maart 2020

JW Roy – Hier is het Goed – Tour 2020

| JW Roy
vrijdag 6 maart 2020 | 20:30 uur
Entree: €20,00

Naar aanleiding van het uitkomen van de dubbel LP Laagstraat 443/Ach, Zalig Man

JW zingt in het Engels, in het Nederlands of in het Brabants. Hij speelt solo, of met band. Maar altijd vanuit het hart en de nummers die op dat moment goed voor hem voelen. In augustus 2019 stuurde JW ’s morgens om half 8 een sms-bericht naar zijn boekingskantoor en manager:

“Ik lag vannacht wakker en luisterde Laagstraat 443 en Ach, Zalig Man. Prachtig.

Bedacht me dat ik het zo leuk zou vinden om die liedjes weer te gaan spelen samen met Ruud en Gabriël. En zullen we beide albums op vinyl uitbrengen?
Geen idee of de mensen dat leuk vinden…”

Zij dachten gelijk: “Natuurlijk! Als JW de mensen weet te raken dan is het wel in zijn moerstaal.” 

Tomastafel

| Stichting Tomastafel / Mariënburg
donderdag 5 maart 2020 | 20:00 uur - 22:00
zondag 8 maart 2020 | 10:00 uur - 12:00
Entree: €5,00, inclusief kopje koffie/thee en krentenbol

Tomastafel is geïnspireerd door Eindhoven in Dialoog en Best in Dialoog.

Dat betekent dat iedereen aan vijf tot zeven tafelgenoten een eigen persoonlijk verhaal vertelt waarop de anderen reageren met open vragen zonder een discussie uit te lokken. Rond het thema zelfopoffering is elk verhaal uniek en toch ook algemeen menselijk. Het maakt niet uit wat voor beroep je hebt of hebt gehad. Het is evenmin belangrijk of je katholiek, protestant, Islamiet, Boeddhist of iets anders bent of bent geweest. Het gaat om een stuk persoonlijke levenservaring.

Voor aanvang van de gesprekken is er gratis koffie/thee en een krentenbol.

Kolder in de Polder

| KBO-Best, De Jeugd van Vroeger
donderdag 12 maart 2020 | 14:00 uur
vrijdag 13 maart 2020 | 20:00 uur
zaterdag 14 maart 2020 | 20:00 uur
zondag 15 maart 2020 | 20:00 uur
Entree: €9,00

In een klein plaatsje probeert een buurtsuper het hoofd boven water te houden. Iedereen kent elkaar, maar een grote supermarkt heeft zijn oog laten vallen op dit dorp. Dat zou de doodsteek Zijn voor het gezellige winkeltje. Wat te doen voor Henk en Annie, doorgaan of stoppen? Dan komt er een stel in het dorp, dat wel interesse heeft in het winkelpand. Maar wat zijn zij nou van plan?

‘Voor ik het vergeet’ van The Blue Star

| The Blue Stars
vrijdag 20 maart 2020 | 20:15 uur
Entree: €12,50

Het nieuwe theaterprogramma van the Blue Stars ‘Voor ik het vergeet’ heeft een hoog ‘dat weet ik nog goed’ -gehalte. Naast cabaretiers Harrie en Rob bestaat dit gezelschap uit de muzikanten Benjo en Joost en de zangeressen Erica en Ellen.

Het publiek wordt vermaakt met hilarische scenes en conferences, afgewisseld en gecombineerd met prachtige muziek en liedjes van toen en nu.

Cabaret met een ‘zweem van vroeger en een knipoog naar vandaag’ in een vrolijke setting. Dit alles met maar een bedoeling: onze bezoekers een heerlijke, ontspannen avond te bezorgen waar veel gelachen kan worden!

Het lukt the Blue Stars namelijk elke keer weer om hun enthousiasme over te brengen op het publiek. Ook voor u dus ……. voor u het vergeet!

Veel plezier!!

april 2020

Revue Theater Pauper

, | Zang en theatergroep KLIK
vrijdag 3 april 2020 | 20:00 uur
zaterdag 4 april 2020 | 20:00 uur
Entree: €18,00

In een klein,enigszins vervallen B theater werkt al 25 jaar een groep uiteenlopende merkwaardige artiesten onder de bezielende leiding van moeder Trees en zoon Casimir Pauper.

Het theater heeft het moeilijk het hoofd boven water te houden en u wordt meegenomen in een reeks verwarrende gebeurtenissen. Onverwachte bezoekers,grote ego’s, zaken die het daglicht niet kunnen verdragen en de onderlinge verhoudingen tussen showdanseressen,messenwerpers en goochelaars.

