List en bedrog in de natuur (Geweest)

, , | I.V.N. afdeling Best
donderdag 11 mei 2023 | 20:00 uur tot 22:00 uur

Duur: 2 uur
In deze lezing zal onze spreker, Rini Kerstens, bioloog, de aanwezigen kennis laten maken met een trukendoos van list en bedrog.
De natuur vormt voor velen een bron van inspiratie. Er is altijd wat te zien, te horen en te beleven. Elk seizoen is anders en boeiend en op een eigen manier mooi.
Als je wat verder kijkt, blijkt de natuur een ware “slangenkuil” te zijn, waarin hevig strijd wordt geleverd. Aan de kost komen, vijanden ontlopen en een partner bemachtigen in de strijd om het (voort)bestaan. Een grote mond, snel uit de voeten kunnen en passionele paringsdrift zijn daarbij niet toereikend.
Om te overleven hebben veel dieren een aantal uiteenlopende bijzondere talenten en vaardigheden ontwikkeld. Sommige organismen zijn een “open boek”, andere bedienen zich van slinkse en sluwe methodes. Camouflage, imponeren, afschrikken, op het verkeerde been zetten, botweg bedriegen en misleiden zijn daarbij geraffineerde verleidingstechnieken. Ook in de ons direct omringende natuur kom je dat allemaal tegen.
Ben je ook benieuwd naar zoveel list en bedrog in de natuur, geef je dan op via de website www.ivn.nl/Best
U kunt als niet lid bij de ingang betalen.