Bodemvitaliteit (Geweest)

| Door Frodo Dekker. georganiseerd door IVN afd. Best
donderdag 13 juni 2024 | 20:00 uur tot 22:00 uur

Duur: 2 uur inclusief pauze

Frodo Dekker is, naar eigen zeggen, een beetje een eigenwijze, doch speelse tuinder die moeilijk in een hokje te passen valt. Hij wil zich niet biologisch noemen, ook al werkt hij zonder chemische middelen, laat vele dieren meeleven op de SmaeckAcker en kan het af en toe niet laten wat te prikken om de boel op te schudden.

Bij ‘bodem’ en ‘iets laten groeien’ denk je al snel aan bemesten, water geven en klaar. Frodo doet dat anders; hij ‘wekt de bodem tot leven’ en laat de planten hun werk doen in plaats van ze aan het infuus te houden. Hij vertelt ook over zijn zoektocht naar de organische weg, zonder kunstmest.

Frode vertelt verder over de introductie van historische fruitbomen. Hun oorsprong, de vormen en smaken komen aan bod door de eeuwenoude fruitcultuur als leidraad te gebruiken. Appelsoorten als suikerappel en Zwijndrechtse keutelpeer komen voorbij. Wie weet loop jij na afloop wel warm voor zo’n historisch fruitras.

Algemene informatie over IVN Best

Natuur een plek geven in het hart, het hoofd en de handen van mensen: dat is waar IVN Best voorstaat. We willen jong en oud op inspirerende manieren de natuur laten beleven.

Vanuit dat perspectief stimuleren we geïnteresseerden om de natuur te leren kennen, te respecteren en er zorg voor te dragen. Vanuit deze visie organiseert IVN Best wandelingen, excursies en lezingen over natuur met tevens oog voor duurzaamheid. Alle wandelingen worden bij IVN Best begeleid door gediplomeerde natuurgidsen, die een natuurgidsenopleiding van IVN Nederland hebben gevolgd.

Onze leden zijn actief in werkgroepen voor landschapsonderhoud, planten, vogels en natuurfotografie. We organiseren speciale activiteiten voor de jeugd en gaan regelmatig met groepen van de Bestse basisscholen op pad.

IVN Best bestaat sinds 1970 en telt al meer dan 375 leden.

Meer informatie over IVN Best staat op www.ivn.nl/best.