oktober 2023

St. Caecilia meets Lichtstad Brass

, | Harmonie St. Caecilia en Lichtstad Brass
zaterdag 7 oktober 2023 | 20:00 uur tot 22:00 uur
Entree: € 10,00
Harmonie St. Caecilia uit Best en Lichtstad Brass uit Eindhoven zullen samen een uitwisselingsconcert verzorgen. St. Caecilia voert onder leiding van dirigent Adri Tempelaars de stukken uit die ook op het concours in november worden gespeeld. Daarnaast staan ook vlotte marsmuziek, vrolijke Mexicaanse melodieën en een ode aan Tina Turner op het programma.
Lichtstad Brass is een koperblaasorkest uit Eindhoven waar o.a. trompet, bugel, trombone, euphonium, tuba en slagwerk worden bespeeld. Er worden vele stijlen muziek gebracht, maar de nadruk ligt vooral op lichte muziek, film- en dansmuziek, pop, marsen en swing. Momenteel is Lichtstad Brass hard bezig met de voorbereiding van ‘Top 2000 Aniversary’. Dat is een grote show die op 25 november in Son wordt uitgevoerd. Lichtstad Brass staat onder leiding van dirigent Koen Wijnen.
Na afloop van het concert kan er natuurlijk nog gezellig nagepraat worden in de foyer.

Brocken Spronk & Timmers – Van Tennessee naar Tivoli

zondag 8 oktober 2023 | 14:30 uur
Entree: € 13,50

‘Van ‘Tennessee naar Tivoli’ is een muzikale theatervoorstelling gemaakt door drie muzikanten en tegelijkertijd verhalenvertellers.
Reinout, Robert en Roel nemen je met ‘The Getaway Car’ op reis. De verhalen, gedichten en songs brengen je langs maatschappijkritische situaties, weergaloze relatiecrashes en zeer irritante situaties met pubers in de hoofdrol.

Soepconcert oktober – Zanggroep Friends

, | 't Tejaterke
zondag 15 oktober 2023 | 11:30 uur
Entree: € 9,50

Ja natuurlijk! Ook in het nieuwe seizoen staan de Soepconcerten weer op het programma. Eerst een muzikaal concert en daarna samen soep en een broodje eten, een vast agenda item in ’t Tejaterke. Er staan weer diverse lokale artiesten te popelen om voor u op te treden. Op 15 oktober is het aan Zanggroep Friends om het concert te verzorgen. Wat gaan zij doen? Daarover later meer.

Vrienden van Best Live (4e editie)

, | Live Muziek | 3 bands met gastmuzikanten uit Best
zaterdag 21 oktober 2023 | 20:00 uur

Elk najaar is het weer tijd voor Vrienden van Best Live! Dit jaar worden weer 3 bands door de organisatie uitgekozen. Elke band zal meerdere gastmuzikanten of artiesten welke woonachtig of op een andere manier verbonden zijn aan Best op het podium uitnodigen.

Met trots kondigen we de volgende 3 bands aan voor deze 3e editie:

The Zone Outs – Smash – Kings and Jokers

Onder het genot van een drankje mogen we weer gaan genieten van dit spannende verrassingselement van elke band. De combinatie en de afwisseling van de bands en hun gasten zal zorgen voor een fenomenale muzikale show!

’t Tejaterke is uitermate geschikt voor het evenement waarbij een fantastische akoestiek, een fenominale lichtshow en een groot podium in de grote Rabo-theaterzaal maximaal tot zijn recht komen voor publiek en muzikanten.

 Kaarten verkrijgbaar bij PLUS Erwin Kenter en Slijterij Gérard

december 2023

Soepconcert december – Zanggroep Dirk

, | 't Tejaterke
zondag 3 december 2023 | 11:30 uur
Entree: € 9,50

Ja natuurlijk! Ook in het nieuwe seizoen staan de Soepconcerten weer op het programma. Eerst een muzikaal concert en daarna samen soep en een broodje eten, een vast agenda item in ’t Tejaterke. Er staan weer diverse lokale artiesten te popelen om voor u op te treden. Zanggroep Dirk verzorgt het concert op 3 december! Wat gaan zij doen? Daarover later meer. 

januari 2024

Jubileumconcert Unlimited

| Unlimited
zaterdag 6 januari 2024 | 20:30 uur tot 22:00 uur
Entree: € 8,00 inclusief koffie/thee bij binnenkomst

30 jaar hoogtepunten

“Stoppen op je hoogtepunt? Dan hadden we al heel vaak moeten stoppen…”.

