december 2023

Gezondheid en welbevinden

| IVN Best
dinsdag 12 december 2023 | 20:00 uur tot 22:00 uur
Entree: gratis voor IVN-leden, niet-leden € 2,50 bij binnenkomst betalen

Jan Ackermans is 33 jaar werkzaam geweest als huisarts in Best. Tijdens zijn jarenlange ervaring als huisarts is hij gefascineerd geraakt door het fenomeen “gezondheid en welbevinden”. Hij zal zijn ideeën en opvattingen over gezondheid met ons delen.

Bestaat gezondheid? Wat is het dan? Is vrij blijven van ziektes het doel van gezond zijn?

Ook zal hij stilstaan bij wat het betekent angst te hebben voor verlies. Hoe ga je met verlies om? Hoe gaat de natuur met dit fenomeen om? Het sterven in de natuur en in onze beschaafde wereld zal tevens de revue passeren. Tijdens de lezing is er veel ruimte voor vragen en discussies.

“Lang & Gelukkig”

| Toneel vereniging De Narrekap
zaterdag 9 december 2023 | 20:00 uur tot 23:00 uur
zondag 10 december 2023 | 14:00 uur tot 17:00 uur
vrijdag 15 december 2023 | 20:00 uur tot 23:00 uur
zaterdag 16 december 2023 | 20:00 uur tot 23:00 uur
zondag 17 december 2023 | 14:00 uur tot 17:00 uur
Entree: 12,50 euro inclusief gratis kopje koffie of thee bij binnenkomst
9 december is het dan eindelijk zover. Dan is de première van ons nieuwste toneelstuk Lang & Gelukkig welke door Don Duyns is geschreven in samenwerking met Alex Klaassen voor de liedteksten.
Lang & Gelukkig speelt zich af in het sprookjesbos met allerlei bekende en minder bekende figuren die je in zo’n bos kan tegenkomen. Wat dacht je van de wolf die op zoek is naar Roodkapje, of is het nou andersom? Doet de stiefmoeder nog steeds zo boos tegen assepoester en wordt Klein Duimpje nog steeds onder de duim gehouden door de lieve Fee? We gaan het allemaal beleven in het tot sprookjesbos omgetoverde Tejaterke op 9 december.
Onze regisseurs Sonja en Vincent hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om samen met de spelers van de Narrekap een prachtige voorstelling te maken voor jong en oud!
Hoewel het stuk zich afspeelt in het sprookjesbos is dit voornamelijk bedoeld voor volwassenen, maar kinderen zijn uiteraard van harte welkom.

Un Dos Stress – De grote Un Dos Stress kerstspecial

| Thijs van de Meeberg, Remy Evers en Marco Lopes
vrijdag 22 december 2023 | 20:30 uur
Entree: € 17,50

 

Un, Dos, Stress is een cabaretformatie van Thijs van de Meeberg, Remy Evers en Marco Lopes.

Un, Dos, Stress is nieuw in theaterland. De chaotische voorstellingen zijn een genre op zich. Absurdistisch, vies, lomp, aandoenlijk, speels en treurig. Met De Grote Kerstspecial zetten ze met hun verbazingwekkende sketches en scènes het theater volledig op zijn kop. Kerst zoals je het nog nooit hebt gezien (en gevoeld).

januari 2024

Jubileumconcert Unlimited

| Unlimited
zaterdag 6 januari 2024 | 20:30 uur tot 22:00 uur
Entree: € 8,00 inclusief koffie/thee bij binnenkomst

30 jaar hoogtepunten

“Stoppen op je hoogtepunt? Dan hadden we al heel vaak moeten stoppen…”.

Tijdens hun laatste concert in deze samenstelling blikt barbershop kwartet Unlimited terug op hun 30-jarig bestaan. Met maar liefst 9 samenstellingen, meer dan 250 optredens in binnen- en buitenland en talloze hoogtepunten. Van de repetities bij Toon thuis, tot aan de conventie podia in Nederland, Engeland, Spanje en Ierland. Van 1983 tot aan nu. Aan de hand van anekdotes en met de mooiste a capella liedjes van toen en nu nemen Toon (lead), Danny (bass), Mike (tenor) en Dion (baritone) je samen met een aantal bijzondere gasten mee op reis. Het belooft een onvergetelijke avond te worden.

De vroege geschiedenis van Best

, | PVGE Afdeling Best
donderdag 11 januari 2024 | 19:30 uur tot 21:30 uur
Entree: Gratis

Dit is de eerste van drie avonden die de evenementencommissie van PVGE Best organiseert voor zowel leden als niet-leden. De toegang is gratis, maar inschrijving wel nodig i.v.m. de maximale bezetting van de zaal.

