Steyn de Leeuwe – Tofu Cowboy

vrijdag 31 januari 2025 | 20:30 uur
Entree: € 19,50 inclusief consumptie

Reguliere kaartverkoop start zaterdag 1 juni om 10:00 uur. 
Kaartverkoop voor Vrienden van ’t Tejaterke start op zaterdag 25 mei om 10:00 uur. 

Tofu Cowboy is een muzikale tragikomische onemanshow over mensen die niet meer mee kunnen komen in de vaart van de huidige maatschappij. Over de dunne grens van wanneer je een zorgverlener en wanneer je juist zorgbehoevend bent. Over de stemmen in ieder zijn hoofd en over de eenzaamheid die ons verbindt.

In de corona-tijd moest acteur Steyn de Leeuwe op zoek naar ander werk. Want op het toneel staan mocht niet meer. Hij besloot te gaan werken in de zorg. De enige beroepsgroep die nog wel applaus kreeg. Hij dompelde zich onder in de psychiatrie. Daar hielp hij een jaar lang een groep mensen, maar kreeg steeds meer last van de stemmen in zijn eigen hoofd.
Tofu Cowboy is een krankzinnige, virtuoze, muzikale, borderline, onemanshow. Na afloop vraag je je af, wie is er nou eigenlijk gek?

De pers over Tofu Cowboy
“Met zijn innemende mix van spel, poëzie en muziek trekt De Leeuwe het publiek direct zijn verhaal in en laat hij de toeschouwers niet los tot hij is uitverteld” – NRC  (★★★★★)
“Steyn de Leeuwe heeft een enorme energie, apenkooit over het podium en zet een behoorlijke stem op” – de Volkskrant  (★★★★)
“Een aanstekelijke en humoristische solo, waarbij De Leeuwe voorzichtig een aanzet doet om de vooroordelen en oorzaken van mentale problematiek te doorbreken en herzien” – Theaterkrant
“Tofu Cowboy is boeiend theater, waarin toneel, poëzie, muziek en alles daartussenin samenvallen in een sterke performance” – Scènes

Credits
Concept,tekst en spel: Steyn de Leeuwe
Regie: Titus Tiel Groenestege
Composities: Stathis Elio
Lichtontwerp: Yuri Schreuders
Muzikaal advies: Eef van Breen
Vormgeving en kleding: Nola van Timmeren

Zie ook