Soepconcert maart – Zanggroep Dirk (Geweest)

| Sociaal-Cultureel Centrum 't Tejaterke
zondag 5 maart 2023 | 11:30 uur

Het theaterprogramma is niet compleet zonder Soepconcerten! Ook dit seizoen zijn er een vijftal Soepconcerten gepland in ’t Tejaterke. Het concept blijft zoals u gewend bent. Na ontvangst in de foyer gaat u luisteren naar een concert van een lokale artiest. Na afloop staat er een heerlijke kop soep en een broodje voor u klaar.

5 maart zal Zanggroep Dirk een concert voor u verzorgen!

Zanggroep Dirk is een popkoor uit Eindhoven. Dirk bestaat uit circa 30 enthousiaste zangers, zangeressen en muzikanten. Het repertoire van Zanggroep Dirk bevat hedendaagse en klassieke popsongs aangevuld met nummers uit bekende musicals. Zij zingen vijfstemmig: sopraan, hoge en lage alt, tenor en bas. Er wordt veel aandacht besteed aan zangkwaliteit, podiumpresentatie, tekstbeleving, houding en uitstraling.

Zanggroep Dirk wordt begeleid door een eigen live band. Vier van de leden vormen de Dirk band. Zij spelen piano, drums, gitaar en basgitaar. Bij de optredens en repetities spelen zij altijd mee. Tijdens grote concerten maakt Dirk ook regelmatig gebruik van gastmuzikanten.De muzikale leiding van Zanggroep Dirk ligt in de handen van Maartje Knoop, de ervaren koordirigent en muziekdocent. Zij dirigeert diverse koren en coacht kleinere zangensembles. Haar sterke kant is de combinatie van zang en theater.

Zie ook