juni 2023

Filmmuziek concert Symfonie Orkest Best

| Symfonie Orkest Best
zaterdag 17 juni 2023 | 20:00 uur Tot 22:00 uur
Entree: € 5,00
Symfonie Orkest Best is terug van weggeweest in ’t Tejaterke! Deze keer geeft het orkest een filmmuziek concert. Er zal prachtige filmmuziek ten gehore worden gebracht, variërend van ‘Thema’ uit Schindler’s List met vioolsoliste Bo van den Abbeelen tot een klarinetconcert van Mozart waar het orkest Nico Niemeijer zal begeleiden. De 15-jarige Isa van Dun uit Hilvarenbeek zal onder begeleiding van het orkest de nummers ‘Belle’ uit Belle en het Beest en ‘Into the Unknown’ uit Frozen 2 zingen. Verder kunt u luisteren naar muziek uit films als Forrest Gump, The Chronicles of Narnia, Batman en nog veel meer! In de pauze kunt u genieten van een kopje koffie of thee. U komt toch ook?

Zing gezellig mee met “ZangGroep BestLeuk”

, | PVGE afdeling Best
dinsdag 20 juni 2023 | 14:00 uur tot 17:00 uur
Entree: gratis

Vind je het leuk om het Nederlandse lied te zingen samen met BestLeuk en een live orkest? Kom dan naar het PVGEmeezingfeest op dinsdagmiddag 20 juni van 14:00 tot 17:00 uur in ‘t Tejaterke, Max de Bossusstraat 1.
De koffie en thee staan klaar vanaf 13:15 uur, de entree is gratis.

Wereld, hoe gaat het met jou?

| Harmonie Sint Caecilia
zondag 25 juni 2023 | 13:30 uur tot 15:30 uur
Entree: Volwassen € 7,50. Kinderen tot 12 jaar € 5,00.
Na maandenlange intensieve voorbereiding, onder meer door een repetitie’kamp’, is het weer zover: Ook dit jaar presenteert het Klein Orkest van Harmonie St caecilia weer een themaconcert. Dit jaar is het thema: “Wereld, hoe gaat het met jou?”
Onder muzikale leiding van dirigent Marcel Verbruggen staat een breed scala aan mooie stukken op het programma, die, zoals de titel al doet vermoeden, allemaal gelinkt zijn aan natuur en milieu in de breedste zin van het woord. Wie de eerdere themaconcerten van dit Klein Orkest heeft gezien, weet dat deze voorstelling garant staat voor een paar uurtjes topvermaak!

The In2Dance Musical Battle

| In2Dance
zondag 25 juni 2023 | 15:30 uur
Entree: 8,50 euro

In2Dance sluit dit seizoen knallend af met een gigantische Battle. Dan kan de musical natuurlijk niet achterblijven. Ook onze laatste show van het jaar zit bomvol strijd!
Groepen die uit elkaar vallen, valse WK finales, jaloerse groepsgenoten en klassieke duels komen voorbij. Er is zelfs een eigen sprookje te zien.

“Landschap zonder Grenzen”

, | I.V.N. afdeling Best
vrijdag 30 juni 2023 | 20:00 uur tot 22:00 uur
Entree: € 4,50 met in de pauze een gratis kopje koffie of thee

De film met de titel “Landschap zonder Grenzen” laat zowel natuur als cultuur zien van de regio Kempen-Broek.
Met schitterend beeldmateriaal van wijlen Jan Bovend’Eerdt uit Stramproy, aangevuld met eigen (beeld)materiaal, hebben vier leden van de HCC videogroep uit Helmond een film van bijna 1,5 uur gemaakt.
Jan heeft 5 jaar bijna dagelijks in de regio Kempen-Broek gefilmd.
De groep uit Helmond heeft ongeveer 2 jaar aan het scenario, aanvullende opnames en montage gewerkt.

juli 2023

Step UP! Eindvoorstelling Dans – Dans-à-Lon

| Dans-à-Lon
zaterdag 1 juli 2023 | 12:30 uur tot 14:00 uur
zaterdag 1 juli 2023 | 14:30 uur tot 16:00 uur
zaterdag 1 juli 2023 | 16:30 uur tot 18:00 uur
Entree: 4,85
Dans-à-Lon presenteert haar eindvoorstelling Step UP!
Alle dansleerlingen tussen 2,5 en 50 jaar doen hieraan mee.
Iedereen heeft de laatste maanden hard gewerkt om het publiek een energieke show te kunnen tonen.
Het thema is Step UP! omdat we allemaal een tandje bij hebben gezet dit jaar.
Alle groepen hebben veel geleerd en mooie stappen gemaakt. Het harde werken willen we eren door de show deze naam te geven.

Indiaase Klassieke dans- Mohiniyattam Kacheri

, | Natanam Academy of Dance and Arts
zondag 2 juli 2023 | 15:00 uur tot 17:00 uur
Entree: 16,00 euro
Om de Mohiniyattam-dans te begrijpen, moet men eerst de oorsprong ervan begrijpen. De betekenis van Mohiniyattam begint met de figuur Mohini, de vrouwelijke avatar van Vishnu. Mohini is een opperste tovenares die haar vrouwelijkheid gebruikt om het goede tegen het kwade te winnen. Mohini komt van de werkwoordstam moha, wat verbijsteren of misleiden betekent. Deze klassieke Indiase danstraditie belichaamt al eeuwenlang de essentie van vrouwelijke schoonheid en verlokking en wordt nog steeds op grote schaal uitgevoerd.
Natanam Academy of Dance Arts presenteert deze prachtige kunstvorm onder begeleiding van live muzikanten!! Kijk uit naar een onvergetelijke ervaring!

augustus 2023

Dutch Eletronic Masters

| The Cosmic Musical Connection
zaterdag 26 augustus 2023 | 14:00 uur tot 22:00 uur
Entree: 15,00 euro

Dutch Electronic Masters, het jaarlijkse elektronische muziekfestival met alleen artiesten uit Nederland, georganiseerd door The Cosmic Musical Connection. Ook dit keer weer met vier bands/muzikanten die in onderstaande volgorde zullen optreden:

september 2023

Thjum Arts – Tijdloos Genot

vrijdag 8 september 2023 | 20:30 uur
Entree: € 16,50

 

What you see is what you get! Een authentieke gast met doordachte humor. “Thjum speelt in zijn voorstelling ‘Tijdloos Genot’ een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance”. Dit schrijven anderen over hem, dan zal het wel zo zijn.

Jubileumconcert Unlimited

| Unlimited
zaterdag 9 september 2023 | 20:30 uur tot 22:00 uur
Entree: € 8,00 inclusief koffie/thee bij binnenkomst

30 jaar hoogtepunten

“Stoppen op je hoogtepunt? Dan hadden we al heel vaak moeten stoppen…”.

Tijdens hun laatste concert in deze samenstelling blikt barbershop kwartet Unlimited terug op hun 30-jarig bestaan. Met maar liefst 9 samenstellingen, meer dan 250 optredens in binnen- en buitenland en talloze hoogtepunten. Van de repetities bij Toon thuis, tot aan de conventie podia in Nederland, Engeland, Spanje en Ierland. Van 1983 tot aan nu. Aan de hand van anekdotes en met de mooiste a capella liedjes van toen en nu nemen Toon (lead), Danny (bass), Mike (tenor) en Dion (baritone) je samen met een aantal bijzondere gasten mee op reis. Het belooft een onvergetelijke avond te worden.