februari 2023

Pinokkio

, | Ons Eigen Landt
zaterdag 11 februari 2023 | 20:00 uur 20:15 uur
Entree: € 8,00

“Het verhaal van Pinokkio begint met een stuk hout. Een stuk hout dat in de werkplaats van een oude timmerman terecht komt. Wanneer de timmerman er een tafelpoot van probeert te maken, komt het stuk hout tot leven. De oude timmerman schrikt en geeft het aan zijn vriend Geppetto. Geppetto snijdt er een prachtige marionet uit en Pinokkio is geboren.”

Pinokkio, een houten pop.

Een houten pop die een echte jongen wil worden.

Maar om een echte jongen te worden zul je braaf moeten zijn.

Zul je goed moeten luisteren.

Zul je je moeten aanpassen.

Aanpassen aan de maatschappij. En dat vind Pinokkio nog niet zo makkelijk. Zijn vrienden helpen ook niet echt mee, deze zijn meer bezig met blowen en graffiti spuiten. Als jeugdzorg dan ook nog langskomt, er twee valse ratten hun gezicht laten zien en de ouder/voogd van vogel van Pinokkio een ‘’echte jongen’’ wil maken is de chaos compleet.

Uit deze chaos rijst de volgende vraag: Moeten wij allemaal hetzelfde zijn? Moeten we ons aanpassen zodat we er bij horen? Moeten wij onszelf verloochenen, zodat wij in een malletje passen? En zo niet? Als je erbuiten valt? Wordt je dan geaccepteerd? Of wordt je dan toch, voor je eigen bestwil natuurlijk, hardhandig terug dat malletje in geduwd?

Het Diner (extra voorstelling)

| Ons Eygen Landt
zondag 12 februari 2023 | 14:30 uur tot 16:00 uur
Entree: 12,50 euro
Na een overweldigend succes van de eerste voorstellingen speelt Ons Eygen Landt een extra voorstelling.
Mensen die het helaas verhinderd waren kunnen op 12 februari alsnog hun hart ophalen.
Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten:
werk, de laatste films, de oorlog, vakantieplannen, etcetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen.
De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten.
Twee mannen, twee vrouwen, twee zoons, wie durft een beslissing te nemen over de toekomst van zijn eigen kind?
Wat het nog ingewikkelder maakt is dat de vader van een van de jongens een nieuwe publieke topfunctie krijgt.
Het diner is de weergaloze en ambitieuze roman van Herman Koch en bewerkt voor toneel door Kees Prins, waarin de vraag centraal staat in hoeverre je
als ouder verantwoordelijk bent voor de daden van je eigen kind. Het is een bloedstollend verhaal dat zich binnen de tijdsspanne van een avond voltrekt.
Een toneelstuk met de tragiek van Festen wat OEL in 2016 zeer indrukwekkend heeft gespeeld. Het Diner is heel menselijk maar ook onafwendbaar op
het noodlot afstevenend.

maart 2023

Soepconcert maart – Zanggroep Dirk

| Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke
zondag 5 maart 2023 | 11:30 uur
Entree: €8,50

Het theaterprogramma is niet compleet zonder Soepconcerten! Ook dit seizoen zijn er een vijftal Soepconcerten gepland in ’t Tejaterke. Het concept blijft zoals u gewend bent. Na ontvangst in de foyer gaat u luisteren naar een concert van een lokale artiest. Na afloop staat er een heerlijke kop soep en een broodje voor u klaar.

5 maart zal Zanggroep Dirk een concert voor u verzorgen!

Zanggroep Dirk is een popkoor uit Eindhoven. Dirk bestaat uit circa 30 enthousiaste zangers, zangeressen en muzikanten. Het repertoire van Zanggroep Dirk bevat hedendaagse en klassieke popsongs aangevuld met nummers uit bekende musicals. Zij zingen vijfstemmig: sopraan, hoge en lage alt, tenor en bas. Er wordt veel aandacht besteed aan zangkwaliteit, podiumpresentatie, tekstbeleving, houding en uitstraling.

Leven met Oma

, | Jeugd van Vroeger (KBO Best)
donderdag 2 maart 2023 | 14:00 uur tot 16:30 uur
vrijdag 3 maart 2023 | 20:00 uur tot 22:30 uur
zaterdag 4 maart 2023 | 20:00 uur tot 22:30 uur
zondag 5 maart 2023 | 20:00 uur tot 22:30 uur
Entree: 10,00 inclusief gratis kopje koffie of thee bij binnenkomst

Oudere mensen moeten zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Dat is de insteek van de regering en in de meeste gevallen ook van de ouderen zelf. Er zijn immers geen bejaardenhuizen meer en andere mogelijkheden zijn heel vaak beperkt voor deze doelgroep.

Josefa van den Buiten is zo’n dame op leeftijd, die nog altijd in haar eigen huis woont. Zij heeft twee zonen en een dochter, die zich niet vaak laten zien, maar gelukkig wordt ze door twee kleindochters dagelijks verzorgd. Maar die moeten weer aan het werk en naar school, want de vakantie is voorbij. Daarbij komt, dat Josefa wat kwaliteit van leven aan het verliezen is, zo af en toe laat haar geheugen haar in de steek. Ze heeft moeite met het onthouden van namen, gezichten en gebeurtenissen uit het verleden.
Terwijl zij jarenlang een gevierde musicalster is geweest, die in heel Europa rondreisde. Er hoeft maar wat gezegd te worden, waar ze iets over kan gaan zingen en ze begint. Er zal een familiebijeenkomst moeten plaatsvinden, om te beslissen, wat er met ‘oma’ moet gaan gebeuren, wie de zorg voor haar op zich gaat nemen.

