Soepconcert Oktober – Zanggroep Open Noot

| 't Tejaterke
zondag 13 oktober 2024 | 11:30 uur tot 12:45 uur
Entree: € 9,50 inclusief soep en een broodje
Duur: 75 minuten

Reguliere kaartverkoop start zaterdag 1 juni om 10:00 uur. 
Kaartverkoop voor Vrienden van ’t Tejaterke start op zaterdag 25 mei om 10:00 uur. 

Om de circa 6 weken organiseert ’t Tejaterke een Soepconcert. Veel van onze vaste bezoekers kennen ons concept al. Ruim een uur muziek en na afloop een heerlijke kop soep en een belegd broodje. Deze keer is de beurt aan Zanggroep Open Noot.

Zanggroep Open Noot is een groep met een veelzijdig repertoire en zingen mét en vóór verschillende doelgroepen.
Open Noot telt momenteel 14 leden, 2 heren en 12 dames. Zij worden muzikaal ondersteund door een combo bestaande uit een drummer, twee gitaristen en een pianiste.

De groep repeteert hoofdzakelijk in verzorgingstehuis Antonius in Acht. Dit is altijd een gezellige gebeurtenis. Een vaste groep bewoners komt iedere repetitie luisteren. Dan drinken we samen koffie, zingen samen wat nummers, maar gaan dan ook nog nieuwe nummers instuderen.

Het repertoire van Open Noot is zeer gevarieerd; van ‘Het dorp’ tot ‘Roller coaster’, van ‘Let’s twist again’ tot ‘You say’, liedjes voor een herdenkingsviering, voor kerstviering of voor een openbaar optreden zoals het soepconcert.

De optredens van Open Noot hebben vaak een sociaal karakter.
In april verzorgde Open Noot voor het eerst in Best een Troostconcert in de Vlinderhei. Dit was een mooie middag, waar waardevolle en betekenisvolle woorden troost en hoop gaven aan mensen die het moeilijk hebben.
Tijdens het korenfestival op 28 september gaat Open Noot een optreden samen met mensen met een beperking verzorgen. In goede harmonie en in een gezellige sfeer worden er liederen uitgekozen en gezamenlijk ingestudeerd en gezongen.
Afgelopen jaar verzorgde Open Noot een jubileumviering bij Antonius in Beweging en ging Open Noot op Kersttournee. Dat was een groot succes; van het zingen bij Tuincentrum Coppelmans tot zingen op de gesloten afdeling in de Kanidas. In korte tijd werden er zeven optredens verzorgd. Het hoogtepunt was echter de tussentijdse lunch die de groep bij een deelnemer thuis nuttigde toen ze van de ene locatie naar de andere locatie ging.

Zie ook