Soepconcert januari – De Bijl en de Knoesten (Geweest)

, | 't Tejaterke
zondag 21 januari 2024 | 11:30 uur

Duur: 60 minuten

Eerst een muzikaal concert en daarna samen soep en een broodje eten, een vast agenda item in ’t Tejaterke. Er staan weer diverse lokale artiesten te popelen om voor u op te treden. Omdat het vorige optreden een groot succes was hebben we dit trio nog een keer uitgenodigd.

De Bijl en de Knoesten.

Een spoedcursus Brabants is voor diegenen die het regionaal dialect niet onder de knie hebben een must.
Leadzanger, voormalig boswachter en columnist in het ED Mari de Bijl is de schrijver van het werk van De Bijl en de Knoesten. Mari’s teksten zijn vooral gebaseerd op de natuur; van paarse hei tot mollen en van stropers tot teken. Bijna alle teksten zijn overgoten met een humoristisch sausje en dan ook nog eens op z’n Brabants.
Voorheen heette de groep “Trio Mari de Bijl” met Jan Willem Verhoeven op toetsen en backing vocals en Theo Leupen op gitaar. Maar inmiddels is het trio uitbreid met de komst van contrabassist en zanger Bart Klomp. Allen uit zuidoost Brabant Dit betekende ook een nieuwe naam: De Bijl & De Knoesten. Wat hetzelfde blijft is de bijzondere muzikale ervaring met de Brabantse liedjes. Liedjes van hun CD’s “Werum” en “En wa dan nog?”

Zie ook