikkelder maakt is dat de vader van een van de jongens een nieuwe publieke topfunctie krijgt.
Het diner is de weergaloze en ambitieuze roman van Herman Koch en bewerkt voor toneel door Kees Prins, waarin de vraag centraal staat in hoeverre je als ouder verantwoordelijk bent voor de daden van je eigen kind. Het is een bloedstollend verhaal dat zich binnen de tijdsspanne van een avond voltrekt. Een toneelstuk met de tragiek van Festen wat OEL in 2016 zeer indrukwekkend heeft gespeeld. Het Diner is heel menselijk maar ook onafwendbaar op het noodlot afstevenend.

Er ligt een dooie in sector 4

| Ons Eygen Landt
zondag 11 december 2022 | 14:30 uur 15:30 uur (geen pauze)
Entree: € 8,00

“Dit is een vrijplaats. Ik mag hier mijn mening uiten!”
Het theaterweekend van Ons Eygen Landt wordt extra spannend op 11 december om 14:30 uur. Dan speelt onze jeugdgroep een meeslepend stuk!
Een prinses, een mislukte gangster, een Mad Max-achtige loner, een Vamp, een vampier, een verpleger, de conciërge en Lizzy…
‘Rafa veegt zijn mond af en gaat af. De conciërge komt op en ziet de ravage’. “Welja. Nog geen tien minuten weg en nu al een teringzooi. En wie mag het weer opruimen? De congiërge, die heeft natuurlijk niks beter te doen”.
“Ik bedoel: je moet respectvol met elkaar omgaan. Elkaar de ruimte geven. Wat komt dat komt. Dat is de natuur. Snap je?”

Er ligt een dooie in sector 4 van Lucas de Waard is speciaal voor jongeren (8+) geschreven. Vind je computer-gamen leuk dan vind je dit toneelstuk van onze jeugd 12-15 ook leuk! Een kostuumdrama en thriller in een en online.

Naar het volledige programma