Over Ons

't Tejaterke in Best is de voormalige "Avondmaalkerk". Nadat de functie als kerk stopte is het gebouw in gebruik genomen als cultureel centrum. In 2014 is een grote rigoureuze verbouwing gestart om 't Tejaterke de bestemming te geven als "Multifunctioneel Sociaal-Cultureel Centrum" van Best. Om dit te realiseren is onder leiding van Stichting ’t Tejaterke het complete pand gestript en zijn er drie zalen aangebouwd en is een mooie foyer gerealiseerd.

Eind februari 2016 werden in ‘t Tejaterke de eerste activiteiten gestart door de vroegere gebruikers: buurtvereniging, toneelclubs, IVN en Harmonie, maar ’t Tejaterke is beschikbaar voor iedereen in Best. Al snel na de hernieuwde ingebruikname werd ’t Tejaterke het "Pareltje van Best" genoemd en geprezen om de geweldige akoestiek, de professionele belichting in de theaterzaal en de uitschuifbare tribune.

De zalen in 't Tejaterke zijn te huur voor diverse activiteiten zoals: concerten, voorstellingen, tentoonstellingen, bijeenkomsten etc. Mocht u specifieke informatie willen ontvangen i.v.m. een te organiseren evenement, aarzel dan niet en stel uw vraag in de contact pagina.

Stichting 't Tejaterke

Zoals de naam ’t Tejaterke al zegt, beschikken we over een mooie theaterzaal, maar daarnaast is er volop gelegenheid voor sociaal-culturele ontmoetingen. De foyer, balletzaal, muziekzaal, natuurzaal en het leslokaal zijn multifunctioneel inzetbaar. Stichting 't Tejaterke heeft de verbouwing geleid en zorgt nu en in de toekomst dat 't Tejaterke optimaal geëxploiteerd kan gaan worden zodat de gemeenschap van Best er een groot aantal jaren in alle opzichten van kan genieten.

Het bestuur van de stichting:

  • Jan van de Meulengraaf
  • Peter van de Berg
  • Peter Adriaanse
  • Albert van Loosdregt