“Ja zuster nee zuster” (Geweest)

| Toneelvereniging De Narrekap
vrijdag 15 april 2022 | 20:00 uur
zaterdag 16 april 2022 | 14:00 uur
zaterdag 16 april 2022 | 20:00 uur
zondag 17 april 2022 | 14:00 uur EERSTE PAASDAG
zondag 17 april 2022 | 20:00 uur EERSTE PAASDAG

Duur: 2,5 uur

Deze klassieker is geschreven door het befaamde duo Annie MG Schmidt en Harry Bannink en voor toneel bewerkt door Peter van de Waterbeemd.
Al meer dan 3 generaties zijn “opgegroeid” met musicals, toneel en cabaret geschreven door “Annie M.G.”  Met frisse toon en humorvolle observaties houdt ze ons spiegels voor.  We zijn allemaal wel voorgelezen uit Jip en Janneke, Dikkertje Dap en Pluk van de Petteflat….
Ja Zuster Nee Zuster was in de jaren 60 een heel populaire komische serie. Als die werd uitgezonden was het stil op straat. Wie kent niet de vele makkelijk in het gehoor liggende liedjes zoals Opa, Stekkie, Rijtuigje, Twips, De kat van ome Willem..
De Narrekap speelt voor u deze familievoorstelling. En als u wilt meezingen met deze bekende melodietjes, schroom dan niet.
Het verhaal gaat over een rusthuis “vol herrie”, over de lotgevallen van de bewoners en zuster Klyvia. Die het regelmatig aan de stok hebben met de boze buurman Boordevol. Met inbreker Gerrit, die een tweede kans krijgt.
Er is geen reden om het reserveren van stoelen uit te stellen. We respecteren alle coronaregels en als uitstellen onverhoopt nodig is, krijgt u uiteraard de mogelijkheid uw kaartje om te boeken naar de nieuwe speeldatums. Laten we daar niet aan denken en ons leven wat luchtigheid heven, net als het motto van Annie M.G.
Doe wat je het liefste doet, daar rust je het beste van uit.

Zie ook