Op deze avond zal het eerste deel van de door Arjen Schat en Hans van Empel gemaakte documentaire over 1000 jaar Best worden getoond en Dye van Best zal een lezing verzorgen.

Best wordt zelfstandig

, | PVGE afdeling Best
donderdag 18 januari 2024 | 19:30 uur tot 21:30 uur
Entree: Gratis

Dit is de tweede van drie avonden die de evenementencommissie van PVGE Best organiseert over de geschiedenis van Best, voor zowel leden als niet-leden. De toegang is gratis, maar inschrijving wel nodig i.v.m. de maximale bezetting van de zaal.

Vanavond het 2e deel van de door Arjen Schat en Hans van Empel gemaakte documentaire over 1000 jaar Best. Deze bestrijkt de periode 1819 – 1945. Daarnaast zullen we vanavond een leuke quiz organiseren om je kennis over Best te testen.

Soepconcert januari – De Bijl en de Knoesten

, | 't Tejaterke
zondag 21 januari 2024 | 11:30 uur
Entree: € 9,50 inclusief soep en een broodje

Eerst een muzikaal concert en daarna samen soep en een broodje eten, een vast agenda item in ’t Tejaterke. Er staan weer diverse lokale artiesten te popelen om voor u op te treden. Omdat het vorige optreden een groot succes was hebben we dit trio nog een keer uitgenodigd.

Hoe gaat het verder met Best

, | PVGE afdeling Best
donderdag 25 januari 2024 | 19:30 uur tot 21:30 uur
Entree: Gratis

Dit is de laatste van drie avonden over de geschiedenis van Best die de evenementencommissie van PVGE Best organiseert voor zowel leden als niet-leden. De toegang is gratis, maar inschrijving wel nodig i.v.m. de maximale bezetting van de zaal.

Vanavond het laatste deel van de door Arjen Schat en Hans van Empel gemaakte documentaire over 1000 jaar Best, die begint na de tweede wereldoorlog en ons brengt in het heden en een blik op de toekomst. Daarna zullen medewerkers van de gemeente reageren op een aantal stellingen die hun worden voorgelegd over het leven in Best nu en in de nabije toekomst.

Guido Weijers – Momentum (try out) > Uitverkocht!

woensdag 31 januari 2024 | 20:30 uur (Uitverkocht)
Entree: € 26,00

 

De zesde reguliere theatershow van Guido Weijers is pure, rauwe stand-up.

Één man, één microfoon en kakelverse verhalen en grappen, inclusief de hoogtepunten uit Guido’s prime-video special voor Amazon. Op deze interactieve avond neemt de fremdkörper van het cabaret je mee in een reis door de tijd. Weijers overrompelt je met een tornado van humor en filosofie.

februari 2024

Antigone

| Ons Eygen Landt
vrijdag 2 februari 2024 | 20:00 uur tot 21:00 uur
zaterdag 3 februari 2024 | 20:00 uur tot 21:00 uur
Entree: € 7,50
Antigone is een Griekse tragedie die ooit, ongeveer 2000 jaar geleden, geschreven is door Sophocles.
Het verhaal speelt zich af in Thebe. Oedipus, vader van Antigone, heeft jaren geregeerd over de stad. Zijn tijd op de troon gaat niet zonder slag of stoot en al snel steekt hij zichzelf een oog uit. Als gevolg betreden zijn zoons, Polyneikes en Eteocles, de troon. Ze spreken af om het anderhalf jaar te regeren. Na het eerste anderhalf jaar waarin Eteocles regeerde over Thebe, gebeurde er echter niks. Uit woede viel Polyneikes zijn broer en zijn stad aan. In de strijd sneuvelden beide broers.
Kreon, de oom van Antigone, treedt op als koning. Hij bepaalt dat het verboden is om de verrader, Polyneikes die zijn eigen stad aanviel, te begraven. Wie dat wel doet, wacht een pijnlijke doodstraf. Antigone is woedend en intens verdrietig. Wat moet ze nu doen? Ze negeert het bevel en dreigement van Kreon en besluit toch haar broer Polyneikes te begraven. Ze zal doen wat eervol is met alle gevolgen van dien.
Antigone is een eeuwenoud verhaal over het maken van keuzes en opkomen voor jezelf en je eigen normen en waarden. Een verhaal over macht, broederliefde, ingewikkelde familierelaties en één moreel dilemma. Want wat zou jij doen als jouw acties en intenties alleen zuivere bedoelingen hebben maar de straf op deze acties de doodstraf is?
Kijk hoe de Jong Volwassenen van Ons Eygen Landt onder regie van Sophie van Slooten dit verhaal op een aangrijpende maar toegankelijke manier spelen!