Tijdens hun laatste concert in deze samenstelling blikt barbershop kwartet Unlimited terug op hun 30-jarig bestaan. Met maar liefst 9 samenstellingen, meer dan 250 optredens in binnen- en buitenland en talloze hoogtepunten. Van de repetities bij Toon thuis, tot aan de conventie podia in Nederland, Engeland, Spanje en Ierland. Van 1983 tot aan nu. Aan de hand van anekdotes en met de mooiste a capella liedjes van toen en nu nemen Toon (lead), Danny (bass), Mike (tenor) en Dion (baritone) je samen met een aantal bijzondere gasten mee op reis. Het belooft een onvergetelijke avond te worden.

februari 2024

La Bonne Espérance-Sponsorconcert

, | La Bonne Espérance
zondag 18 februari 2024 | 15:00 uur
Entree: € 10,00

Het repertoire van ‘La Bonne Espérance’ is van een indrukwekkende omvang. La Bonne beschikt over een eigen archief van meer dan 500 werken. Het repertoire omvat een ruime doorsnede uit het klassieke repertoire vanaf de 16e Eeuw tot heden. Liederen, motetten en andere religieuze werken uit alle landen zijn ruimschoots aanwezig, alsook musical en evergreens. Met het moderner worden van de wereld en dus ook het publiek is La Bonne bezig het repertoire aan te vullen met toegankelijke werken.

De klasse van La Bonne is er een van allure. Met alle mooie uitgevoerde muziekwerken heeft La Bonne mensen met elkaar verbonden en hoopt dat nog vele jaren te kunnen voortzetten. De werken weerspiegelen niet alleen de A klasse van La Bonne, maar schrijven ook geschiedenis omdat vele werken op vooraanstaande podia in Nederland zijn uitgevoerd. De keuze van het repertoire speelt daarbij in deze tijd een erg belangrijke rol. Dat met deze keuze een juiste keuze werd gemaakt moge blijken uit het enthousiasme waarmee de optredens van de afgelopen twee jaar door het publiek werden ontvangen.

In de afgelopen twee jaar besloten maar liefst zo’n dertig mannen om lid te worden van ‘La Bonne Espérance’. Daarmee groeide ‘La Bonne Espérance’ weer uit tot een van de grotere mannenkoren van Nederland.

Het aantal actief zingende leden bedraagt momenteel ca. 80 leden.

La Bonne is in staat een zeer breed repertoire overtuigend ten gehore te brengen.

 

Nol Havens – De liefde wint

zondag 25 februari 2024 | 14:30 uur
Entree: € 17,00

 

Nol Havens, zanger van VOF de Kunst heeft de afgelopen twee jaar naam gemaakt als solo artiest. In 2021 bracht hij het album “Doe mij maar alles” uit waarvoor hij lovende kritieken
kreeg. ‘Nog nooit waren de liedjes zo persoonlijk en recht uit het hart’, iets wat volgens Nol alleen kan met een zelfgeschreven solo album. En over zijn solo optredens:  ‘Havens is een goeie verhalenverteller’
Nol stond jarenlang met VOF de Kunst en Erik van Muiswinkel op het podium en met cabaretière Karin Bruers als haar muzikant en sidekick in de theatervoorstelling “Bruers haalt uit”. Podiumervaring genoeg om een lied te zingen en een mooi verhaal te vertellen.
Hij verkocht met VOF de Kunst miljoenen platen in binnen en buitenland, zong 8 jaar lang kinderliedjes in Sesamstraat en Nederlandse theaters. Samenwerkingen met o.a. Annie M.G.Schmidt, Theun de Winter, Willem Wilmink, Ivo de Wijs en Frank van Pamelen brachten onvergetelijke liedjes voort.

maart 2024

Soepconcert maart – Dunglish: Jos Theuws en Ger Cremers

, | 't Tejaterke
zondag 10 maart 2024 | 11:30 uur
Entree: € 9,50

Ja natuurlijk! Ook in het nieuwe seizoen staan de Soepconcerten weer op het programma. Eerst een muzikaal concert en daarna samen soep en een broodje eten, een vast agenda item in ’t Tejaterke. Zondag 10 maart staat Dunglish te popelen om een concert voor u te geven.

Twee akoestische gitaren, 1 elektrische gitaar en een Americana voice. Jos en Ger zijn beiden al jaren als zanger/gitarist bezig in diverse bandjes, De heren vonden elkaar al snel in het te spelen repertoire: Singer Songwriter/Americana liedjes. Denk aan Jim Croce, Fred Eaglesmith of Chris De Burgh. Met een uitstap variërend van een classic uit de 60’s / 70’s van bijvoorbeeld The Hollies, The Little River Band of Neil Diamond tot recentere hits van bijvoorbeeld Lady Antebellum en Paolo Nutini.

april 2024

Soepconcert april

, | 't Tejaterke
zondag 21 april 2024 | 11:30 uur
Entree: € 9,50

Ja natuurlijk! Ook in het nieuwe seizoen staan de Soepconcerten weer op het programma. Eerst een muzikaal concert en daarna samen soep en een broodje eten, een vast agenda item in ’t Tejaterke. Er staan weer diverse lokale artiesten te popelen om voor u op te treden. Maar wie verzorgt welk concert? Daarover later meer!

Naar het volledige programma