 

De geschiedenis van de familie Avenier

| Toneelvereniging De Narrekap
vrijdag 10 maart 2023 | 20:00 uur tot 23:00 uur
zaterdag 11 maart 2023 | 20:00 uur tot 23:00 uur
zondag 12 maart 2023 | 14:00 uur tot 17:00 uur
vrijdag 17 maart 2023 | 20:00 uur tot 23:00 uur
zaterdag 18 maart 2023 | 20:00 uur tot 23:00 uur
zondag 19 maart 2023 | 14:00 uur tot 17:00 uur
Entree: 12,50 euro
U gaat kijken naar deel 3 uit het vierluik dat Maria Goos schreef over de Brabantse middenstandsfamilie Avenier.
Het is 1985. Janus Avenier – directeur van witgoedketen ‘Modern’, heeft het bedrijf verkocht. Veel van de familieleden hebben gewerkt in 1 van de 4 filialen. Iedereen rekent dan ook op een aanzienlijk deel van de grote som geld die voor ‘Modern’ betaald is. Na de feestelijke afscheidsavond op het bedrijf vertrekken ze met zijn allen naar de camping, waar Janus zal bekend maken wie er wat krijgt. Tenminste, daar gaat men van uit. Net aangekomen op de camping krijgt Janus slecht nieuws over de aandelen die hij gekocht heeft met de verkoopsom. Dat moet hij gaan vertellen aan de familie die vindt dat hij hen wel erg lang in spanning laat….

Thijs van de Meeberg – Meer dan mogelijk

vrijdag 24 maart 2023 | 20:30 uur
Entree: €16,50

Alle problemen leken als sneeuw voor de zon verdwenen. Als iemand klaar was voor een leven na corona, was het Thijs wel. Toch jammer dat zijn onhandelbare coronapuppy de compleet nieuwe inboedel sloopt, waardoor hij alsnog thuis moet zitten. In Meer dan mogelijk zoekt Thijs van de Meeberg, te midden van een levend, komisch en troostrijk decor, naar een manier om van waarde te zijn. Dat lukt hem niet alleen. Hij heeft jouw advies hard nodig. Want er is een probleem boven zijn hoofd gegroeid waardoor alles stagneert en vastloopt. Pas als dat is opgelost, is alles mogelijk en misschien wel meer dan dat.

Best Tribute: Back on track – Joe Cocker Tribute

zaterdag 25 maart 2023 | 19:30 uur
Entree: €20,00

Dit seizoen brengt ’t Tejaterke u maar liefst drie tribute bands onder de noemer “Best Tribute”. Op deze derde avond brengt Back on Track een tribute aan Joe Cocker!

De enthousiaste 9- koppige band met een 10e bandlid in de persoon van een eigen geluidsman en met zijn thuisbasis Son-Breugel. Back on Track is een band met 2 gezichten, het 1e gezicht is dat van Joe Cocker. De Joe Cocker fans komen dan ook uitgebreid aan hun trekken, het 2e gezicht is dat van een Rockband uit de jaren 60-70 met songs van Deep Purple, Eric Clapton, Free, Santana, ZZ Top, Cream, Golden Earring,The Doors en nog veel meer herkenbare songs….Volop genieten dus…even terug in die tijd!

april 2023

Milène van der Smissen – Voor mijn part Dolly

vrijdag 21 april 2023 | 20:30 uur
Entree: €17,50

Een spoedcursus over Dolly Parton door haar grootste fan Milène van der Smissen (bekend van TV: SBS’s Beat Me) krijgt je voorgeschoteld in de theatrale muziekvoorstelling Voor mijn part Dolly. Met hits als 9 to 5, Jolene en andere verrassende arrangementen maakt Milène een muzikale reis vol stoute mannen en sterke vrouwen.

Soepconcert april

| Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke
zondag 23 april 2023 | 11:30 uur
Entree: €8,50

Het theaterprogramma is niet compleet zonder Soepconcerten! Ook dit seizoen zijn er een vijftal Soepconcerten gepland in ’t Tejaterke. Het concept blijft zoals u gewend bent. Na ontvangst in de foyer gaat u luisteren naar een concert van een lokale artiest. Na afloop staat er een heerlijke kop soep en een broodje voor u klaar verzorgd door Heerlijck Catering.

De invulling van het Soepconcert op 23 april is op dit moment nog niet bekend.

mei 2023

Mark van de Veerdonk – Podiumbeest ontsnapt!

| Tejaterke
vrijdag 19 mei 2023 | 20:30 uur
zaterdag 20 mei 2023 | 20:30 uur
Entree: €16,50

In het jaar 1876 was hij winnaar van het Leids Cabaretfestival. Zijn hele verdere leven heeft hij gegeten van de lach, het applaus en alle aandacht. Gegroeid in het licht van de volgspot, heeft hij vele moordende recensies overleefd. Maar nu, duizenden voorstellingen verder, is Het Podiumbeest kaal, krom en versleten en wil hij eindelijk op weg naar de uitgang. Mocht hij die vinden, dan is hij vastbesloten de deur met een onvergetelijke KNAL achter zich dicht te smijten. Het zal niet onopgemerkt blijven! Maar gaat hem dat lukken? En zal dit solitaire zoogdier ook buiten zijn veilige leefgebied kunnen overleven, met weet ik hoeveel mensen met een jachtvergunning?