Dagboek van een Gek

, | Verteltheater Zeebregts
vrijdag 13 september 2024 | 20:30 uur tot 21:50 uur
Entree: 15,00 euro
Duur: 80 minuten

Reguliere kaartverkoop start zaterdag 1 juni om 10:00 uur. 
Kaartverkoop voor Vrienden van ’t Tejaterke start op zaterdag 25 mei om 10:00 uur. 

‘Dagboek van een gek’ is een novelle geschreven door Nikolaj Gogol, hij wordt beschouwd als voorloper en zelfs uitvinder van de absurde humor. Het verhaal is door regisseur Jan Adriaans en speler René Zeebregts bewerkt tot een solo-toneelvoorstelling. Deze voorstelling wordt van live muziek voorzien door de virtuoze accordeonist Wim Ruis.

‘Dagboek van een gek’ verhaalt over Aksenti Ivanovitsj Loopbaan een onbeduidende ambtenaar die niet is opgewassen tegen het leven. Hij loopt vast in de wondere wereld van “de liefde en de macht”. Zijn eerzucht en wens om carrière te maken luiden zijn ondergang in wanneer hij gaat denken dat hij de Koning van Spanje is. Hij raakt verwikkelt in een conflict tussen individu en samenleving. Daarmee is een tijdloos thema blootgelegd. Waardoor dit stuk nog altijd bedroevend actueel is, en de makers erg aantrekt.

Een mooie recensie valt te lezen in Brabant Cultureel: https://www.brabantcultureel.nl/2024/02/23/rene-zeebregts-laat-zijn-publiek-het-dagboek-van-een-gek-beleven/
Meer informatie vindt u op www.verteltheaterzeebregts.nl

“Ze mogen mijn hele salaris inhouden als ik ooit had kunnen vermoeden dat een hond zou kunnen schrijven (…) Toch is het ook weer niet helemaal onmogelijk. Schrijven, schrijven desnoods. Maar schrijven zonder fouten is alleen weggelegd voor de betere standen.”

Zie ook