Kortom: drama, humor, spetterende muziek en showbizz!

Plooi van de tijd

| Toneelstichting Ons Eygen Landt
vrijdag 10 april 2020 | 20:00 uur
maandag 13 april 2020 | 14:30 uur
Entree: €7,50

Onze Jong volwassenen verzorgen u een indrukwekkend Paasweekend op vrijdag 10 en Paasmaandagmiddag 13 april met Plooi van de tijd, de tijd tussen een ontploffing en de dood. Daarin ontrolt zich het leven van de personages, hun wereld, hun ervaringen, hun tijd. Kortom een wirwar van tijdsbelevingen en tijdsbeschouwingen die op een virtuoze manier ineengevlochten zijn.

Kaarverkoop opent binnekort.

St. Caecilia meets Lichtstad Brass

, | Harmonie St. Caecilia Best
vrijdag 17 april 2020 | 20:00 uur
Entree: €10,00

Harmonie St Caecilia verzorgt graag concerten samen met andere verenigingen. Op 17 april hebben we een hele mooie “sparring-partner”: Lichtstad Brass! Dit is een nieuwe vereniging in Eindhoven. Het orkest is onderdeel geweest van de Philips Harmonie, maar is sinds 2017 een zelfstandig orkest. Lichtstad Brass is een koperblaasorkest dat bestaat uit dertig gemotiveerde muzikanten die instrumenten bespelen zoals trompet, bugel, althoorn, trombone, euphonium, tuba of slagwerk. Doordat er uitsluitend koperblazers en slagwerkers in het orkest zitten, ontstaat er een unieke samenklank. Er worden vele stijlen muziek gespeeld, maar de focus ligt vooral op lichte muziek, filmmuziek, popmuziek, marsmuziek, dansmuziek en swing. Samen met St Caecilia staan zijn garant voor een heerlijke muziekavond, met voor ieder wat wils!

Kijk mee met WMC

| Woensels Muziekcorps Eimdhoven
zaterdag 18 april 2020 | 20:00 uur
Entree: €8,00, Kinderen tot 12 jaar €5,00

1 keer in de 2 jaar organiseert het opleidingsorkest van het Woensels Muziekcorps een groots concert. In 2007 voor de 1e keer en in 2020 voor de 7e keer. Op zaterdag 18 april 2020 is t Tejaterke in Best het decor voor het project: “Kijk mee met WMC”.

Via de rode loper komt u in de theaterzaal, waar het opleidingsorkest u trakteert op filmmuziek door de jaren heen. De muziek wordt vergezeld door zang, dans, leuke acts en beelden via de beamer. Genoeg te zien dus!

Soepconcert april – John Desmares et ses Amis

, | Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke
zondag 19 april 2020 | 11:30 uur
Entree: €8,50

Ook dit seizoen zijn er een vijftal Soepconcerten gepland in ’t Tejaterke. Op zondag 19 april wordt het concert verzorgd door het drie man sterke John Desmares et ses Amis.

Het motto bij deze 3 mans formatie is vooral gezellig muziek maken. Drie gemotiveerde muzikanten die hun sporen in de muziek ruimschoots hebben verdiend . Het trio bestaat uit 2 gitaren en toetsen. Door alle drie wordt gezongen.

De flexibiliteit van deze groep uit zich in een zeer gevarieerd programma. Het repertoire is opgebouwd uit diverse genres: easy listening, dansmuziek, Rock and Roll, etc.. Van Zuid-Amerikaans, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Jazz, Duits en Nederlands. Hoofdzakelijk uit de jaren 60, 70 en 80, dus heel herkenbaar bij een grote doelgroep.

 

Uw kaartje is inclusief een heerlijke kop soep en broodje, verzorgd door Heerlijck catering.

mei 2020

Jeroens Clan – Tere zieltjes (uitverkocht)

| Jeroens Clan
vrijdag 29 mei 2020 | 20:30 uur (Uitverkocht!)
zaterdag 30 mei 2020 | 20:30 uur (Uitverkocht!)
Entree: €13,50

Het uur van de waarheid is aangebroken. Vanavond maakt Jeroens Clan korte metten met alles wat los en vast zit. Want je mag toch helemaal niks meer? Jeroens Clan bestaat uit Bram Kroon, Jip de Poorter en Matthias Tuns. In 2018 stonden ze in de finale van het Leids Cabaret Festival. Na een succesvolle finalistentournee is het trio terug om u eens even flink de waarheid te vertellen. Dus maak je klaar voor een revolutie vol nietsontziende scènes, snelle liedjes en messcherpe danspasjes. Kom nou!